Хранителни факти на Кроасан

Калории в кроасаните и ползи за здравето

Ако обичате кроасаните, може да ви е трудно да ги включите в диетичен план за хранене . Популярната печена стока е сравнително висока в калории и защото се произвеждат с масло , но също така осигуряват наситени мазнини. Но можете да ядете кроасани и все още да отслабнете, стига да следвате няколко умни съвети за хранене.

Хранителни факти на Кроасан
Размери за сервиране 1 Сервиране (100 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 231
Калории от мазнините 63
Общо мазнини 7g 11%
Наситена мазнина 12g 60%
Полиненаситена мазнина 0.6 гр
Мононенаситена мазнина 3.1g
Холестерол 28 mg 9%
Натрий 266 mg 11%
Калий 67 мг 2%
Въглехидрати 26g 9%
Диетични фибри 1.5гр 6%
Захар 6г
Протеин 4,7 g
Витамин А 8% ·
Калций 2% · Желязо 6%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Калориите в кроасана ще зависят от размера на кроасана. Други хранителни данни за печеното брашно също ще варират. Данните, посочени на етикета, са за среден или стандартен кроасан. Ето как се сравняват различните размери.

Но какво да кажем за различните марки кроасани? Много купувачи, които разчитат на бюджет, купуват кроасани Costco . Kirkland Signature Butter Croissants са доста големи. Те осигуряват 339 калории, 17 грама мазнини, 12 грама наситени мазнини, 36 грама въглехидрати, 2 грама фибри, 7 грама протеини.

Ароматизирани кроасани също са популярни.

Но добавянето на друга пикантна или сладка съставка към изпеченото добро може да увеличи калориите и да намали храненето.

И, разбира се, ако добавите добавка към вашия кроасан, ще увеличите и мазнините и калориите. Ако се разпространявате върху маслото , вероятно ще добавите около 100 калории и 11 грама мазнини и 7 грама наситени мазнини. Една порция кремообразно сирене ще увеличи броя на калориите с 35 калории, 3,5 грама мазнини и 2,2 грама наситени мазнини.

Кроасантите са ли здрави?

Можете да включите кроасани в здравословен план за хранене , но самите кроасани не осигуряват много хранителна стойност. Всъщност някои експерти по диетата биха казали, че печеното добро е източник на "празни калории". Празните калорични храни осигуряват енергия предимно под формата на добавена захар и нездравословни твърди мазнини като наситени мазнини или транс-мазнини. Много празни храни калории също осигуряват високи нива на натрий.

Ако обичате кроасани и искате да ги включите в плана си за отслабване или програма за здравословно хранене , направете размера на порцията приоритет. Прескочете извънгабаритните сортове и вместо това изберете малък кроасан. Можете също така да намалите обслужването си наполовина.

След това поставете нагоре лечението си с пресни плодове, а не конфитюр или желе, за да намалите захарните калории .

И прескочете напълно маслото. Кроасаните вече са изпечени с масло, така че да получите крем вкус, без да добавите разпространението.

И накрая, дайте своя малък кроасан с крехък източник на протеин . Протеинът ви помага да се чувствате пълноценно, за да не гладувате веднага след хранене.

Съхранение на кроасани

Кроасаните не остават свежи много дълго. Подобно на повечето печени продукти, обикновено не се препоръчва да ги охлаждате, тъй като това ще промени структурата. Но кроасанът ще продължи по-дълго (до една седмица), когато се охлади.

Ако съхранявате кроасана на кухненския плот или килера, го обвивайте свободно, за да запазите свежестта и текстурата.

Той трябва да остане свеж до два дни.

Можете ли да замразите кроасана? Можете, но размразяването им може да бъде трудно. Ако сте микровълнови замразени кроасан, е вероятно да се влажни и мокър. Най-добре е да ги размразите на плота и после да ги затоплите във фурната.

Здравословен начин за приготвяне на кроасани

Ако сте удобни в кухнята и искате да приготвите здравословен кроасан, помислете дали да изпечете собствен круиз от пшеница. Те отнемат малко време и броят на калориите ще бъде почти същият като обикновен кроасан, но ще получите малко фибри, за да увеличите мускулите и здравето .