Кремообразна супа от джинджифил от броколи

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 151

Мазнини - 3g

Carbs - 24гр

Протеин - 12g

Общо време 30 мин
Подгответе 10 минути , готвяйте 20 мин
Сервирания 2 (по 1 чаша всяка)

Тази супа е конфитюрирана с мозъчни и здравословни съставки, като се започне с основата на броколите. Броколите са част от мощния кръстокосен клан. Според MIND Diet, кръстоносците като броколи и карфиол са печеливши за когнитивно представяне. Яденето на половин чаша броколи на ден може да обръсне две години от вашето познавателно съществуване! По този начин има мозъчен тласък в храненето на поне една порция дневно на кръстоцветни зеленчуци (т.е. броколи, карфиол, зеле, брюкселско зеле) - можете да получите витамин С , фолиева киселина , фибри и калий.

Освен това, пресен корен от джинджифил предлага природни противовъзпалителни ползи, както и подпомагане на доброто храносмилане и храненето на приятелските бактерии в червата. Всичко това е добре за здравето на мозъка, защото когато запазите възпалението си и щастието ви щастливо, вашето психическо здраве също е от полза.

Съставки

подготовка

  1. В пара, добавете вода и броколи към коритото. На висока температура, пригответе за няколко минути кипене и парче броколи до ярко зелено. Бъдете сигурни, че не прекалявайте докато броколият не е гъст. Вместо това можете да направите микровълнова фурна на броколи - без да е необходима вода - за една до две минути, за да я задушите.
  2. Поставете варени броколи в кухненски процесор или блендер. Добавете чаша вода за готвене, като резервирате останалата част за по-късно. Ако го направите с микровълни, добавете чиста вода. Вкарайте минута, за да започнете да пиете.
  1. Добавете джинджифила, Sriracha, чесън на прах, сол и сирене. Пуснете още няколко минути. Ако консистенцията е твърде дебела, добавете останалата половин чаша вода. За по-кремообразна консистенция, разбърквайте млякото.
  2. Сложете лъжица в купи и сервирайте топло.

Варианти и замествания на съставките

Тази супа е много гъвкава. Можете да добавите друг зеленчук с броколи, като червени чушки, моркови или гъби, и го пюре.

Нагоре протеин с копринен тофу или дори намек за сирене рикота. Накрая можете да хвърлите в шепа бяла северна фасул или нахут за допълнителна текстура, протеини и фибри.

Овкусете купата си с пушена червена чушка или къри на прах за по-етнически вкус. Вместо сирене от пармезан поръсете хранителна мая за вегетариански намек за сирене, плюс протеин и B12 !

Готвене и сервиране Съвети

Чрез пърженето на броколите първо разбива малко целулозата, което улеснява пюренето. Ако имате витамикс или друг смесител, отколкото да загрява супи, тъй като те пюре, можете да хвърляте броколи в сурово.

Тази супа може да се сервира топло или студено, независимо от предпочитанията. Сервирайте с риба на скара, пилешки гърди или тофу.