Аз се опитах: SUP Йога

А Landlubber отива на морето, за да опитате Йога на борда паяк

Не изглеждаше, че може да се получи. В единия ъгъл, вие имате ме, ангажиран моряк, за когото е известно, че е морско, докато лежи на надуваем сал в спокоен плувен басейн. Не само не се интересувам от движението на океана, но имам това, което смятам за разумно отвращение, за да излагам кожата си на суровите лъчи на слънцето. В общинския басейн, семейството ми е това, което е в гроздова охрана и шапки с широки периферии.

И докато аз съм прекалено много винаса, за да се нарека аз като пурист на йога, всъщност не изпитвам нужда да практикувам навсякъде, освен чисто и добре осветено йога студио.

В другия ъгъл беше моят достоен противник, най-новата тенденция: йога на бордюра за панталони. Нека игрите започнат.

Основи на борда на Stand-Up Paddle Board

Stand-up paddle boarding (SUP) за пръв път се появи на плажовете на Хавайските острови през 60-те години на миналия век и започна да се движи на континента преди около 10 години. Освен бреговете, той е особено популярен в градските водни пътища, където предоставя уникална гледна точка, от която може да взаимодейства с градския живот, докато го преодолява. Постоянно изправен на повърхността на водата ви дава усещането и външния вид на ходенето по водата. Това също е чудесен начин да се приспособим, докато работите с краката и сърцевината, за да останете на борда и ръцете и обратно, за да се задвижвате. Бордът е достатъчно широк и стабилен, че някой има ярката идея да го третира като плаваща йога мат и се роди SUP Yoga.

SUP Йога

Наскоро се опитах да тествам водите (съжалявам) себе си. Първо, аз трябваше да се справя с работата с борда, което ме изненада, че съм лесна и интуитивна, въпреки че последният път, когато си спомням как се грееше нещо, беше в лагера за сън преди няколко десетилетия. След като се настанихме удобно около лодката, се насочихме към откритата вода (иначе известна като около 100 ярда в средата на езерото).

Оттук нататък ме водиха в изненадващо "нормален" йога клас. Имаше дихателна работа , поздрави на слънцето , обратно огъване и дори инверсия. Преходите бяха бавни и голяма част от вниманието ми се насочи към това да не падне в напитката, но успях да се доверя на верните версии на класическите пози. Практикуването на греблото борда странно ми напомня за йога на Wii Fit . Подобно на борда на Wii Balance Board, бордът разкрива дали се навеждате по-силно в единия или другия и ви напомня да се захванете с краката си. Но докато залозите на Wii са сравнително ниски, липсата на равновесие в бордовата дъска води до неочаквано потапяне. Платформата с гребла също предлага много по-добър пейзаж; любимите ми поза бяха направени легнати на гърба ми с оглед на облаците, преминаващи над главата. Савасана , с ръцете ми във водата, беше блажена, макар че релаксацията ми беше разсеяна от тревожната тревога, че щях да бъда ударена от друга лодка или да изгарям слънчевите лъчи на изложените ми крака. Неспособен да реши коя съдба щеше да е по-лоша, най-сетне пуснах и отплавах.

Резултатът

Наслаждавах се на SUP йога много повече, отколкото очаквах, но не виждам това да стане нещо обичайно за мен. От една страна, това е скъпо.

Един клас от 90 минути беше $ 25, около $ 10 повече, отколкото очаквах да платя за клас студио. Йога на борда с гребла определено е добра работа (моите бедра, раменете и ядрото са били възпалени на следващия ден), но йога става вторична за борда. Докато ще запазя моята йога на хубава, суха земя, Синг Уенд, учител по йога и ентусиаст по йога SUP, който се занимава с класове със Say Om Paddle Yoga 404 в Остин, Тексас, има различна гледна точка. "Предизвикателството на допълнителната нестабилност [на борда] наистина изглежда да донесе по-дълбоко ниво на внимание към моята практика", казва тя. Венд също така оценява усещането за връзка с природата, което SUP йога предлага.

"В същото време, че нестабилността наистина интегрира моя опит, необятната природа разширява моя опит", добавя тя. Моят съвет? Отидете до най-близкото си голямо водно тяло, за да разберете дали SUP йога плава лодката ви.

SUP Йога Съвети