Нисък натриев чесън Паркзан пуканки

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 126

Мазнини - 7 гр

Карби - 14гр

Протеин - 4g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 2 (по 2 чаши всяка)

Знаехте ли, че пуканки са пълнозърнести ? Цели зърна са важни, защото осигуряват фибри, витамини и здравословни мазнини, които са полезни за сърцето, кръвното Ви налягане и кръста. Рафинираните зърна не съдържат почти толкова от тези здрави компоненти.

Една порция от пуканки, залепени в печката, е вкусна закуска, която се брои за ежедневната ви сервиране на пълнозърнести храни и всичко, което трябва да направите, е тиган с капак, печка, малко масло и пуканки. Чесънът и пармезанът добавят много вкус без добавяне на сол или масло.

Микровълновият пуканки, и по-специално пуканки от киното, могат да бъдат много големи в натрий , мазнини и други добавки. Само една порция микровълнова пуканки може да съдържа над 400 мг натрий и има много порции в чантата! С тази рецепта ще избегнете всичко това.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте маслото в дъното на малка тенджера при средно висока температура. Добавете 2 или 3 ядки към тигана при нагряване.
  2. След като ядките започват да се появяват, добавете останалите пуканки и чесъна. Покрийте тигана и гответе, като разклатете тигана, за да запалите ядките от изгаряне.

  3. След като ядките са престанали да се пръкват, отстранете от топлината и поръсете пармезан и чесън на прах отгоре. Разклаща се, за да покрие пуканки равномерно, след това се излива в чаши и се наслаждавайте.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате масло от авокадо, гроздови семки или рапично масло вместо зехтин. Добавете други подправки като канела, червен пипер или чили на прах, ако искате.

Съвети за готвене и сервиране

Разклатете тигана постоянно, за да избегнете изгарянето на пуканки. Някои ядки ще останат безпомощни. Не добавяйте чесъна, докато не добавите всички ядки или ще изгори.

Внимавайте да отворите капака, ще има гореща пара!