Започване на Аткинс Диета

Почти всички са чували за диетата на Аткинс. Много хора са го изпробвали. Известни личности. И все пак, много повече хора мислят, че знаят какво е диетата на Аткинс, отколкото това, което хората всъщност ядат. И така, каква е диетата на Аткинс? Как да го следвате? Ето стъпките и връзките с цялата информация, която трябва да бъде успешна.

Какво е диетата на Аткинс?

Диетата на Аткинс вероятно е най-популярният план за диета с ниски въглехидрати . Той е разработен от кардиолога д-р Робърт Аткинс през 60-те години на миналия век, което води до неговата писмена форма на д-р Аткинс "Диета революция , публикувана през 1972 година. През годините д-р Аткинс усъвършенства своя подход, когато станаха достъпни нови изследвания за диетата и храненето. Най-новата книга за диетата на Аткинс, "Новите аткинс за нова теб" , е написана след смъртта му от експерти, които носят неговото наследство.

Цели на диетата на Аткинс

Хората мислят за диетата на Аткинс като основно диета за отслабване , но също така се използва за контролиране на кръвната глюкоза и кръвното налягане, както и други ползи за здравето . Една от основните цели на диетата е да помогне на всеки човек да намери оптималното количество въглехидрати за тялото на този човек.

Диетата на Аткинс ли е за вас?

Хората, които са на диабетния спектър (диабет, преддиабет, инсулинова резистентност, метаболитен синдром), най-често реагират на диета с ниско съдържание на въглехидрати като цяло.

Освен това, различни хора отговарят на различни количества структура в диетата. Проверете плюсовете и минусите на диетата на Аткинс .

Свързани: Повече за това, кой прави най-доброто за диета с ниско съдържание на въглехидрати

Какво трябва да знаете за диетата на Аткинс

Докато след диета с ниско съдържание на въглехидрати, като например Аткинс, е доста ясна (основно трябва да избягвате да ядете захар и нишесте), важно е да се информирате, за да разберете подробностите за това какво да направите и да разберете защо.

Препоръчвам ви да прочетете поне една от книгите за диетата. Ето списък на книгите за диета "Аткинс" .

Научете как да броите въглехидратите

Диетата на Аткинс разчита на това колко въглехидрати е във всичко, което ядете. Ето защо е от голямо значение да научите за броенето на въглехидратите. Вижте как да се брои въглехидратите , което включва връзки към количеството на въглехидратите в много обичайни храни. Има много програми за смартфони, книги и фитнес трейзери, които могат да ви помогнат да проследявате въглехидратите, които ядете.

Какво да ядем по диетата на Аткинс

Има четири фази в диетата на Аткинс. Въпреки че имената на фазите са се променили през годините, основните моменти са по същество еднакви. Хората започват с ниско ниво на въглехидрати и постепенно добавят въглехидрати, докато достигнат точката на т.нар. "Въглехидратен баланс", където основно ядете най-много въглехидрати, които тялото ви може да изчезне без никакви отрицателни ефекти.

Първата фаза, наречена Индукция, е най-рестриктивна и продължава две седмици, въпреки че винаги ще имате възможност да я удължите. По време на тази фаза ще разчитате на протеинови храни, не-скорбялни зеленчуци и източници на мазнини за вашата храна и закуски. Най-новите версии на диетата обаче дават възможност да започнете с по-високо ниво на въглехидрати, като същевременно прескочите тази фаза.

Проверете Имате ли нужда от фаза на индукция на Аткинс? за повече съвети по този въпрос.

Във всеки случай, след първата фаза ще можете да добавите бавно повече въглехидратни храни в диетата си. Количеството въглехидрати, което свърши, ще зависи от собствения ви въглехидратен толеранс.

Допълнителни ресурси: Списък за пазаруване с ниски въглехидрати и вашият килер с ниско съдържание на въглехидрати

Какво представлява кетозата?

Най-малко първите няколко седмици от диетата на Аткинс са проектирани да бъдат кетогенни. Това означава, че тялото ви ще се свикне да използва мазнини за енергия, вместо глюкоза. Полезно е да научите повече за това състояние и как тялото ви може да реагира, така че проверете какво е кетогенна диета? и Какво е кетоза?

Планирайте напред за успех

Това е много важно, когато започнете с нов начин на хранене, за да планирате вашата храна по-рано. Това наистина не може да бъде достатъчно подчертано. Планирайте менюта с атракция поне за една седмица, които да имат храна на ръка няколко дни по-рано. По този начин няма да бъдете уловени, чудейки се какво да ядете, достигайки до познатите. Също така не забравяйте да включите закуски - въпреки че ще откриете, че вашият глад е спаднал в диетата на Аткинс, трябва да сте сигурни, че имате нисковъглехидрална храна около гладните удари, особено в началото.

Тези връзки ще ви помогнат да планирате здравословни храни с ниско съдържание на въглехидрати, които работят по диетата на Аткинс:

Първите 2 седмици на Аткинс са най-предизвикателните

Започването на нов начин на хранене често е трудно. Знайте, че ще има груби петна, особено когато тялото ви се адаптира към нов начин на хранене. Тази информация ще ви помогне:

Получавам подкрепа!

Това може да е най-важната стъпка от всички. Получете подкрепа от близки и приятели. Ако е възможно, намерете някой друг, който да направи диета с вас. Има много форуми в интернет, където можете да задавате въпроси, да получавате подкрепа за новите стъпки, които предприемате, да намерите помощ чрез грубите кръпки и да говорите с хора, които имат подобни цели.

Словото от

Промяната на по-здравословен начин на хранене се коригира и можем да очакваме, че не всичко ще започне гладко отначало. Имайте търпение със себе си. Не е необходимо да бъдете съвършени! Много по-важно е да се движите в положителна посока и да празнувате всяка стъпка по пътя.

> Източници:

> Feinman RD, Pogozelski WK, Astrup A, et al. Диетичното ограничаване на въглехидратите като първи подход в управлението на диабета. Критичен преглед и основание за доказателства. Хранене . 2014 година.

> Volek JS, Phinney SD. Ограничението на въглехидратите има по-благоприятно въздействие върху метаболитния синдром, отколкото диета с ниско съдържание на мазнини. Липиди. 2009, 44 (4) 297-309.

> Westman Е, et al. Нов Аткинс за Нова Ти. Touchstone Press. Ню Йорк, Ню Йорк. 2010.