Преодоляване на безпокойството при представянето със спортната психология

Работите ли добре по време на тренировка или практика, но се задушавате в конкуренцията? Ако чувствата на нервност, тревожност или страх пречат на спортните Ви постижения, да се научите да използвате няколко съвета от спортната психология, може да ви помогне да контролирате безпокойството си и да намалите нервите в деня на играта.

Тревожът при изпълнение на спорт, който понякога се нарича "задушаване", се описва като намаляване на атлетичното представяне поради прекалено много възприемане на стреса.

Смята се, че стресът често се увеличава в атлетите в деня на играта, защото (1) те имат публика и (2) имат изключително високи очаквания за успеха си. Този тип стрес често се основава на начина, по който спортистите интерпретират ситуацията. Рядко външната ситуация причинява стрес, а по-скоро начинът, по който акушерката говори за ситуацията, която създава чувство на стрес, тревожност и страх. За спортисти, които задушават по време на състезанието, е важно да разберете, че мислите, които имате по отношение на събитието, могат да бъдат променени, коригирани или контролирани с подходяща спортна психология и умствена практика.

Най-напред спортист трябва да определи дали мисли за съмнение, неуспех или липса на доверие се дължат на възприемана липса на способности. Ако е така, самоувереността обикновено води до продължаващо чувство на тревожност, нервност и напрежение. Атлетите трябва да осъзнаят, че е трудно да направите най-доброто в спорта, когато вашият собствен вътрешен глас ви казва друго.

За да се преодолее безпокойството при изпълнението, един спортен психолог, треньор и треньор може да се опита да помогне на спортиста да разбере защо се развиват тези мисли и чувства и след това да се опита да промени или промени този процес с ограничени успехи. Спортистите, които се връщат от наранявания често имат емоционални проблеми, които подкопават доверието.

Защо такива мисли възникват, може да е от интерес, но знаейки, че отговорът не винаги е необходим за преодоляването им. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да промените или пренасочите отрицателното самоубийство.

Намаляване на безпокойството при изпълнението преди събитието

Намаляване на безпокойството при изпълнението по време на събитието

Намаляване на безпокойството при изпълнение след събитието

Не забравяйте, че задушаването може да бъде преодоляно, ако сте наясно с модела на негативните мисли, които снежната топка е направила преди и по време на състезанието. Ако се окажете в такава спирала надолу, просто да признаете тези мисли и да ги пуснете. Фокусирайте се върху дишането си и играйте, сякаш се наслаждавате. Вероятно ще осъзнаете, че се наслаждавате на него, въпреки понякога по-малко от перфектно представяне.