Функционални фитнес упражнения за отслабване

Функционалните фитнес тренировки са ключът към дългосрочната фитнес, загуба на тегло и уелнес. Тези внимателно проектирани сесии няма да ви оставят изпотени и без дъх, но те могат да ви помогнат да изгорите повече калории и да останете активни през целия ден. Как да се възползвате от функционалното обучение? Първо, важно е да разберете защо работи програмата за обучение.

Какво е функционална фитнес тренировка?

Функционалните тренировки спомагат за подобряване на баланса, позата, мускулната издръжливост и гъвкавост. По време на типична сесия, може да направите 5-10 различни упражнения, които помагат да се подобри начинът, по който вашите мускули работят заедно, така че да се почувствате по-координирани.

По време на функционална фитнес тренировка може да използвате телесно тегло, гири или друго съпротивително оборудване за укрепване на мускулите. Но този тип обучение е различно от традиционната програма за вдигане на тежести.

По време на всяко упражнение за функционално обучение трябва да се съсредоточите много внимателно върху движението, за да сте балансирани и да поддържате добра поза. За много упражнения функционалното обучение е тренировка за мускулите и ума. Функционалното обучение подобрява начина, по който вашият мозък разговаря с вашите мускули, така че тялото ви да работи по-добре.

Има различни начини да включите функционално обучение в редовната тренировка .

Можете да добавите няколко упражнения за поза и равновесие в ежеседмичната си сила или да работите с квалифициран треньор, за да създадете по-цялостна програма, която да подобри начина, по който тялото ви изглежда и се чувства.

Как те подобряват Отслабване

Функционалното обучение помага на тялото ви да се движи по-удобно. И, разбира се, телата, които се движат удобно, са по-склонни да изгарят повече калории без упражнения .

Но функционалното обучение може също така да направи вашите други тренировки по-ефективни. И това предимство е от ключово значение за хората, които се опитват да отслабнат.

"Преди да започнете тренировъчна програма, важно е да идентифицирате области на слабост или ограничения в обхвата на движение, които биха могли да повлияят на ефективността ви", казва Джейсън Кори. Джейсън е сертифициран личен треньор, който специализира в помагането на клиентите по света да получат по-тънки, по-силни тела. Той обяснява защо всеки клиент за загуба на тегло трябва да започне своята тренировъчна програма с функционална оценка.

Функционалното обучение може да има огромно въздействие, когато се опитвате да отслабнете. Той обяснява, че когато тялото ви работи правилно, то става по-ефективно при изгарянето на калории. Когато тялото ви изгаря повече калории по време на тренировка и изгаря повече калории чрез дейностите на всекидневно живот, губите тегло по-бързо.

Как да започнете

Най-добрият начин да започнете функционална програма за фитнес тренировка е да намерите квалифициран специалист. Персоналните обучители, които практикуват функционално обучение, започват с пълна оценка на моделите на движение. Те могат да идентифицират предишни наранявания и физически навици, които са променили начина, по който тялото ви функционира. След това те работят заедно с вас, за да преподрежат и възстановят основните движения, така че тялото да се движи по-удобно и ефективно през целия ден.

Не всички обучители са квалифицирани да правят тази форма на оценка и дизайн на програмата. Джейсън препоръчва да изследвате фон, да зададете въпроси и да поискате препратки. "Добрият треньор винаги ще бъде щастлив да предоставя показания и успешни истории от предишни клиенти. Потърсете всички препоръки, които описват клиентите с травми от миналото или проблеми с позата и поискайте директно да се свържете с тях. "

Можете да намерите и инструктор, като търсите онлайн. Американският съвет за упражнения предоставя база данни, която може да се търси, за да ви помогне да намерите обучител във вашия район. И Американския колеж по спортна медицина има онлайн услуга, за да намери и квалифицирани обучители.

Ако имате предишно увреждане или медицинска преценка, Вашият лекар може също да може да ви отведе до физически терапевт, за да ви помогне да започнете програма.

Тренировки рутинни

Ако просто искате да включите няколко функционални тренировъчни упражнения във вашата рутина, можете да започнете с няколко прости процедури, които могат да помогнат за подобряване на баланса и координацията. Когато правите някаква функционална тренировка, е важно да се съсредоточите върху правилното извършване на движенията, вместо да ги правите с по-голяма тежест или да правите повече повторения.

Ако предпочитате да следвате онлайн функционална програма за обучение, помислете за използването на програма, разработена от Activmotion. Всички програми използват лентата Activmotion, която можете да закупите на уеб сайта на компанията. Но барът, който е изграден с вътрешни стоманени тежести, осигурява уникални предимства за стабилност, които не получавате от друго оборудване. Можете да предавате индивидуални тренировки от уеб сайта на Activmotion или да инвестирате в 60-дневната програма Ignite, за да изградите постепенно функционалната си сила.

Словото от

Функционалните тренировки за фитнес трябва да се извършват редовно, за да се получат резултати. Но ще забележите истинска промяна в начина, по който тялото Ви изглежда и се чувства, ако го правите последователно. Опитайте се да направите своя функционален рутинни 2-3 пъти седмично. Когато ставате по-силни и по-координирани, добавете нови упражнения, които предизвикват долната част на тялото и упражнения, които изграждат силата и координацията чрез багажника и ядрото.

Източници:

Американски съвет за упражнения. "Какво е обучение за функционална сила?" Fit Life 11 май 2011 г.

Американски съвет за упражнения. ACE се застъпва за обучение по функционална сила.

Потребителски отчети. "Функционална фитнес: тренировки за реалния свят". Септември 2013.