Най-добрите упражнения за якост на ядрото

Изградете ядрото си, за да изградите по-добро тяло

Най-добрите упражнения могат да ви изненадат. Това не е достатъчно, за да направите ab abrupts и седи. За да изградите силно ядро, трябва да упражнявате различни мускули, от бедрата до раменете си.

Повечето хора мислят за сърцевината като приятна шеста опаковка или тонизиран абсцес. Абсорбът обаче има много ограничени и специфични действия, а това, което експертите наричат ​​"ядро", всъщност се състои от различни мускули, които се движат по цялата дължина на торса.

Когато тези мускули се свиват, те стабилизират гръбначния стълб, таза и раменния пояс и създават солидна основа за подкрепа на мощни движения на вашите крайници. Основните програми за физическо натоварване трябва да са насочени към всички тези мускулни групи, за да бъдат ефективни.

Какви са основните мускули?

Експертите варират в кои мускули смятат, че са основните мускули . Някои включват мускулите на тазовия под . Следният списък включва най-често идентифицираните основни мускули, както и по-малко познатите групи:

Ползите от добрата якост на ядрото

Защо искате да подобрите основната си сила? Ето основните причини:

Ефективно ядро ​​упражнение

Вместо да изолира абсцеса, упражненията за укрепване на ядрото са най-ефективни, когато торсът работи като твърдо тяло с предни и задни мускули, които се свиват по едно и също време. Тези упражнения трябва да бъдат много-съвместни движения и трябва да следите стабилизирането на гръбнака.

Коремната скоба е основна техника, използвана при тренировки за упражнения.

За да се подпирате правилно, трябва да се опитате да изтеглите гърба си обратно към гръбнака си, набирайки напречния коремен мускул (TVA). Трябва да сте в състояние да дишате равномерно, докато сте здрави и не задържате дъха си.

Много упражнения за укрепване на основата могат да се извършват у дома без оборудване. Някои, като например във функционално обучение , могат да бъдат направени чрез добавяне на стабилни топки и медицински топки към Вашите редовни тренировки.

Какви са най-добрите основни упражнения?

Основните упражнения са най-ефективни, когато заемат множество мускули в цялото тяло, което пресича няколко стави и работи заедно, за да координира стабилността. Някои от най-добрите основни упражнения са просто упражнения за телесно тегло, включително следните тренировки и индивидуални упражнения.

Core Workouts

Индивидуални основни упражнения

Най-доброто оборудване за по-добро ядро

Можете да използвате оборудване, което ще добави елемент на равновесие към вашите упражнения, естествено ангажирайки вашето ядро. Най -доброто оборудване включва:

Словото от

Силната, здрава сърцевина спомага за по-лесното извършване на ежедневните ви дейности и подобрява представянето ви в спорта и упражненията. Можете да включите усилване на сърцевината във вашите тренировки, като вземете някои от упражненията си от пода и ги направите стоящи или на стабилна топка. Не се разрешавайте за шест опаковки, когато можете да укрепите цялото си сърце.

> Източник:

> Brumitt J, Matheson JW, Мейра ЕП. Основно предписание за упражнения за стабилизиране, част I. Спортно здраве: мултидисциплинарен подход . 2013; 5 (6): 504-509. Дой: 10.1177 / 1941738113502451.

Оповестяване: В Fit нашите експертни писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .