Как начинаещите могат да започнат с

Дръжте сърцето и белите дробове здрави

Повечето от нас вече знаят, че кардио упражненията са важни поради редица причини. Той ви помага да изгаряте калории и да отслабнете , поддържа здравето на сърцето и белите дробове и ви дава енергия. Той може също да помогне за предотвратяването и / или управлението на определени видове рак, да ви предпази от диабет и да ви помогне да избегнете метаболитния синдром.

Дори да знаете, че всички тези големи предимства не правят по-лесно да започнете, особено ако никога не сте упражнявали или отдавна сте опитали кардио.

Точката на сърцето е, разбира се, да получите сърдечен ритъм нагоре, така че да дишате по-трудно и да изгаряте калории. Проблемът е, че може да е наистина неудобно, особено ако никога не сте изпитвали този вид дискомфорт преди.

И така, как започвате с тези препятствия по пътя си? Това ръководство стъпка по стъпка може да ви помогне да вземете скок и да се върнете към кардио.

Първи стъпки с

  1. Изберете дейност, която ви харесва - Това е най-важното нещо, което трябва да направите, тъй като никой не иска да прекарва времето си в нещастност. Най-доброто упражнение за вас е това, което действително ще направите , а не това, което смятате, че трябва да направите. Ходенето е чудесно място, тъй като не изисква специално оборудване и можете да го направите навсякъде. Ако ходенето не е за вас, всичко ще работи дотогава, доколкото включва някакво непрекъснато движение като колоездене, плуване, бягане, аеробика, гребане, катерене по стълби, танци и т.н. Имайте предвид, че всяка дейност може да е трудна, не кажете нещо, просто защото е трудно за първи път. Винаги става по-лесно.
  1. Настройте проста графика - Ако току-що започвате, може да не знаете колко упражнения тялото ви може да се справи. Ако сте начинаещ, чудесно място да започнете е с около 3 дни упражнения с ден на почивка между тях. Това ще ви позволи да получите усещане за това как тялото ви реагира да упражнява и как се чувства да се придържате към тренировъчен график. Вашето тяло се нуждае от време, за да се адаптира, но и ума ви.
  1. Започнете с 5-10 минути загряване на светло кардио, за да увеличите постепенно сърдечната честота . Излизането твърде трудно или бързо ще го накара да се почувства по-зле.
  2. Увеличете темпото и интензивността си до леко по-трудно от комфортно (около ниво 5 или 6 на тази скала за натоварени усилия или можете да използвате целевия сърдечен ритъм, за да наблюдавате интензитета) и да отидете толкова дълго, колкото можете удобно. Започнете, където сте, а не къде искате да сте. Може да сте в състояние да упражнявате само няколко минути в даден момент, но това ще се промени бързо, ако сте последователни.
  3. Завършете всяка тренировка с охлаждане на светло кардио и разтеглете мускулите, които сте работили, за да се отпуснете и да запазите мускулите си гъвкави.
  4. Всяка седмица увеличете времето за тренировка с няколко минути, докато можете да работите непрекъснато в продължение на 30 минути на сесия. Дори ако просто се увеличите с една минута на тренировка, това е достатъчно. По-добре е да направите нещо постепенно, отколкото да започнете твърде усилено и след това да се откажете.
  5. Не се притеснявайте за разстоянието или темпото . През първите няколко седмици, фокусирайте се върху показването на тренировките и времето за изграждане. Имате много време да работите по скоростта и разстоянието.
  6. След 4-6 седмици променете рутинните си умения, като добавите още един ден упражнения, увеличавате темпа / интензивността си, добавяте нова активност и / или увеличавате времето, което упражнявате.

Съвети за по-добри тренировки

Колко трудно трябва да работите?

Когато правите кардио, трябва да научите как да наблюдавате интензивността си, за да сте сигурни, че работите ефективно.

Можете да направите това по различни начини:

Разнообразието ще предизвика предизвикателство за вашето тяло и ум, така че след първоначалния период на подготовка (около 6 седмици от последователни тренировки), променете интензивността на тренировката и времето. Всяка седмица правете дълга, бавна тренировка - 45-60 минути в долния край на вашия THR и един кратък - 20-30 минути в горния край на вашия THR. Другите ви тренировки могат да бъдат между 30-45 минути, в средата на вашия THR.

Въпреки това започнете, поддържайте я прости. Не е нужно да бягате в продължение на един час, за да получите добра кардио тренировка. Натискането твърде трудно може да ви направи нещастни и никой не харесва това. Дайте си разрешение да направите това, което вашето тяло и умът ви са готови. Не забравяйте, че трябва да започнете къде сте, а не където искате да сте.