Как да навигирате в новата си фитнес

Просто се присъедини към фитнес залата ? Поздравления за първата стъпка към по-здравословен живот. Вече вероятно сте направили обиколка на новия си клуб и сте видели много блестящи, изпотени хора, които работят.

Виждали сте стотици машини и измислици, всички те са предназначени да ви подбият във форма. Виждал ли си календар на толкова много фитнес класове, щеше да ти отнеме месеци, за да опиташ всички тях. Вие сте платили парите си, сте получили своя документ за самоличност, а сега сте готови. Може дори да бъдете развълнуван, нали?

Къде започваш?

Но какво се случва, че първият път, когато ходиш във фитнес за реално тренировка? Може да се чувствате объркани и забележими . Вероятно не помните как работи някоя от тези машини и, още по-лошо, нямате представа къде да започнете .

Започнете на десния крак с този преглед на различните области на вашата фитнес зала, от кардио тренировка до тренировка за сила, за да разберете къде да започнете.

Получете ориентацията на новия си член

Гети изображения / Култура RM / Антонио Саба

След като се присъедините към фитнес залата, може да ви бъде предложена нова ориентация за член. Може да се изкушите да го пропуснете, но не ... можете да научите ценна информация, дори ако сте ветеран упражнятел.

В тази насрочена среща персонален треньор или експерт ще ви даде обиколка на клуба и ще ви даде основите за това как работи нещата. Други неща, които могат да бъдат включени:

Тези сесии не са лични тренировъчни сесии , така че не е задължително да получите пълна тренировка, създадена за вас. Но това е чудесен начин да научите основните неща как работи нещата.

Твърде често новите членове пропускат ориентацията, защото вече знаят какво правят или защото искат да избегнат продажбите за персонално обучение (и продажбите на терена винаги са възможни, тъй като това е начинът, по който обучителите получават своите клиенти).

Но дори и ако вече упражнявате, ориентацията ще ви покаже къде са нещата, как да настроите машината и ще ви даде познато лице във фитнес залата. Хубаво е да имате някой, за когото можете да отидете, ако имате нужда от него.

Страхът от сърдечния ритъм

Getty Images / Spaces Изображения

Повечето салони са разделени на различни места с кардио от едната страна и тренировка за сила от другата страна. Кардио секцията може да изглежда като безкрайно море от гигантски машини, които вихрят и дрънкат и се движат по странен начин.

Ето нещо, което може да ви накара да се почувствате по-добре: Повечето машини ще имат напечатани на конзолата инструкции, които ще ви кажат как да започнете. За да ви помогнем още повече, следното е разбивка на най-често използваните кардио машини и кои са чудесни за начинаещи.

Неблагодарна

Това е една от най-популярните машини във фитнес залата, защото тя имитира дейностите, които повечето от нас познават - ходене и бягане. Много начинаещи искали да започнат с неблагодарна, защото е лесна за използване и е позната. Можете да ходите или да бягате и можете да регулирате скоростта и наклона за разнообразие.

Елипсовият треньор

Това е друга популярна машина, защото предлага тренировка без въздействие. Тя работи почти като велосипед, само педалите, докато се изправяте. Някои обучители ще имат рампи, които се изкачват нагоре и надолу, докато други имат ръчни дръжки. Можете също така да добавите интензитет, като настроите съпротивлението.

Стъпалата на стъпалата

Тази машина е по-твърда от останалите, изискваща повече кондициониране за краката и сърцето, затова може и да не е най-добре за начинаещи. С тази машина стоите на педалите и бутате нагоре и надолу, докато държите на дръжките.

Стационарният велосипед

Това е друга чудесна възможност за начинаещи и може би една от най-простите дейности. Повечето гимнастически салони ще предлагат лека версия, която има по-голяма подкрепа и вертикална версия, която може да е по-интензивна.

Това не покрива всички налични машини, затова се огледайте за други опции. Опитайте да изберете машината, с която се чувствате най-удобно и дайте време да се научите как да я използвате правилно. Дори ходенето на бягаща пътечка ще се почувства странно отначало.

| Повече ▼

Машини за обучение по силата

Гети изображения / Тринит Рийд

Областите със здравина могат да са най-объркващи в цялата фитнес зала, пълна с странни контраплици с дръжки, ремъци и кабели.

Но най-доброто е, че повечето зали се организират със силовото оборудване за обучение, за да ви помогнат да се ориентирате малко по-лесно. Например, може да намерите машини, категоризирани от мускулна група; Гърди, гръб, рамене, бицепс, трицепс, абс и по-ниско тяло.

Вероятно ще забележите, че има различни машини за всяка мускулна група - редовна преса за гръдния кош, наклонена гръдна преса, пелетна палуба. Всички работят в гърдите, но как бихте взели кой да използва?

Или трябва да използвате всички тях? Най-добре е да изберете едно упражнение или машина на мускулна група. Когато преминете през ориентацията си, треньорът най-вероятно ще ви покаже машините, от които можете да започнете, за основна тренировка. Но пример за тренировка за начинаещи на машините може да бъде:

Ако сте начинаещ, започнете с машини може да бъде добър избор, защото те осигуряват подкрепа, докато се научите как да изпълнявате упражненията с добра форма. Те също работят по фиксиран път и не изискват толкова координация, колкото свободните тежести. След като станете по-силни и по-уверени, ще искате да добавите повече свободни тежести към микса, за да работите в други части на тялото.

Можете да научите повече за това как да изберете упражнения за тренировки за тегло 101 .

Разделът за свободното тегло

Гира. Гети изображения / Туомати Мартила

Ако силовите тренировъчни машини изглеждат объркващи, гигантските багажници на гири, мряни, плочи и други може да изглеждат още по-обезкуражаващи. Разделът за свободното тегло обикновено е близо до машините и може да намерите различни интересни съоръжения като:

Бих включил също и кабелни машини или машини със свободно движение в отделението за свободно тегло на фитнес залата, просто защото кабелите не работят по фиксиран път като машините, споменати по-горе, и са по-скоро упражнения за свободно тегло, тъй като трябва да използвате собствено тяло за баланс и подкрепа.

Ако не сте запознати с гира или упражнения за свободно тегло, може да искате да наемете треньор, за да получите индивидуална помощ. Ще намерите подробни упражнения за упражнения за отделни мускулни групи.

Групови класове за фитнес

Гети изображения / Елиза Сноу

Друг раздел, който може да изплаши новия член на фитнес залата, е груповата фитнес зала. Повечето клубове ще разполагат с поне едно студио за класове и често това студио ще има стъклени врати и прозорци, така че всеки да може да го види. Това само по себе си е достатъчно, за да изплаши някои хора, но все още не бягай.

Ако преминете през класовете, които ви предлага фитнес, може да намерите нещо, което винаги сте искали да опитате ... и сега е вашият шанс.

Учебни класове може да ви предложи

Вашият клуб може да има и специални класове (основни тренировки, класове BOSU Balance Trainer, boot camp) и те дори могат да имат програми за отслабване, за които можете да се регистрирате с отделна такса. И не забравяйте, че ако вашият клуб има басейн, те биха могли да предложат и водна аеробика.

Ако сте срамежлив, тези идеи могат да ви помогнат

Не се страхувайте да опитате нещо ново. Просто се уверете, че сте прочели описанията на класа и изберете тренировки, които отговарят на вашето фитнес ниво и цели.

Секцията "Abs и гъвкавост"

Гети изображения / Татяна Колесникова

Повечето клубове ще отделят място, за да можете да се простирате и / или да работите с корема си. Това често е любима част от фитнес залата, но тази област често изглежда малко смущаваща с всякакви измислици. Може да видите изтривалки, топки за упражнения, BOSU Balance Trainers, съпротивителни ленти, надуваеми дискове, балансирани дъски и дори гигантски пяна.

Не се притеснявайте ... не е нужно да знаете как да използвате всички тези неща! Но вие искате да се уверите, че се протягате след вашите тренировки, за да запазите мускулите си гъвкави и гъвкави. За това не ви трябва нищо друго освен подложка. По-долу са дадени примери за тренировки за гъвкавост за всички фитнес нива:

Ако се интересувате от някои от другите съоръжения и работите с корема, научете повече за упражненията и тренировките , как да използвате тренажора за баланс на BOSU и как да използвате пенопласт .