Стив ват - Дебелия мъж ходене

Разходка из САЩ, за да отслабнете

Стив Ваут, известен като "Fat Man Walking", започна разходка из Съединените щати на 10 април 2005 г. и завърши в Манхатън на 9 май 2006 г., когато прекоси моста "Джордж Вашингтон". Целта му беше да отслабне и да си възвърне живота. Макар че повечето пътешественици през цялата година завършват пътуването след няколко месеца, той прекарва една година.

Вавле казва, че е загубил над 100 килограма по време на разходката.

В началото на разходката си Стив Ваут бил женен с две деца. По време на разходката той и съпругата му решиха да се разведат, което той съобщи за приятелско решение.

Как бе Майкъл Стив Ваут?

Стив Вауф смята, че тежи 410 паунда, когато започва разходката си. Той не винаги беше със затлъстяване. Той казва, че е "тъпак" тинейджър и физически здрав и мускулест морски пехотинец. Неговото наддаване започва 15 години преди началото на разходката, след инцидент, в който той удари и уби двама пешеходеца. Когато той навърши 40 години, реши, че е добра интервенция да се разхожда из страната, за да отслабне от Оушънсайд, Калифорния до Ню Йорк в продължение на пет до шест месеца. Отне му повече от година.

Затлъстяването може да доведе до много проблеми при ходене и други кардио упражнения. Допълнителното тегло означава повече стрес върху бедрата, коленете, глезените и краката. Обувките също се разпадат по-бързо, когато имате допълнително тегло, а чифт атлетични обувки може да загубят укрепването и подкрепата си преди края на обичайната си продължителност от 500 мили .

При всякаква тежест е разумно да вземете пълен медицински преглед, преди да разгледате пътуването на дълги разстояния. Vaught не е направил никакво специално обучение, преди да започне своята разходка на дълги разстояния .

Какъв маршрут е имал Стийв Вайв през САЩ?

Стив Вауф започва своя маршрут "Fat Man Walking" в Оушънсайд, Калифорния, с цел да стигне до Ню Йорк.

Маршрутът премина от Калифорния през Аризона, Ню Мексико, Тексас, Оклахома, Мисури, Илинойс, Индиана, Охайо, Пенсилвания, Ню Джърси и Ню Йорк.

Каква беше неговата подкрепа на ходенето?

Стив Вайф започва пътуването си в палатка всяка нощ. Той носеше храна и вода с него в раница. Той тръгна на пътуването, без да окаже помощ на превозното средство. Започва разходката с няколко спонсори, но по принцип това е пътуване за собственото си здраве, а не благотворителна публична разходка. Той остава в хотела понякога. Филмови екипажи се присъединили към него от време на време, когато историята му станала известна.

Пътуването му

Steve Vaught публикува актуализации на своя уеб сайт (сега неактивен). До началото на ноември 2005 г. той е достигнал половината път в САЩ, над 1400 мили. След като направи почивка през празниците, той отново се разхожда през януари 2006 г. и достига маркировката от 2000 мили.

До март 2006 г. той е стигнал до Охайо и направи още една почивка, за да работи с физически треньор по диета и тонизиране. На връщане по пътя имаше 600 мили, за да отиде в Ню Йорк. Той завърши на 9 май 2006 г. и се появи на "Today Show" 10 май.

Дали плъховецът, който ходи, губи тегло?

Стив Вавет успява да постигне целта си да отслабне и да подобри здравето си. Преди пътуването си Вавле казва, че трудно може да мине през магазин.

Физическото му състояние се подобряваше стабилно и когато имаше проверка на път, имаше добър билет за здравето със силен ЕКГ. До март 2006 г. е загубил 114 паунда и е бил под 300 паунда. До януари 2006 г. той е средно по 15 мили на ден при всякакви метеорологични условия и носи пакет. През март той е бил диагностициран със стресови фрактури в краката му, но продължава да ходи.

Цитати от "The Today Show" 10 май 2006 г.

- Мисля, че всеки трябва да поеме понякога дълга разходка. - Беше брутална разходка. Той беше впечатлен от любезността на хората по пътя и каза, че се е научил да живее в настоящето и да научи какво трябва да се насладите в момента.

Какво се случи след това за Стив Ваут?

През август 2006 г. Стив Ваут обяви следващото си приключение. Той ще започне да се скита на изток от Сан Диего "разчитайки на добротата на непознати". Целта му е да обиколи земята с комбинация от приемане на вози и ходене. Той планира да следи пътуванията си. До 2016 г. това не е осъществено.

Документалният филм и книгата, планирани за разходката, не успяха да се справят. Харпър Колинс отпечатва книгата "Регън Книги", която му е дала договор да напише книга, но нямаше съгласие с издателя относно съдържанието на книгата. Той каза в интервюта, че няма намерение да се превърне в народен герой, целта му е да отслабне. Уебсайтът на Vaught на thefatmanwalking.com, където продължи да пише вписвания в списания, отиде неактивен и последният му съобщи през Twitter през 2013.