Как да си направим Crunchy ниско-Carb Celeriac чипове

Кърч Чипове с една трета на въглехидрати

Целикето чипс може да бъде заместител на картофите с ниско съдържание на въглехидрати и те лесно се правят вкъщи. Целулиа (корен от целина) е корен от зеленчуци, който има около една трета от въглехидратите, намерени в картофи . Това прави тези вкусни домашни чипове отлично допълнение към вашата диета с ниско съдържание на въглехидрати.

1 - Обелете церелика

Пилинг Целина. Снимка © Емили Дулсън

Целина може да изглежда сплашваща да се лющене, но всичко, което е необходимо, е остър нож и готовност да опитате нещо ново. Ако кората не е прекалено неравна, понякога е възможно да използвате растителна машина.

Вие ще намерите най-добре да изрежете плоско дъно на зеленчука, така че да може да седи изправено на дъската за рязане. Това увеличава стабилността, докато пилингът ви помага и предотвратява изплющването на ножа.

Докато държите целината силно, отрежете кората на ленти, отгоре надолу.

2 - Мандолин предлага най-добри резултати

Нарязване на Целина. Снимка © Емили Дулсън

Освен ако не разполагате с много добри умения за нож, мандолин или подобна машина за нарязване е почти от съществено значение за правене на целина чипове.

Традиционните френски тип мандолини са чудесни, ако правите много нарязване, но те могат да бъдат скъпи. Има ново поколение разфасовъчни машини на пазара, които струват по-малко. OXO Добре захващане V-Blade Mandolin Slicer и Kyocera Регулируема керамична Mandolin Slicer са две, които идват силно препоръчителни.

3 - Защитете ръцете си

Защитете пръстите си. Снимка © Емили Дулсън

Необходимо е да защитите пръстите си, когато използвате резачка. Снайдерите са с ръчни охрана, които имат малко зъби, за да захванат зеленчука. Това е най-доброто нещо, което да използвате с нарязващото устройство. За да увеличите ефективността на предпазителя, изрежете плоска повърхност върху зеленчука, за да го приберете.

Ръкавиците, устойчиви на рязане, са друга защитна мярка, която можете да предприемете. Те не са устойчиви на рязане, но трябва да намалят риска. Те са удобни в кухнята, защото можете да носите ръкавицата, когато кълцате зеленчуци и разфасовате месо.

4 - Смажете чиповете

Поставете чиповете в маслото внимателно. Снимка © Емили Дулсън

За да изпържите чиповете, загрейте около 1/4 до 1/2-инчово масло в тиган. Уверете се, че маслото е горещо, преди да добавите целината или чиповете ще бъдат прекалено мазни. Един бърз начин да проверите е да поставите края на дръжката на дървената лъжица в маслото. Ако се образуват много мехурчета, маслото е достатъчно топло.

Поставете грибчетата внимателно в маслото. Най-безопасно е да използвате клещи за това. Ако установите, че чипсът не готви равномерно, опитайте да го нарязвате на половина.

5 - Обърнете чиповете

Превърнете чиповете с клещи. Снимка © Емили Дулсън

Когато чиповете започват да се кафят по краищата, обърнете ги с клещи.

OXO Добре захващане Клещите са добър избор за качествени и достъпни клещи. Те имат топлоустойчива дръжка и могат да бъдат заключени, за да се поберат лесно в чекмедже за съхранение.

6 - Извадете чиповете

Изцеждане на чипове на хартиена кърпа. Снимка © Емили Дулсън

Поставете варени чипове на хартиени кърпички, за да източите излишната мазнина. Позволете им да се източат и да се охладят, докато приключите да пържите останалата част от целина.

7 - Насладете се на вашите Чериак чипове

Целина чипове. Снимка © Емили Дулсън

Целикето чипове се ядат най-добре прясно, тъй като те губят хрупкавостта си след известно време, въпреки че те все още ще вкусят добре. Можете да възстановите частично свежестта в микровълнова фурна или в тостерна фурна.