ClassPass преглед: Вашият едно гише за бутикови фитнес класове

Отворете нови врати за нова фитнес

Всеки ден има стотици тренировки, които бих искал да опитам. Винаги съм казвал: "Аз не съм дърводелец, аз съм тример." Вие няма да ме видите като фаворит на CrossFit или завладяващ йоги, но бих искал да опитам една седмица в CrossFit и бих искал да изпробвам акрояга, Бикрам йога и ин йога, само за да видя какво са всичко за. Във фраза ми харесва разнообразието.

Проблемът е, че повечето бутикови фитнес ателиета зареждат големи пари за тренировките си.

И докато съществуват начини да тествате програми безплатно, ако искате клас, все пак ще трябва да изкарате около 20 до 30 долара на класа, за да се върнете.

Въведете ClassPass.

Концепцията е доста гений. За определена месечна такса (в диапазона от $ 79 до $ 99, в зависимост от пазара) членовете получават неограничен достъп до бутикови фитнес ателиета в мрежата ClassPass. Единственото ограничение е, че можете да посещавате само три класа на студио, на месец. Така че, например, ако наистина харесвате Бикрам йога, можете да посещавате само три часа в дадено студио "Бикарм" на месец, въпреки че можете да поемете други класове в други студия, по желание, стига да не са част от същите франчайз.

Бях толкова заинтригуван от концепцията, че се приближих до ClassPass, за да видя дали мога да изпробвам членството им за един месец. Те се съгласиха и започнах програмата си на 12 януари. Досега съм присъствал на седем класа, имам планиран друг клас и все още ми остават почти две седмици, за да изпробват нещата.

Системата ClassPass

Една от най-големите ми опасения беше системата - колко добре щеше да действа? Би било лесно да се движите? Какво ще стане, ако трябва да променя или актуализира моя график?

При всички случаи ClassPass е изключително лесен за използване. Класовете могат да се търсят по дата, час, студио, квартал и вид дейност, като йога, колоездене, тренировки за сила или танци.

Когато кликнете върху класа, можете да научите повече за студиото, инструктора и какво да очаквате, както и да получите съвети какво да донесете, колко рано да пристигнете и дори какво да носите.

Класове за резервации

Резервационните класове са невероятно прости - просто кликнете върху бутона "резерви" до класа, който искате да присъствате. Системата ви подканва да отговорите на въпроса дали вече сте били в студиото и ви напомня, че всички анулирания изискват 24-часово предупреждение, или ще бъдете таксувани със закъсняла такса. Ако все още искате да резервирате класа, потвърдете резервацията си, като кликнете върху бутона "потвърдете резервацията".

Анулиране на класове

Всъщност съм резервирал и анулирал справедлив брой класове, защото знаете, че животът се случва! Анулирането е също толкова лесно, колкото резервацията. Докато анулирате с предизвестие най-малко 24 часа, просто кликнете върху бутона "Отказ" до класа, който сте резервирали.

Преглед на предстоящи класове

Когато влезете в профила си в ClassPass, ще бъдете посрещнати с лична начална страница, в която се изброяват предстоящите ви курсове и вашите класове от миналото. Чрез кликване върху предстоящия клас можете да получите достъп до карта към студиото, както и до същата информация за общата класа, предоставена при първоначалното резервиране на класа.

Можете да отмените предстоящите класове директно от началната си страница.

Известия за имейл и опции за календар

След като направите резервация за класа, имате възможност да синхронизирате резервацията си с календара си (синхронизирам моя с моя Google Календар). Единственото нещо, което трябва да обърнете внимание на тази синхронизация, е, че не отчита времето за управление. Например, живея около 30 минути извън Остин. Ако резервирам клас, който е в центъра, трябва да разреша поне още 45 минути за шофиране в клас, да не говорим за отчитане на трафика, паркирането или изискването студиото да пристигне рано. Аз синхронизирам класовете с моя календар, но променям класовото време, за да отразя времето, което ще трябва да пристигна на мястото.

Системата също така изпраща известия по имейл, потвърждаващи вашата резервация, след което да ви напомня за вашата резервация около 36 часа преди да започнете курса. Това съобщение за напомняне е особено хубаво, защото ви дава време да отмените класа повече от 24 часа предварително, само в случай, че се появи нещо.

Опитът на ClassPass

Досега опитът на ClassPass е феноменален. Имах достъп до редица програми, които вероятно никога не бих посещавал, а интеграцията в студиата беше безпроблемна.

Целият студентски персонал изглежда добре запознат с ClassPass и просто поискаха да се подпише документация за отговорност, преди да се посочи необходимата информация за класа или съоръжението.

Единственият отрицателен опит, който съм имал досега, изглежда е несъответствие между собственик на студио и ClassPass. Подписах се за клас, който не трябваше да бъде отворен за участниците в ClassPass, и не получих уведомление за това, докато не пристигнах в студиото. За щастие, пътуването ми не беше пропито, защото бях се включил в два курса "отзад" на същото съоръжение и ми беше разрешено да присъствам на другия клас. Беше малко подутина, но след като разговарях със собственика на студиото, ме помолиха да се върна и да опитам другия клас по-късно.

Клас Достъп

Има няколко важни неща, които да посочите за ClassPass:

  1. Не всеки клас е на разположение във всяко студио . Студията искат да запълнят места в класовете си, които вече не са добре посещавани, а не да запълват места, които отнемат от лоялните клиенти. Поради тази причина студиата могат да изберат да не правят класове на класове по ClassPass. Също така, повечето класове ClassPass могат да бъдат записани само до една седмица преди датата на класа, докато много студия позволяват на членовете си да се записват в часовете много по-рано. Това означава, че дори и класата да е отворена за членове на ClassPass, може да има само няколко места, налични по време на пиковите часове, което може да затрудни навлизането в класа, който искате да вземете. За да бъда справедлив, никога не съм се сблъсквал с този проблем, защото има толкова много класове, които искам да опитам, но има няколко класа, от които се интересувам, които винаги изглежда да бъдат резервирани.
  2. Не всяко студио е член на ClassPass . ClassPass не е бил в Остин много дълго и има впечатляващи 62 студиа, участващи в тяхната програма. Но има няколко студиа, които бих искал да изпробват, като AcroYoga от Blue Honey Joy, които не са на разположение. Също така, както споменах, живея около 30 минути извън Остин - бих искал да има повече студиа в програмата, които са били по-близо до мен. Не мога да се оплача, тъй като очевидно те са насочени към пазара на Остин, но определено би било от полза, ако те се разклоняват по-далеч извън границите на Остин.

Това означава, че има буквално стотици класове на разположение всяка седмица и никога не съм се чувствал ограничен от техническите ограничения на програмата. Надявам се, че те продължават да растат и да се разклоняват, като отварят още повече възможности за тези, които желаят да участват.

Класове се опитаха

Само за да ви дам представа за наличните класове, това са тези, които съм посещавал досега:

Аз също съм записан в класа "Roll and Restore" и съм се регистрирал и анулирал конкретен клас за багаж около три пъти ... нещата продължават да се появяват!

Общи импресии

Докато няма да продължа членството си след този месец, това е така, защото повечето от класовете са на минимум 30 минути - не мога да добавя едно до два часа време за шофиране в моята ежедневна тренировка.

В противен случай този тип членство всъщност е идеално за някой като мен, който обича разнообразието и не желае да се ангажира с едно студио. Ако донесат повече студия в програмата си, които са по-близо до моя район, ще се регистрирам абсолютно отново.