Безопасно ли е да правите закрито колоездене по време на бременност?

Какво трябва да знаете, когато упражнявате за двама.

Вероятно сте чували, че упражняването по време на бременността е добро както за майката, така и за бебето. В крайна сметка оставането на физически активни, докато сте бременна, може да подобри кръвообращението, да облекчи болките в гърба, да подобри храносмилането и съня, да увеличи настроението и енергията ви, да ви помогне да управлявате натрупването на тегло и да насърчите мускулния тонус, силата и издръжливостта ще има нужда от раждане!).

В препоръките си Американския колеж по акушерство и гинеколог (ACOG) съветва бременните жени да упражняват по-често, защото много жени получават прекалено много тегло по време на бременност.

Но е важно да се упражнявате разумно по време на деветмесечния участък, особено за да се приспособи вашето променящо се тяло - не само излишните килограми, които сте заобикаляли, но и вашите все по-спокойни връзки, смяната на центъра на тежестта и т.н. Добрата новина е: Стационарното колоездене е в списъка на упражненията на ACOG, които са безопасни по време на бременност.

Вътрешното колоездене е идеално, защото няма да се изправите пред предизвикателствата на равновесието или ще окажете голямо влияние върху ставите. Въпреки това, преди да се упражнявате по време на бременност, трябва да получите зелена светлина от Вашия гинеколог, в случай че имате някакви основни медицински състояния, които биха могли да ограничат вашите възможности за активност. Ако приемем, че той или тя ви каже да отидете за него, важно е да се вземат определени предпазни мерки.

За начало не забравяйте, че упражнявате по същество за двама, което означава, че е по-лесно сърдечната Ви скорост да се повиши по-бързо и да прегреете, така че по-лесно да се подготвите за велосипеда, отколкото ако не сте бременна!

Какви предпазни мерки трябва да приемат бременните жени?

Говорете с инструктора предварително. Независимо дали се показвате или не, кажете на инструктора, че сте бременна преди началото на обучението.

По този начин тя може да следи как се справяте и няма да ви тласка твърде много. Тя също така може да ви даде важни указания за това как да промените пътуването, за да отговаряте на вашите нужди.

Останете готино и добре хидратирани. Носете удобно, дишащо облекло, което ще ви помогне да останете готино и сутиен, който предлага изобилие от подкрепа, за да предпазите подутите гърди. Пийте много вода през цялата тренировка - дори повече от обичайното! - за да избегнете прегряване или дехидратиране.

Променете настройката на велосипеда. Тъй като бременната ви тяло продължава да се променя, може да се наложи да регулирате позицията на седлото и да повдигнете кормилото, за да останете удобни. Добра идея е да седнете по-изправено (което означава да повдигнете кормилото и да го приближите по-близо до вас), вместо да се навеждате напред, за да облекчите натоварването на долната част на гърба.

Наберете силата си. По време на бременността, най-добре е да тренирате умерено, така че дори да не мислите за пълна дрога по време на колоездене на закрито. За да сте сигурни, че оставате в безопасна интензивност, носете монитор за сърдечен ритъм. Също така е важно да обърнете внимание на рейтингите на възприеманата скала на натоварване (RPE), защото дори и ако сърдечният Ви ритъм не е твърде висок, ако сте задъхани или имате чувството, че може да изтече, трябва да се върнете веднага !

Останете в седлото. В ранните месеци на бременността може да сте в състояние да се качвате на постоянна позиция , без проблем. Но с нарастващия корем на тялото се променя центърът на тежестта на тялото и се упражнява по-голям натиск върху вашите стави, може да е прекалено много, за да се движите. Не се притеснявайте: Все още можете да получите добра тренировка, ако останете седнала през цялото време - и най-важното е, че ще избегнете прекомерното му нараняване или себе си.

Обърнете внимание на сигналите на тялото. Винаги трябва да правите това докато упражнявате, но това е особено важно, докато сте бременна. Ако се намокрите, замаяете или не се чувствате добре, докато карате , правете почивка или карайте вашите усилия на няколко стъпки.

И ако една 45- или 60-минутна тренировка е твърде голяма за вас, не се колебайте да се оттеглите по-рано (просто нека инструкторът знае, че сте добре). По време на бременността, енергията ви е вероятно да се отклонява и да тече, заедно с други симптоми, така че да слушате тялото си и да се грижите за него по съответен начин.