Ръководство за зрители за маратона в Ню Йорк

Всяка година повече от 3 милиона зрители пресичат улиците на петте квартала на Ню Йорк, докато гледат и приветстват над 50 000 състезатели, които се състезават в световноизвестния маратон в Ню Йорк . Докато гледането на маратона не е толкова трудно като бягането в него, зрителите все още трябва да бъдат подготвени, ако се надяват да имат добър опит за гледане.

Подготовка преди състезанието

Ако се надявате да видите приятели или членове на семейството, които се провеждат в Ню Йорк Маратон , уверете се, че предварително обсъждате времето им за начало на вълните, очаквания темп на миля и къде планирате да сте в деня на състезанието.

Вземете времето за стартиране на вълните на бегача и очаквания темп, така че можете да разберете кога можете да очаквате да ги видите (предполагам, че ще им отнеме не повече от 10 минути, за да премине началото), на която миля. След като разполагате с тази информация, прегледайте картата на състезателния курс, за да разберете плана си.

Научете предварително какво ще носи вашият бегач, за да знаете какво да търсите. Ще гледате десетки бегачи, които се изпълняват на всяка секунда, и забелязването на дрехи всъщност е по-лесно, отколкото да извадите лице от тълпата. Също така не боли да кажете на бегача си какво ще облечете, затова знаят какво да търсят. Уверете се, че също така позволявате на бегач да знае коя страна на улицата ще бъде от гледна точка на кандидата.

Какво да донеса

Вероятно ще стоите и ще ходите много, затова се уверете, че носите удобни обувки. Времето в началото на ноември в Ню Йорк може да варира много дори в течение на един ден. Уверете се, че сте облечени в слоеве и разполагате с дъждобран, ако дъждът е в прогнозата.

Други важни неща за гледане на маратона в Ню Йорк включват копие от карта на курса, карта на метрото, мобилен телефон или безжично устройство, каса, карта на метрото (за метрото), закуски и напитки. Можете да използвате плана за MTA, за да планирате спиранията си, ако се надявате да видите бегача повече от веднъж.

И не забравяйте знаците си да подкрепят бегачите си. (Вземете идеи за забавни, вдъхновяващи и мотивационни знаци за зрителски маратон.)

Къде да гледате

Тъй като състезанието пътува през петте квартала на Ню Йорк, трудно е да видите участниците на няколко места. Но преместването от едно място за наблюдение до следващото е възможно, ако планирате предварително, вземете метрото и нямате нищо против да ходите бързо, за да останете по график.

Ето някои страхотни места за гледане във всяко квартал:

Бруклин: Бруклинската музикална академия (8 миля). Много хора и забавления са на това място, което прави това забавно място за гледане. Наблюдателите все още се чувстват доста силни в този момент. Ако се надявате да хванете бегача си на няколко места, лесно можете да се качите на метрото и да се отправите към Манхатън, за да го видите отново.

Куинс: Покрай моста Пуласки (14 миля). Добрите маси тук подкрепят бегачите, които минават по средата на пътя.

Манхатън: Първото авеню (Майлс 16-19). Най-големите тълпи от курса са по улиците на First Avenue, което дава тласък на бегачите, когато се насочват към Бронкс. След като видите, че вашият бегач минава, можете да отидете на запад до 5-то Авеню или Сентръл парк, за да го хванете отново, преди да приключат. Ако имате намерение да направите това, просто се уверете, че стоите на западната страна на First Avenue, тъй като пресичането на First Avenue може да бъде почти невъзможно.

Ако ще гледате тук, е много важно да кажете на бегача си точно къде ще бъдете (например северозападния ъгъл на 87-ия и първия), така че те ще знаят къде да видят. Тълпите са толкова дълбоки на First Avenue, че е много лесно да пропуснете хората. Задържането на балони или голям знак е добър начин за вашия бегач да разбере. Зрителите са склонни да се изтъняват над 96-та улица.

Бронкс: 138-та улица (Май 20). Това е, когато някои участници удариха "Стената", където започнат да се забавят и наистина се нуждаят от подкрепа. Тълпите са по-малки тук, затова е добро място да се развесели.

Обратно в Манхатън:

Заобикаляне на Централния парк: Централният парк в Манхатън е дом на последните три мили от състезанието, включително финалната линия на West Drive на улица West 67th Street, в непосредствена близост до бившия Tavern on the Green ресторант. Централният парк ще бъде пълен с бегачи, зрители и състезатели, а някои точки за достъп ще бъдат блокирани. Затова е трудно да се разхождате из парка. Ето няколко начина, по които можете да маневрирате около парка в деня на състезанието:

Ако очаквате да гледате бегачът ви да премине тази красива финална линия в Механа на Зеленото, не се надявайте. Освен ако не сте участник в състезанието, доброволец на финалната линия, служител на състезанието или сте запазили места в касите, няма да можете да видите много. Преди състезанието, направете планове с бегача си, за да се срещнете на определено място извън парка. Ако те са проверили мобилния си телефон в чантата си за състезания (или могат да заемат друг телефон за финиширане), те ще могат да ви се обадят, след като приключат.

Шокиращ съвет: Ако вашият бегач ще напише името си на ризата си, използвайте друго име (фамилия или псевдоним), за да викате, когато ги забележите. Ще има толкова много непознати, които да извикат името си, че може да не обърнат внимание, когато някой, когото знаят, се приветства за тях.