7 "Bad Rap" храни, които всъщност са здрави за вас

Това, което вярваме в хранителните промени ежедневно. Научните открития правят заглавията на първа страница, когато става въпрос за храни, които не се ядат. Тя може да се почувства страшно и вместо да разследва истината, ние сме склонни да премахнем потенциално здравословна храна от нашата диета.

Изследванията на храните могат да бъдат подвеждащи

Камерън Уитман / Стоксън Юнайтед

Често проучванията се извършват върху животни като плъхове. Това е добре, защото стимулира по-нататъшни изследвания върху хората. Физиологично, нашето тяло може да не реагира по същия начин като плъх, когато става дума за прием на храна. Това може да направи твърденията за научни изследвания неоснователни и да изискват по-нататъшно проучване за по-убедителни доказателства.

Изследването не е съвършена наука, когато става дума за хранене или като цяло. Науката може да го направи погрешно и хроничните изследвания винаги са в ход с различни резултати. Това, което се случва с публикуваните констатации на едно изследване, са репортерите, които чакат с таблетка в ръка, за да се справят с мръсотията. Това ни оставя да повярваме, че е възможно митовете за храна да отнемат години, за да се разрушат.

Много здравословни храни са получили лош рак въз основа на едно проучване за сигнализиране. Едно отрицателно изследване ще засенчи пет положителни находки, когато става дума за новините. Като читатели естествено чуваме лошите и забравяме останалите. Или, положителните открития се оставят изцяло от статията.

Резултатът от подвеждащата информация за храненето прави избора на това, което четем. Това може да бъде положително и отрицателно в зависимост от доказателствата. Според Националните институти по здравеопазването , двойно-слепи, рандомизирани, плацебо контролирани проучвания са златният стандарт за изследване. Не всички проучвания се провеждат с този метод.

Ние просто искаме да се храним право за здраве. Важно е да се премахне объркването, причинено от докладване за лоши храни, неточни изследвания и неактуални твърдения. Отделянето на време, за да разгледаме доказателствата, се препоръчва да разсее всички страхове за храната.

Има няколко храни, които никога не трябва да са били забранени като нездравословни. Актуализираните проучвания са открили, че старите твърдения са били неточни и са открили благоприятни ползи за здравето. Следните храни вече не притежават негативна стигма и могат да бъдат включени в здравословна диета.

Картофи

J Shepherd / Гети изображения

Картофите са направили списък с лоши рап храни преди години. Неактуалните проучвания сочат твърдения за повишаване на теглото и за диабет тип 2. Други проучвания показват, че те са били с угояване и не трябва да се считат за зеленчуци. Всеки, който искаше да яде правилно, избягваше душата след цялата лоша преса.

Нездравословната стигма на храните все още следва бялото картофено. Актуализираните проучвания разкриха стари находки и сега са отчетени положителни ползи за здравето. В по-старите проучвания не е включено как се обработват и консумират картофите.

Белият картоф, приготвен здравословно, се счита за важна част от нашата диета. Те са хранителни вещества гъсти и с високо съдържание на фибри. Картофите съдържат и основни аминокиселини и се считат за източник на качествен растителен протеин.

Картофите се нареждат високо на гликемичния индекс, поради което издръжливостта на спортистите ги консумира преди тренировки. Те се оказват също толкова ефективни, колкото и пастата за подготовка на състезатели на разстояние за конкурентни събития.

Бял ориз

Кадир Барчин / Гети изображения

Бял ориз е бил включен в черния списък като лош въглехидрат . Предишни проучвания показват, че високите гликемични стойности причиняват повишаване на теглото и риск от диабет тип 2. Твърденията бяха достатъчни, че много от нас решиха да премахнат белия ориз от нашата диета.

По-голямата част от изследванията не са взели под внимание нуждите от макроелементи на спортисти и халфове. Екстремните тренировки сериозно изчерпват гликоген (захар) в организма. Бял ориз е отлична храна за възстановяване, за да се възстановят нивата на гликоген и да се увеличи мускулния растеж.

Не само, че бял ориз е бързо гориво за спортистите, но също така е известно, че няма странични ефекти на стомашно-чревния тракт (GI). Бял ориз се счита за безопасен въглехидрат по тази причина. Много хора, които страдат от чувствителност към глутен, също консумират бял ориз върху кафяво.

Кафяв ориз все още се препоръчва за тези, които не се упражняват редовно. Въпреки това, белият ориз е показан като добър източник на въглехидрати за спортистите.

Пълномаслени храни

Светеща кухня / Гети изображения

Пълномаслените храни се избягват от години. Думата мазнини сама изпраща хора, които се движат в другата посока. Остарелите изследвания не са помогнали за твърдения, свързани с повишени сърдечни заболявания, рак и затлъстяване. Последните проучвания вече разкриват старите твърдения и показва, че пълнозърнестите храни са полезни за здравословното хранене .

Млечните мазнини в киселото мляко, млякото и сирената сега показват, че потенциално намаляват риска от сърдечни заболявания. Пълномаслените млечни продукти също са показани, за да помогнат на хората да се придържат към план за здравословно хранене и загуба на тегло. Изследванията също така откриха, че млечните мазнини приемат мазнините около средната част. Според допълнителни проучвания, тези, които консумират пълномаслено млечни продукти, са в състояние да поддържат нормален индекс на телесна маса (ИТМ) .

Истинското масло направи и списъка с лоши храни. Неактуалните изследвания означават, че маслото е нездравословно и има връзки със затлъстяването и сърдечните заболявания. Настоящите проучвания сега показват, че истинското масло е богат източник на мастноразтворими витамини. Допълнителни резултати от изследването показват, че са полезни за калциевия метаболизъм и намаления риск от сърдечно-съдово сърдечно заболяване (СНГ). Според други проучвания, маслото, съдържащо трева, съдържа витамин К2, който също така намалява риска от сърдечни заболявания.

Яйцата са свързани с повишен холестерол и сърдечни заболявания. Тези твърдения са дискредитирани с актуализирани проучвания. Яйцата вече показват, че увеличават липопротеините с висока плътност (HDL), нашия добър холестерол. Яйчните жълтъци са богати на фосфолипиди и спомагат за поддържането на здрави клетки в тялото ни. Друго проучване показва, че консумирането на цели яйца увеличава нашия метаболизъм .

Червеното месо е означено като нездравословно. Остарелите изследвания показват, че червеното месо може да увеличи сърдечните заболявания и увеличаването на теглото. Ние избягвахме пържола и говеждото месо на базата на неточна информация. Според актуализираните проучвания говеждото месо може да бъде част от здравословното хранене. Старите данни включват цялото месо по време на изследването и не успяват да отделят постно говеждо месо. Новите открития показват, че постно червеното месо има благоприятни ефекти върху сърдечните заболявания и се счита за част от здравословното хранене.

Шоколад

Лука / Гети изображения

Шоколадът направи списъка с храни за лош рап. Остарелите изследвания показват, че шоколадът е нездравословен и с повишен риск от затлъстяване. За съжаление, много от нас са избягвали шоколада в продължение на години на базата на неоснователни твърдения. Старите проучвания се основават на млечен шоколад и не са проучили потенциалните ползи за здравето от тъмния шоколад .

Актуализираните изследвания наистина са спасили деня. Нови проучвания сега насърчават тъмния шоколад като част от здравословното хранене. Според изследванията, антиоксидантите в тъмния шоколад могат да увеличат атлетичното представяне. Допълнителните открития показват, че тъмният шоколад намалява риска от инсулт и сърдечни заболявания.

Фъстъчено масло

Лори Патерсън / Гети изображения

Фъстъчено масло е било включено в черния списък заради това, че е било угоено. Остарелите изследвания сочат, че фъстъченото масло допринася за повишаване на теглото. Фъстъчено масло вече нямаше място в килерите ни въз основа на неточна информация.

Актуализираните проучвания са открили, че здравословните мазнини във фъстъчено масло всъщност намаляват риска от сърдечни заболявания. Според изследванията фъстъчено масло допринася за загуба на тегло и е изпълнено с основни витамини и минерали. Фъстъчено масло също съдържа качествен растителен протеин, който е от съществено значение за растежа на мускулите.

Шоколадово мляко

Алекс Ортега / EyeEm / Гети изображения

Шоколадовото мляко беше забранено като нездравословно. Остарелите изследвания показват, че шоколадовото мляко има високо съдържание на захар и е свързано с повишаване на теглото. Точно като шоколада, млечната версия е отрицателна храна. Ние спряхме да го купуваме за себе си и децата въз основа на непълни изследвания.

Текущите проучвания разкриха стари претенции и сега показват шоколадовото мляко като една от най-добрите напитки за възстановяване на тренировка. Хроничните изследвания показаха, че шоколадовото мляко подобрява растежа на мускулите , спортните постижения и поддържа клетъчния баланс.

Шоколадовото мляко е показало, че има превъзходни съставки. Според изследванията, шоколадовото мляко има препоръчителното съотношение въглехидрати към протеини, за да се възстановят нивата на гликоген. Също така е показано, че тялото се хидратира и в електролитния баланс.

кафе

Антон Ейн / EyeEm / Гети изображения

Кафето е означено като нездравословно. Изследванията в миналото показват негативни констатации за зависимост от кофеин, хипертония, тревожност и връзки към повишена кръвна захар. Без допълнително разследване мнозина от нас избраха да премахнат кафето от нашата диета.

Хроничното кафе изследване е открило положителни ползи за здравето при прием на кафе . Според проучвания, публикувани в Националните здравни институти , кафето може да намали риска от болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер и деменцията. По-нататъшни изследвания показват, че потреблението на кафе намалява риска от инсулт, особено при жените.

Кафето показва намаляване на възпалението в кръвта. Според изследванията, кафето е сред най-големите източници на антиоксиданти, свързани с профилактиката на заболяванията. Изследванията показват, че намалява риска от някои видове рак и намалява честотата на камъни в жлъчката.

Кафеторът се оказва едно от най-добрите естествени напитки преди тренировка , според проучване. Стимулиращият ефект от кофеина показва увеличаване на метаболизма. Повишената метаболитна скорост подпомага увеличаването на окисляването на мазнините (изгаряне). Други проучвания свързват кафе с подобрени атлетични постижения. Спортистите показаха, че се обучават по-усилено и за по-дълъг период от време.

Допълнителните проучвания показват, че консумацията на кафе подобрява психическото ни внимание. Според изследванията, кафето не само осигурява енергия, но и подобрява умственото си представяне. Доказано е също така, че забавянето на умствения ум намалява.

Кафето може да помогне с мускулна болезненост. Изследванията показват, че пиенето на кафе преди тренировка може да помогне за намаляване на натрупването на млечна киселина. Намалената мускулна болка от кафето показва подобряване на тренировките. Проучванията показват кафе, за да увеличат енергийната ни мощност с по-малко мускулна умора.

> Източници:

> Напредък в храненето, белите картофи, човешкото здраве и хранителната насоченост, Janet C. King et al., 5/13

> Журнал на Международното дружество по спортно хранене, допълването на млечен шоколад намалява цената на кислород при умерено колоездене на интензитета, Rishikesh Kankesh Patel et al., 12/15/15

> Вестник на Международното дружество по спортно хранене, Ефекти на консумацията на шоколадова мляко върху маркери за възстановяване на мускулите след тренировка по футбол: рандомизирано кръстосано проучване, Стефани F Gilson et al., 18.5.10

> Национални здравни институти, ползи за здравето от консумацията на ядки, Emilio Ros, 24 февруари 2010 г.

> Изследване на храненето, Резюме, Приемането на млечни храни е положително свързано със сърдечно-съдовото здраве: констатации от наблюдението на сърдечно-съдовите рискови фактори в проучването в Люксембург, Crichton GE et al., 4/12/14

> pubmed.gov, кофеин и кафе: тяхното влияние върху метаболизма и използването на субстрата при нормално тегло и при затлъстяване, Acheson KJ, 5/80

> САЩ Райс, здраве и хранене, информация, спортно хранене за състезателния спортист