Пилатес и болки в гърба

Защо Пилатес помага на хората с болки в гърба

Пилатес упражнения са често срещани в центровете за физиотерапия , хиропракторите препоръчват Пилатес и "гърбът ми е бил болен през цялото време и сега вече не го чувствам" е фраза, която чуваме много от хора, които правят Пилатес непрекъснато. Какво е това за Пилатес, който работи толкова добре за облекчаване на болката в гърба?

Това, което прави Пилатес толкова ефективен, е, че той адресира основните структурни дисбаланси в тялото, които водят до болки в гърба.

Проблеми като липса на основна подкрепа, нестабилност на таза, мускулни дисбаланси, лоша поза и липса на информираност за цялото тяло влияят на здравето. Те са също така въпроси, които методът Пилатес е специализиран в подпомагането на хората да се подобрят.

Пилатесът помага за правилното поза

В Пилатес обръщаме много внимание на това как нашите части от тялото са подредени един спрямо друг, което е нашето подравняване. Обикновено мислим за нашето изравняване като нашата поза, но добрата поза е динамичен процес, който зависи от способността на тялото да приспособява частите си, за да отговори ефективно на различните изисквания. Когато изравняването е изключено, резултатът е неравномерен натиск върху скелета, особено върху гръбначния стълб. Пилатес упражнения , направени с внимание към подравняването, създават еднакво използване и развитие на мускулите, позволяващи движението да тече през тялото по естествен начин.

Например, един от най-разпространените постурални дисбаланси, които имат хората, е тенденцията да се накланя или наклонява таза.

И двете позиции създават слабости от едната страна на тялото и прекалено стегнати области от друга. Те отричат ​​гръбначния стълб поддръжката на неговите естествени криви и създават доминов ефект на болки и болки до гърба и в шията. Правенето на пилатес повишава осведомеността за правилното поставяне на гръбнака и таза и създава вътрешната сила, за да поддържа естествените криви на гръбначния стълб.

Това се нарича като неутрален гръбнак и е ключът към по-доброто облекчение за много хора.

Пилатес развива якост на ядрото

Добрата стойка, която надхвърля "вида" на подравняването, изисква якост на ядрото. С якостта на сърцевината се разбира, че всички мускули на тялото на тялото ви са силни, гъвкави и работят заедно, за да поддържат и стабилизират гръбначния стълб.

Якостта на ядрото е по-дълбоко от големите повърхностни мускули, които сме свикнали да мислим като тези на тялото на тялото, като ректуса на корема , скандалния 6-пакет от мускули или красивите големи мускули на гърба, като латисимус дорси , популярно наречен "лата". Основните мускули включват мускулите, които са под повърхностната мускулатура.

Така че, докато много форми на упражнения се съсредоточават върху укрепването на големите повърхностни мускули, Пилатес тренира тялото, така че всички основни мускули да работят заедно, за да поддържат и стабилизират гърба. Част от развиването на ефективната якост на сърцето е да обучи тялото, за да знае кога да освободи, както и да активира основните мускули. Така че, докато ядростта е основната цел, можем да кажем, че основната съгласуваност, която Пилатес преподава, е от съществено значение за здравето на гърба.

Някои от тези по-малко очевидни, но много важни основни мускули са мускулите на тазовия под . psoas, които играят огромна роля в поддържането ни изправени и в бедрото на огъване; трансверсфовилис, които са малки мускули, които тъкат по гръбначния стълб; и напречните и наклонени коремни мускули.

Диафрагмата, нашият основен дихателен мускул, е точно в средата на сърцето. Всички тези мускули играят решаваща роля в подкрепата и стабилността на гръбначния стълб.

... единственото истинско ръководство за истинската ви възраст не се крие в годините или как мислите, че се чувствате, но както в действителност сте толкова неопровержимо обозначени от естествената и нормална гъвкавост, която се радва на гръбнака ви ...
Йосиф Пилатес , връщане към живота чрез контрола

Пилатес насърчава гъвкавостта

Здравословният гръбнак може да се извива напред и назад, да се обръща и да се движи отстрани и да го прави по начин, който разкрива всички фини артикули, които многобройните ни прешлени ни позволяват да имаме.

С развитието на якостта на сърцето, мускулите на гърба се научават да работят в хармония с коремните мускули, като образуват защитна опора за гръбначния стълб, което увеличава потенциалния диапазон на движение на гръбначния стълб. Пилатес упражненията са лесни за модифициране, така че да можем да развиваме гъвкавост на гръбначния стълб в собствената си скорост. Това е едно от нещата за Пилатес, което улеснява хората с болки в гърба.

Пилатес повишава информираността за тялото

Независимо дали причината за болката е от травма или както често се случва, кулминацията на последиците от лошата поза и неефективните навици на движение, болката в гърба е посланик, който ни уведомява, че трябва да обърнем повече внимание на това как живеем в нашето тела. Методът на Пилатес е упражняване на цялото внимание. Не можете да направите Пилатес, без да сте напълно наясно с подреждането и енергията, която носите на движението.

Този вид практика за осведоменост е изключително мощен за хората с болки в гърба, защото ние не само подобряваме физическото функциониране, но като повишаваме осведомеността, ние се движим отвъд физическите и психически холдингови модели, които болката в гърба може да създаде. След това има повече място в цялостното същество за положителна промяна.

Научете Пилатес Упражнения за Болки в гърба:

Пилатес фундаментални упражнения
Пилатес за серия от болки в гърба
5 Назад Укрепване на удължителните упражнения

Болката в гърба има много причини и Пилатес може да не е правилно за всички. Ако имате болки в гърба, особено тежка или хронична болка в гърба, моля, консултирайте се с Вашия медицински специалист, преди да започнете програма Пилатес. Ако решите да започнете Пилатес, важно е да работите с напълно сертифициран инструктор, който е наясно с какви предизвикателства работите.