5 начина да изгорим повече калории без да удряте фитнес

Знаете ли колко допълнителни калории можете да изгорите с прости промени в начина ви на живот? Оказва се, че не е нужно да ходите в салона, за да изгорите повече калории и да отслабнете. Малките неща, които правите през деня, правят голяма разлика в метаболизма ви. Използвайте тези съвети, за да промените ежедневието си, да увеличите изгарянето на калории и да отслабнете без упражнения.

Използвайте NEAT за да запишете повече калории

Ако искате да изгорите повече калории през целия ден, експертите ще ви кажат да увеличите термогенезата си за NEAT или без упражнения . Това е фантастичен термин за цялото движение, което правите, което не е достатъчно енергично, за да бъде наречено тренировка. Според изследователи в клиниката в Майо, NEAT може да играе важна роля в това дали губите или наддавате. А това може да повлияе на риска от затлъстяване.

Колко калории може да изгори вашият NEAT? Тя варира, но броят може да бъде значителен. Според едно проучване, защото нивото на активност на всеки е толкова различно, калориите, изгорени от NEAT, могат да варират от човек на човек с до 2000 калории на ден.

И така, как да се възползвате от това предимство на изгарянето на калории? Започнете с тези малки промени или се замислете и опитайте някои от вашите собствени идеи.

Офиса

Полагането на заседнала работа не е пряка причина за затлъстяването, но заседанието за продължителни периоди може да се превърне в причина за увеличаване на теглото при някои хора.

Американската асоциация за сърдечни заболявания съобщава, че "затлъстелите индивиди изглеждат проявяват вродена тенденция да седнат в продължение на 2,5 часа на ден повече от заседнали постно оръжия". Изследователите са изчислили, че ако затлъстели индивиди могат да възприемат обичаите на НЕАТ на техните крехки партньори, те биха могли да изгорят допълнителни 350 калории на ден.Ако имате бюрокрация, станете и ходете поне 15 минути всеки час. Разходете се до тоалетната, отидете до охладителя на водата, изпълнете поръчка, вземете стълбите вместо асансьора или направете подаването си от място, а не от седнало положение. Вземете няколко колеги и направете увеличаване на вашата NEAT част от здравословен офис рутина. Много dieters губят тегло в работата с тези прости, но ефективни стратегии.

отдих

Колко часа ще прекарате пред телевизора тази вечер? Можете да изгорите допълнителни калории, като добавите известна лека активност към времето за гледане и релаксация на телевизора. Сгънете прането, прахта мебели или почистване на пода, докато гледате телевизия. Можете дори да направите пълна тренировка на дивана, за да изгорите до 300 калории ! Не само активността ще увеличи калориите, но ще ядете по-малко пред телевизора, ако ръцете ви са заети.

Можете дори да горят калории по време на други развлекателни дейности. Ако искате да говорите по телефона, ходете по време на разговора, вместо да седите. И се опитайте да ограничите времето, свързано с развлечения, до 15-минутни интервали.

Дръжте се с децата

Преподаването на вашите деца за увеличаване на ежедневната им дейност може да ги спести от натрупване на тегло в бъдеще.

И ще ви помогне и вие! Ако искате да отслабнете без упражнения, намерете начини да увеличите времето за ходене през деня. Разходка на децата до училище или до автобусната спирка. Ако ги карате, изберете парко място в задната част на парцела и използвайте тези допълнителни стъпки, за да разговаряте с тях за деня си. И родителите, ако сте изкушавани да размишлявате децата си за неспокойствие, може би искате да мислите два пъти. Според изследване, публикувано в Journal of Clinical Nutrition , fidgeting е често срещана форма на NEAT и може да допринесе за здравословен метаболизъм.

Дневни домакинства

Домакинските домакинства могат да изгорят няколкостотин калории на час.

Действителният брой зависи от размера и пола ви. Например, дребна жена изгаря около 160 калории на час, като прави умерени задачи, докато по-голям човек ще изгори значително повече. Но кой би помислил, че измиването на пода ви може да доведе до загуба на тегло? Вземете моп и извършете пълна тренировка за почистване на калории, за да изгорите калориите и да почиствате по едно и също време. След като се извърши почистването, винаги има организационни задачи, които могат да ви помогнат да подобрите енергийния си баланс . Организирайте килера си, разопаковайте кутиите или почиствайте гаража, за да увеличите своя NEAT.

Социални събития

Колко пъти сте влезли в купон в дома на един приятел и сте сканирали стаята за удобно място да седнете? Следващият път, когато отидете на парти, изгаряйте повече калории, като станете по-социални. Изберете да застанете или кръг в стаята и да говорите с колкото се може повече посетители на партита. Предложете да помогнете в кухнята, да обиколите градината или да поздравите гостите на вратата, за да останете активни. Ще бъдеш живота на партито и ще увеличиш НЕАТ по едно и също време.

Ако не сте сигурни как NEAT може да направи разликата, използвайте монитор за активност, за да проследявате ежедневното си движение. Тези инструменти могат да осигурят обща оценка на ежедневните ви калории, изгорени както в салона, така и във вашия дом или на работното ви място.

Източници:

Frey, M. (2011) Интервю с Хана Кърли, най-големият губещ, сезон 11.

Levine JA. "Термогенеза на активност без упражнения (NEAT)." Най-добър лекарствен продукт за ревматоиден артрит Endocrinol Metab. 2002 Dec; 16 (4): 679-702.

Джеймс Левин, Сара Й Шлеузнер и Майкъл Д. Йенсен. "Енергиен разход на неекскуритивна дейност". Американски вестник за клинично хранене. Vol. 72, No. 6, 1451-1454, December 2000.

Джеймс А. Левин, Марк У. Вандър Уег, Джеймс О. Хил, Робърт С. Клегес. "Термогенеза без упражнения". Артериосклероза, тромбоза и съдова биология 18 януари 2006 г.