Пилатес срещу Йога Упражнения

Разгледайте разликите и сходствата в позициите и движенията на пилатес и йога

Пилатес и йога са допълващи практики, които имат както прилики, така и различия. Разгледайте ключовите разлики, когато разглеждате пет упражнения, които споделят Пилатес и йога.

Разлики в упражненията по пилатес и йога

Как пилатес и йога се движат? Една от значимите разлики между Пилатес и йога е, че упражненията на Пилатес са насочени много към развиване на якостна сила и ефективни навици на движение, които се превеждат в ежедневието.

Йога поставя също така развива ядрото си. Но йога е по-прост и гъвкаво ориентирана, а може би и по-малко заинтересована от ежедневната механика на движението, отколкото от разширяването на съзнанието чрез движение.

Пилатес също така увеличава гъвкавостта и има силен интеграционен компонент за тялото и ума. Разликата между двете е степента на фокус.

Пилатес и йога като практики за тяло / ум

Едно от най-очевидните прилики между Пилатес и йога е, че те са дисциплини за тялото / ума. Намерението за двете е да съберат тялото и ума заедно по начин, който повишава осведомеността и повишава цялостния житейски опит на практикуващия.

Всяка интегрираща практика на тялото / ума може да се превърне в духовен път. В йога това намерение често е ясно изразено, докато в принципите на Пилатес тази възможност може да се признае, но рядко се решава директно.

Сега нека видим какви упражнения, които Пилатес и йога говорят за относителните си подходи към движението.

Открито равновесие на крака / лодка

Стотици. Аманда Едуардс / Гети изображения

Основен укрепващ агент, този ход е познат както за студентите от Пилатес, така и за йога. Йога може да представи лодката да се изправи заедно с краката и с или без да хваща глезените.

В пилатес отвореното равновесие на краката, краката са във форма V и глезените са задържани. Основният ход, използвайки коремите за задържане на тялото във V, докато се качва или точно зад седалките, е едно и също.

Това упражнение води до друга обща разлика между Пилатес и йога, която е, че макар че в Пилатес има някакви позиции (като този), Пилатес обикновено се движи. Отвореното равновесие на крака също е част от пиаца и тренировка с отворени крака .

Преобръщане / Плуг Посо

Пилатес се преобърна. Браун / Гети изображения

Формата на това упражнение е много подобна в Пилатес и йога, но също така показва някои от разликите в акцента между двете дисциплини.

В позата на йога порей се полагат грижи за преобръщане и обратно надолу, но акцентът е върху участък, който може да се проведе за дълго време.

Pilates rollover се извършва като непрекъснато течащо движение, фокусирайки се върху коремното управление, за да се изкачвате нагоре и надолу и да се координирате с дишането.

Когато погледнете инструкциите от Пилатес и от йога, забележите вариациите в разположението на ръцете и подложката, използвани в йога. Но също така забележите ясното изравняване, с рамене надолу и отворени сандъци, показани и в двете версии

Swan / Cobra

PeopleImages / DigitalVision / Гети изображения

Въпреки дивите им различия, Пилатес лебед и йога кобра са основно едно и също упражнение. И двете йога и Пилатес увеличават протягането на този ход чрез по-нататъшно изправяне на ръцете.

Практикуващите йога често комбинират кобра с други позиции. Например, те биха могли да се плъзнат в нея от позицията на дъската или да се преместят от кобра до куче, насочено нагоре .

Началната позиция на лебеда Пилатес винаги е на корема. Също така, в Пилатес дихателната схема за лебед е специфична - вдишвайте, за да се разширите, издишайте, за да освободите.

В йога може да има или да не е даден модел на дишане и горната част на позата често се провежда за повече от едно дъх.

Предни подпори / Плочки

Пилатес предна опора. Астрид Ставиарц / Гети изображения

Plank е по същество еднакво както за Пилатес, така и за йога. Идеята е тялото да се държи в права линия с рамене надолу и гръдния кош отворен.

Пилатеската дъска би могла да подчертае, че държи ABS в повече, и йога плат може да държи дъската за по-дълго време, но дъската е по същество традиционен йога ход, който също се намира в пилатес мат работа.

Планк е наречен "фронт" в Пилатес, но това изглежда отстъпва на по-традиционното име на дъската. И двете йога и Пилатес правят този ход по-предизвикателен, като вдигат един крак, а другият.

Pilates Push-Up / Чатуанга (Четирима Лъв)

Джесика Буун / Гети изображения

- Планк за Чатуанга. Ако вземете курс по йога, вероятно ще чуете тази фраза много пъти.

Преместването от дъската се понижава в йога. Четиристранният персонал представлява понижаващата се част от натискане. В йога това движение често не е последвано от натискане директно назад в дъската, както би се случило в Пилатес. По-вероятно е да се използва като преходен ход в друга поза като куче надолу или нагоре, което е и причината да се появява толкова редовно в йога тренировка.

Пилатес тласък е една от Pilates мат упражнения, които са най-подобни на йога последователност. Като тренировка, която се издига от дишането от стоенето, надолу до дъската, бутането нагоре и обратно към изправено положение, напомня на поздрава на слънцето, но с три пълни натискания, поставени в средата.

Струва си да се отбележи, че както Пилатес, така и йога третират позицията на натискане различно от стандартния военен стил. Както при Пилатес, така и при йога, подравняването на ръцете е такова, че раменете се завъртат назад и надолу и гръдният кош е много отворен. Това се постига чрез поставяне на ръцете така, че пръстите да са насочени напред и да се въртят леко навън.

В допълнение, както йога, така и Пилатес поддържат ръцете близо до страните и успоредно на тялото. За разлика от това, военният стил на натискане често се прави с ръце, обърнати и лакти, разпънати настрани