Причини, лечение и профилактика на шилингите

Shin dillings описва разнообразие от генерализирана болка в гърдите, която се появява в предната част на долната част на крака по протежение на костите на шията (тибията). Болката на шийните шини обикновено се намира на външната предна част на долната част на крака (болки в предната част на пищяла) или болка на гърба в долната част на долната част на крака (задната част).

Shin шини обикновено се появяват след кумулативен стрес причинява microtrauma на soleus мускул в точката на прикрепване към гръбначния стълб.

Повтарящият стрес може също да предизвика дразнене на задния тибиален мускул и възпалението на периотема, съединителната тъкан, която покрива пищяла. Дънките почти винаги са резултат от претоварване на тези меки тъкани чрез повтарящи се въздействия, без подходящо кондициониране или осигуряване на достатъчно време за възстановяване между тренировките.

Какво причинява Shin Splints?

Повечето спортисти, които развиват шийките, ще описват история на упражненията, която включва внезапно нарастване на интензитета или продължителността на въздействието, често заедно с липсата на подходящо възстановяване между тренировките.

Съществуват различни фактори, които могат да доведат до гънки. Най-честата причина е повтарящата се травма на мускулите или костите на долния крак.

Мускулната травма ( синдром на тренировъчното отделение ) често е свързана с претрениране или прекомерно движение на твърди повърхности. Повторното използване прави мускулите подути и оказва натиск върху фасцията, която покрива мускулите в долната част на крака, което води до натиск и болка.

Костна травма на долната част на крака може да доведе до стрес фрактури. Постоянното ударение на костите на краката може да причини микроскопични пукнатини и фрактури в пищяла и фибула (костите на долните крака). Почивка е необходима за ремонт на тези пукнатини, но без подходящо възстановяване, тези пукнатини продължават да растат и се превръщат в фрактура.

Резултатът е остра болка и продължително възстановяване.

Започващите състезатели са изложени на повишен риск от бръчки и стрес, тъй като те не са използвани за голямото протичащо движение върху мускулите и ставите на долния крак и стъпалото. Работенето на твърди повърхности (особено с износени, слабо омекотени обувки) увеличава стреса на мускулите, ставите и костите и е друга причина за шийките. Прекомерните удари или други биомеханични проблеми могат да увеличат риска от развитие на гънки.

Най-честите причини за шилинга

Симптомите на Shin Splints

Shin Splints Лечение

Останалото е най-доброто лечение за шините.

За незабавно облекчение използвайте RICE метод за лечение на болка и възпаление. Връщането към активността трябва да се извършва постепенно, без да се извършва тежест (колоездене, плуване), докато тренирате, докато не се освободите от болка.

Връщането към дейност трябва да се извърши постепенно или да рискувате повторно нараняване. Променете рутинните си умения и намалете времето и интензивността на упражненията , така че да нямате дискомфорт преди, по време на тренировка или след него.

Ако болката на болката продължава след три или повече седмици, трябва да обмислите да видите лекаря си за правилна диагноза.

източник

Университетска гимназия "Дюк". Май 2006 г.