Най-начините да научите Пилатес

Изборът на подходящия вариант въз основа на вашия бюджет и опит

Пилатес стана толкова популярен, че навсякъде се появяват нови възможности за обучение. Въпреки че винаги е най-добре да започнете с сертифициран инструктор , подходът, който предприемате, може да варира значително в зависимост от бюджета, физическото здраве и опит.

Днес, в допълнение към частните и груповите инструкции, има изобилие от книги, DVD и дори интерактивни програми, които ви позволяват да практикувате у дома или с приятели.

Мат или реформатор?

Едно от първите решения, които трябва да направите, е дали да започнете работа с мат или да започнете директно да работите с оборудване като реформатора .

За тези, които се използват за фитнеса, реформистът често може да създаде впечатлението, че правите "повече", отколкото редовен мат класа. В крайна сметка това може да е нещо като заблуда, но със сигурност има примамка към машината, която държи хората да се връщат. Само това е голям плюс.

От друга страна, предимството на работата с мат е, че можете да се съсредоточите върху това да основите своята практика точно преди да преминете към оборудване. Нещо повече, матовата работа е напълно транспортируема и нещо, което можете да направите навсякъде.

За разлика от това, обучението, основано на реформатор, изисква да откриете специално, напълно оборудвано Pilates студио. Повечето зали, които предлагат Пилатес, ще провеждат само маточни класове .

Частно, дуетно или групово обучение

Частните инструкции за пилатес се считат за лукс по най-добрия начин.

В зависимост от това къде живеете, частен инструктор може да струва някъде от $ 50 до $ 200 на час. Въпреки че има определено предимство за обучението "един на един" (и удобството за работа в къщи не може да бъде победено), като текущ разход, цената може да бъде забранена. С това се казва, че започването с няколко частни урока може да се счита за полезна инвестиция, само за да ви поставим в правилната посока.

Друга алтернатива е дуетно обучение. Както подсказва името, "правенето на дует" означава, че двама души се обучават, често на една и съща цена като единица. Единственото съображение тук е, че и двамата партньори трябва да бъдат на едно и също ниво, така че едното да не задържа другото.

Ясно е, че най-достъпният метод за обучение на Пилатес е групов клас. Средно, те се движат от около $ 25 или повече за реформаторски клас или $ 15 или повече за клас мат. Ако размерът на класа е особено голям, можете да изберете да допълвате практиката си с частно или дуетно обучение.

Каквито и да са инструкциите, които сте избрали, не забравяйте да намерите напълно сертифициран инструктор и изберете подходящото ниво, за да избегнете наранявания и да постигнете максимален резултат.

Допълнителни инструменти за обучение по пилатес

Ако сте човекът, който обича да получава информация за вашите фитнес усилия, вие определено сте на късмет с Пилатес. Има буквално стотици книги и DVD заглавия, от които можете да избирате, вариращи от основно обучение до напреднали хибридни техники като Пилатес на топката или Пилатес с йога . Много от тези заглавия се предлагат във формат на е-четец или могат да се разглеждат безплатно в YouTube.

Има дори интерактивни инструменти като Wii Fit, които предлагат виртуални обучители, които могат да ви отведат в практиката и да ви предложат съвети в реално време въз основа на вашите резултати.

В момента има Wii Fit Пилатес и йога модул, както и един от телевизионната личност Дейзи Фуентес .