Как Пилатес работи, за да ви вкара в голяма форма

Редактирано от Alycea Ungaro, PT, MS

За да се оформите с Пилатес, трябва да поемете отговорност за цялостното си здраве. Далеч от физическата си годност, системата Пилатес е определена от основателя й Йосиф Пилатес, пълна координация на тялото, ума и духа . Да, можете да очаквате тон, сила, гъвкавост и плосък курс. Можете дори да отслабнете с Пилатес, но основната цел и намерение на метода е много по-голяма.

Преди да влезете в клас или в една тренировка, трябва да разберете някои от основните понятия и принципи на Пилатес.

Какво прави пилатесът?

Обмислете този цитат от самия г-н Пилатес: "еднообразно разработено тяло със здрав ум, напълно способно да изпълнява естествено, лесно и задоволително многото и разнообразни ежедневни задачи със спонтанно желание и удоволствие". Ако това звучи убедително, то е. Симетрията и подреждането са основата на физическото уелнес. Повечето мускулно-скелетни състояния и наранявания се дължат на лошо подравняване и асиметрия в организма. Пилатес е целенасочено симетрично обучение. Като се съсредоточите върху изравняването на тялото на тялото и балансиране на движението и силата, ще постигнете лекота на движение, отколкото може да не сте имали преди.

Работи ли за всяко тяло?

Влизането във форма с пилатес е път, който всеки може да се качи, от канапето на кушетката до атлетичката.

Всички упражнения за пилатес могат да бъдат променени, за да отговорят на нуждите на индивида. Независимо дали тренирате с оборудването на Пилатес или само мат упражнения, винаги можете да коригирате движението и интензивността на вашето лично ниво. Каквито и да са стиловете от Пилатес, които предпочитате, се препоръчва работа с отделен учител, за да ви помогне да проектирате най-добрата програма за желаните резултати.

Принципите на Пилатес

За да може метода на Пилатес да работи магията си, упражненията трябва да се извършват при спазване на определени принципи. Принципите на Пилатес са: центриране, концентрация, контрол, прецизност, дишане и поток. Тези идеи са неразделна част от постигането на резултатите от подписването, за които Пилатес е известен. Тези принципи са това, което разделя Пилатес от много други тренировки, които могат да решат физическите аспекти на уелнес, но не работят за интегриране на умствените и емоционални елементи на здравето. Пълната координация на тялото, ума и духа не идва само от клякания и тласъци.
прочетете повече за принципите на Пилатес

Пилатес започва в ядрото

Пилатес упражнения започва с ядрото на вашето тяло - с пълно дишане освежава вашите клетки; Сърцето и кръвоносната система изпомпват свежа кръв в тъканите ви; и с трениране на дълбоките мускули на корема, гърба и таза (вашата пиластърска електроцентрала ), за да поддържате гръбнака си и да осигурите стабилност в таза и раменете, докато се движите. Когато укрепваме и стабилизираме ядрото, можем безопасно да се измъкнем от центъра, за да увеличим гъвкавостта на гръбначния стълб, да разтеглим мускулите и да подобрим обхвата на движение в нашите стави.

Отидете на тези стартови рутинни процедури

Сега, когато знаете някои от вътрешните работи за оформяне с Пилатес, залагам, че сте готови да се движите. Ето няколко връзки, за да започнете:

Пилатес Напредък

Пилатес е прогресивна система. Ако сте в съгласие с обучението на Пилатес, ще добавяте нови движения и ще повишавате издръжливостта и интензивността си при всяка тренировка. Докато напредвате, ще откриете, че темпото на тренировка се вдига, както и предизвикателствата на силата и стабилността.

След като имате опит с работата с мат Пилатес, можете да добавите предизвикателство и разнообразие с оборудване на Пилатес. Има малко оборудване, което може да се използва у дома, или можете да вземете курсове в студио, за да включите оборудване като реформатора и стола Пилатес.

Колко често трябва да правя Пилатес?

За да се оформи във форма с Пилатес, Йосиф Пилатес препоръчва минимум 3 пъти седмично. Матовата работа може да се извършва ежедневно, а работата на оборудването трябва да се извършва на всеки ден. Може да започнете с кратки мат тренировки само за 10 минути. Вашата цел е да работите до 45 минути до един час. Когато е възможно, най-добрата практика на Пилатес се случва в ръцете на инструктор, който може не само да ви води през подходящата форма, но и да ви премести напред към крайните си цели.

Много хора смятат Пилатес за напълно удовлетворителен фитнес режим. В традиционните термини за упражнения, Пилатес е система за умерена сила и гъвкавост. Разбирането на всички допълнителни предимства на Пилатес ще се случи колкото по-скоро започнете.