Водоустойчив обувки с еднократна душ капачка

Ходещите и бегачите се нуждаят от бързо и евтино решение, за да пазят дъжд от обувките си. Мокрите крака са особено проблеми при дъждовни състезателни събития като 10К, половин маратон или маратон, където сте обучили с определена чифт обувки - и те не са водоустойчиви.

1 - Използвайте шапка за душ, за да пазите дъжд от обувките си

Направете водоустойчив капак за обувки с капачка за душ. Уенди Бъмгарднер ©

Водонепроницаемите превръзки са твърде тежки и ще променят хода си. Бързо и ефективно решение е да се използват душ-капсули за еднократна употреба или покривки за храна на Covermate. Те ще бъдат раздробени след първото използване, но са изненадващо ефективни при поддържането на повечето от дъждовете от обувките ви в продължение на часове.

Всеки път, когато престоявате в хотел, отведете капачката за душ за еднократна употреба. Ако не пътувате много, привлечете приятели и семейство, за да ги събирате за вас. Ако имате нужда от по-голяма доставка, потърсете Covermate Stretch-Fit Food Covers в магазина или онлайн и изберете големия или много голям размер и купете кутия от тях. Обемни душ-капсули за еднократна употреба също са много евтини.

Това решение няма да издържи от дъжда - няма да можете да се разпръснете през локви, без да получите вода в обувките си. Вашите чорапи ще бъдат влажни. Но открих, че краката ми не са мокри по време на четири часа половин маратон с над един сантиметър валежи. Да, това се определя като едно от 10-те нещастия, които съм носил .

Можете също така да пазарувате за многократни водоустойчиви гети, ако често ходите в дъждовно време и не искате да носите водоустойчиви обувки.

2 - Включете дупката през вашите обувки

Оформяне на капака на обувката за душ. Уенди Бъмгарднер ©

Поставете дупката или капака за храна с еластичния надолу върху обувката си и я издърпайте през връзките. В зависимост от размера на краката и размера и разтегливостта на дупката, използвайте горните обувки или колкото е възможно по-нагоре. Колкото по-нагоре, толкова по-добра хидроизолация ще получите.

3 - Оформяне на капака на обувката за душ капак

Оформяне на капака на душовете за обувки. Уенди Бъмгарднер ©

Издърпайте долната част на капачката за душ над петата на обувката.

4 - Оформяне на капака на обувката за душ капак

Оформяне на капака на обувката за душ. Уенди Бъмгарднер ©

Сега издърпайте горната част на дупката надолу върху пръстите на обувката, така че да имате двоен слой дупчица над горната част на обувката.

Регулирайте къде е еластичният елемент на дъното на обувката, за да получите най-доброто покритие.

За допълнителна сигурност можете да го залепите с касета.

5 - Самозалепващо покритие за капачка за душ-капак

Обвивка за обувки с капачка за душ - подметка. Уенди Бъмгарднер ©

Изглед на дъното на обувката с капака на обувката за душ капак покрива ключалката на място. Нагласете еластичното, за да го изравните. Може да искате да го закрепите на място с касета. Въпреки това, дори и както е показано, може да бъде изненадващо трайно.

Ако не можете да получите шапка за душ над върха на пръстите, после го прекарайте през една от долните връзки, а не от горните връзки.

Дори когато капачката за душ се раздробява, докато вървите, задържането на дъжд от петата на обувката ще попречи на по-голямата част от водата да влезе във вашите обувки. Това важи особено за обувките от мрежата.

Душ-шапките ще продължат само за една употреба. Носете резервни части, за да ги смените, ако установите, че износват твърде бързо. Най-добре е да се сдобиете с тях или да купите кутия от Covermate Stretch-to-Fit, която ще работи също толкова добре.

6 - Използвайте тръбопроводна лента, за да осигурите вашите капаци за обувки за душ

Покритие за капачка за душ-капачка с канална лента. Уенди Бъмгарднер ©

Ако имате налична лента за канализацията, можете да закрепите капачките за обувки за шапки с тях.

Първо, поставете обувката, тъй като не желаете лентата да бъде прекалено стегната и може да я затягате твърде много, ако обувката е празна.

Опаковайте кантовата лента напълно около обувката, в пълен кръг, така че да залепите лентата на себе си. Капсулата за тръби се придържа най-добре към себе си, особено при мокри условия.

Особено желаете да лепете еластичната част на обувката. Но това също така елиминира всякаква допълнителна подпухналост отстрани, която може да повлияе на вашето ходене.

7 - Самостоятелен изглед на тръбната лента

Единичен изглед - Покритие за капачка за душ-капачка с канална лента. Уенди Бъмгарднер ©

Покрийте еластичния слой на дъното на обувката с един или повече слоя лента. Това ще предпази капачката за душ от обръщане на обувката.

Касетата с канал е най-сигурна при мокри условия, ако е залепена за себе си, така че е най-добре да обхване лентата изцяло около обувката. Направете припокриващи се слоеве на подметката за повече сигурност.

Използването на лента често не е необходимо. Открих, че еластичният материал остава на място по време на четиричасов ход в дъжда. Но това ще варира според вашата стрелка, размер на обувката и др.

Ако това е просто прекалено късмет, за да опитате, тогава ще трябва да пазарувате за водоустойчиви обувки или водоустойчиви гети.