Как да използвате латералното дишане в упражненията за пилатес

В Пилатес научаваме няколко дихателни техники, но един метод се подчертава над всички други, странично дишане. Всички упражнения трябва да дишат напълно, като се възползват от всеки цикъл на дишане, за да привлекат много чист въздух и впоследствие да се отърват от белите дробове на всеки застоял въздух. Целта е да се окислява кръвта, да се увеличи общото кръвообращение и да се преживее подмладяващото усещане, което доставя пълно дълбоко дъх.

Като един от шестте оригинални принципи на Пилатес , дъха е основата на движението на Пилатес. Често координираме нашите упражнения с вдишване и издишване на модела и използваме дишането, за да инициираме и поддържаме движението. Изучаването на специфичната техника на странично дишане не само ще създаде добра форма за начинаещи, но и ще подобри и подобри резултатите за практикуващите по-напреднали.

Пилатес е добре познат като метод за упражняване на множество задачи и изучаването на страничното дишане няма да бъде по-различно. Поддържането на коремните мускули, изтеглени навътре и нагоре, и едновременно с това голямото вдишване може да се почувства като упражнение в напреднала координация. Но точно това ще се случи и вие ще бъдете експерт в нито един момент.

Какво да не правим

Ето как можете да дишате в течение на един обикновен ден. Поставете ръцете си върху ниския корем. Поемете дълбоко въздух и оставяйте коремите си да се разтварят в ръцете ви.

Сега издишайте и изпразнете въздуха, като наблюдавате ръцете си в кръста. Вземете още няколко вдишвания, само за да усетите естественото издигане и падане на корема. Няма абсолютно нищо лошо в този модел на дишане, но сега, след като сте прегледали нормален редовен стил на контрол на дишането, нека се преминем към техниката на дишане.

Какво да правя

При тази техника извличаме въздуха нагоре и излизаме от ниското коремче и се фокусираме върху пренасочването на дишането към задната част на тялото и страните на гръдния кош. Преместете ръцете си от ниското коремче в предишното упражнение до страните на тялото около гръдната клетка за това следващо упражнение. Поемете дълбоко въздух в страните и задната част на тялото. Не забравяйте, че вашите бели дробове се намират в тялото ви, а ребрата ви могат да се разширяват с всяко дишане. Почувствайте ребрата, като бутате ръцете си навън, докато вдишвате. При издишването си ребрата ще се свиват и ръцете ще се изтеглят обратно един към друг. Повторете този модел на дишане няколко пъти, докато усетите, че ребрата се разширяват и свиват.

Добавете Abs и Band

Когато корените се изтеглят правилно, те защитават гръбначния стълб и действат като поддържащ корсет за целия багажник. Знаейки как да дишаме добре, като запазваме договора ни, ни дава допълнителна подкрепа през цялото упражнение. Докато тренирате странично дишане, ще откриете, че сте в състояние да изпълнявате Пилатес упражнения с по-голяма лекота. Той помага за по-лекото успокояване на корема и подобрява усещането за удължаване на гръбнака с дишането.

Това упражнение ще ви помогне да усетите страничното разширение на гръдния кош с дишането:

  1. Обвийте около 3 фута от упражнения лента около долната част на гърба си. Можете също да използвате дължина на еластичност или просто да обвиете ръцете си около гръдния кош.
  2. Задръжте лентата затворена пред гърдите си.
  3. Вдишайте: Нека дишането да се движи надолу по гръбнака и да се разшири в гърба и в страните ви, така че да усетите, че бандата е опъната, странично и гръбно, от дъха ви.
  4. Издишайте: Активно издърпайте ребрата един към друг, докато бавно изпускате дъха.

Докато страничното дишане е техниката, която трябва да използвате, когато искате да задържите корема по време на вдишване, ние говорим за трениране на абсцеса тук. Ние не искаме да сме свикнали през цялото време.

Диафрагматичното дишане с естествено разширение на корема при вдишване все още е най-здравословният начин да се диша редовно. Добавянето на странично дишане към диафрагменото дишане ще увеличи общата ви дишаща способност.