Пилатес е добро упражнение за възрастни?

Пилатес обикновено е подходящ за старши фитнес и печели популярност сред възрастните граждани. Способността да се модифицират упражненията, за да отговорят на различните нужди, заедно с многото предимства на метода на Пилатес, като повишени нива на сила, баланс, гъвкавост, мускулен тонус, издръжливост и благополучие, правят Пилатес привлекателна старческа програма за упражнения.

В края на краищата Йосиф Пилатес практикувал метода си през осемдесетте си години.

Класове за възрастни

Възможно е да научите Пилатес от онлайн инструкции , видеоклипове и книги. Въпреки това препоръчвам да започнете в група или частна класа със сертифициран инструктор Пилатес.

Тъй като Пилатес се превръща в неразделна част от света на фитнес, класовете на Пилатес специално за възрастни хора стават все по-чести. Те могат да бъдат намерени в старши центрове, пилатес студиа, фитнес зали и YMCAs. Ако не е налице възрастово-специфична класа, много възрастни хора ще открият, че редовните класове за начинаещи са приветливи и подходящи. Добрият инструктор ще предложи знаци за модификации на упражненията и повечето класове са достатъчно малки, че може да се очаква някаква индивидуална инструкция.

Друга възможност за старши студент е да започне с частни класове. Частните инструкции се предлагат в повечето студиа на Пилатес.

Това ще осигури добра основа в основните принципи на движение на Пилатес и ще улесни инструкторите да приспособят модификациите към нуждите на учениците.

Мат или реформаторски класове?

Мат и реформатор са двата най-често срещани типа Пилатес класове, от които хората започват.

Или едното ще бъде от полза за старшия студент. Пилатес мат класа се състои от упражнения, направени на подложка на пода, без специално оборудване. Въпреки това, по-малки парчета от пилатес оборудване, като магически кръг или упражняване лента, могат да бъдат включени в мат класа. Мат класовете предлагат предимството на учебни упражнения, които лесно могат да се практикуват у дома.

Реформаторът Пилатес, понякога известен като машина Пилатес, е голямо оборудване за упражнения. Комбинацията от извори, поставени в различно напрежение и собственото тегло на студента, създават съпротива по време на упражненията. Съпротивата, която предлага реформистката, придава допълнителна тежест на реформаторската тренировка, освен това, което мат упражненията предлагат.

Специални съображения за възрастните

Преди да започнете курс Пилатес, старшият студент би бил добре посъветван да се свърже с неговия или нейния медицински специалист. Много физически състояния могат да бъдат настанени в пилатес, но е важно да знаете дали съществуват специфични рискови фактори. Необходимо е инструкторът да съобщи за здравните проблеми или физическите ограничения преди началото на класа.

Много възрастни хора смятат, че техният баланс, гъвкавост и издръжливост са намалели с течение на времето. Тези условия са приложими в най-начинаещите Пилатес контексти и те ще се подобрят, тъй като Пилатес се практикува редовно. Възрастните могат да бъдат сигурни, че правото и отговорността на всеки студент е да адаптира участието в упражнение до ниво, което се чувства здравословно и безопасно за него. Различни модификации на упражненията са често срещани в класовете на Пилатес. Добрият инструктор ще помогне на старшия студент да следи нивото на натоварване и да предприеме мерки за предотвратяване на прекомерно разтягане или падане. Възрастните могат да бъдат насърчавани да знаят, че мнозинството от начинаещите Пилатес мат и реформаторските упражнения се правят легнало или седящо, така че има по-малък риск от падане, отколкото може да има и други форми на упражнения.

Остеопорозата

Остеопорозата е особена загриженост за възрастните хора в Пилатес, тъй като е с много фитнес системи. Остеопорозата е отслабване на структурата на костта, което прави онези, които я имат по-податливи на счупени кости и фрактури. Всеки, който е изложен на риск от остеопороза, категория, която включва възрастните над 65 години (мъже и жени), трябва да получи сканиране на костната плътност, преди да продължи с практиката на Пилатес.

Тежкотоварните упражнения, като много упражнения за пилатес, често се препоръчват като част от програмите за изграждане на кости, за да се предотврати остеопорозата. Въпреки това, след като състоянието присъства в костите, фитнес сценарият се променя значително. Причината е, че предизвикателствата на изключителния баланс, някои упражнения за натоварване с тежести, флексията напред и някои усуквания - част от обичайната практика на пилатес - не се препоръчват при хора с остеопороза. Това означава ли, че не могат да направят Пилатес? Не. Това означава, обаче, че тренировката трябва да бъде проектирана като се има предвид остеопорозата и трябва да се води от квалифициран инструктор на Пилатес.

Изгледите за възрастните хора в Пилатес са добри. Пилатес се разраства, както и броят на възрастните, които се интересуват от него. Това ще увеличи търсенето на старши инструкции и ще трябва да последват повече книги, видеоклипове и системи за подпомагане на възрастните хора.