Какво трябва да знаете за Cheat Meals

Наслаждавайте се, без да се отстранявате фитнес

Измамите са дискутирани теми и винаги са личен избор. Добрата новина е, че те са показали, че са от полза за нашето здраве и фитнес. Изследванията върху хормона на лептина, отговорен за регулирането на глада и енергийните разходи, са показателни, че се повишават по време на хранене с повишени калории. Повишените нива на лептин ни помагат да намалим телесните мазнини по-ефективно.

Диетите с ограничени калории ще покажат спад в нивата на лептина. Тъй като хормонът се синтезира основно от нашата мазнина, тялото ще задържа тези магазини, които не искат да се откажат от енергия в режим на глад. Резултатът е забавен метаболизъм и загуба на мазнини при понижени нива на лептин.

Средството, предложено да се издигне нивото на лептин, периодично увеличава калориите, за да поддържа по-висок метаболизъм и успешна загуба на тегло. Някои от тях се опитват да използват измама като решение за повишаване на хормона на лептина и да се наслаждават на храни, които обикновено не се хранят с ясни менюта.

Cheat Meals ви държи на път

Cheat Meals Увеличава нивата ни на лептин. Едрей Камински / EyeEm / Гети изображения

Пренасочването на калории се е превърнало в популярен начин да поддържате подходящ начин на живот, да се насладите на някои третирания и да не се чувствате лишени.

Правилото 90/10 подкрепя храненето на здравословна храна на 90 процента от времето и позволява на 10 процента да се провали през седмицата. Това би било считано за строга стратегия за ядене, но все пак позволява известно удовлетворение. Това има както физиологични, така и емоционални ползи за здравето.

Най-популярното правило 80/20 подкрепя постно протеини, добри въглехидрати и здравословни мазнини, които се консумират 80% от времето, оставяйки 20% за измама и закуски. Измамните ястия са предназначени за насърчаване на позитивна диета, отблъскване на глад и поддържане на пътя с общите цели за здраве и фитнес. Ако обикновено ядете около 1500 калории на вашата диета и имате 2300, например, не стреляйте - допълнителните калории на този един ден няма да излязат напълно от вашата диета.

Дали Cheat Meals Right For You?

Трябва да имате предвид няколко фактора, преди да решите дали измамите или дните са подходящи за вас. Хората, които се борят с емоционално разстройство на храненето, могат да бъдат задействани за нездравословен сценарий на преживяване . В този случай отстъплението може да не е най-добрият вариант. Някои може да почувстват толкова психологическа вина, че да се чувстват емоционално, че е невъзможно да си заслужават калориите за комфорт.

Новите хора, които приемат здравословен начин на живот, може да не знаят как да умеят да мамят храна. Това може да доведе до спирала надолу и няколко дни на изпотяване.

Измама умен, за да поддържа нивата на лептин нормално и подсилен метаболизъм ще бъде ключът към поддържането на подходящо тяло.

Трябва ли да празя на измама?

Неотдавнашното откритие на повишените нива на лептин хормони, които помагат при загуба на тегло, не означава безплатен билет за дефиле за всичко, което се вижда на измама.

Изследванията показват, че увеличаването на калориите с 20% е всичко, което е необходимо, за да се увеличат нивата на лептина и да се увеличи метаболизма . Това би означавало, че свръх-снизхождението няма да бъде мъдър в един измамен ден. Като се има предвид един мамят хранене може да бъде по-добър избор, за да сте сигурни, че оставате на път.

Изследванията показват, че лептиновият хормон е по-отзивчив към въглехидратите, а не към протеините или мазнините. Това означава, че здравословни въглехидрати трябва да се вземат предвид, когато се наслаждавате на измамно хранене или ден.

Дали моята диета ще бъде разрушена за седмицата?

Едно или дори две измамни ястия на седмица няма да попречат на вашите хранителни и фитнес усилия. Консумирането на едно ястие няма да ви накара да намалите мазнините, точно както едно чисто хранене няма да ви подмами. Това е, което правиш последователно, което оказва влияние върху телесния ви състав и цялостното здраве.

Ако сте въвели правилото 90/10 и се храните здравословно на 90% от времето, ползването на мамят хранене е част от този план. Храненето по този начин ви позволява да се отдадете без виновност и да осигурявате психологическо удовлетворение. Трудно и нереалистично е всеки да остане на строга диета 7 дни в седмицата, без да изневерява. Поддържането на здравословен баланс с приема на храна е целта .

Това, което може да стане проблематично, е, когато едно измамно хранене се превръща в мамят ден или дни. Храненето на пистата за три дни или повече е достатъчно, за да се отрази негативно на вашето тегло и талията. Времето за почивка е най-лошият нарушител, като изследването отчита, че 61% от лицата получават между 1 и 7 паунда в 10-дневен период.

Най-добрата стратегия е планирането на измамното ви ястие, което ще се фокусира и самоконтролира. Тя ви позволява да се наслаждавате на това, което обичате, без вината от дерайлиране на отличното ви хранене. Големите съвети за измама включват:

Мога ли да изневерявам на диета като Аткинс?

Много хора следват популярните планове за диета с ниски въглехидрати като Аткинс, които включват фази, ограничаващи това, което можете да ядете. Аткинс е нисковъглехидратна диета с четири отделни фази на програмата. Индукционната фаза позволява само 20 грама въглехидрати на ден и елиминира всички зърна, плодове, мляко, кисело мляко, ядки, нишестени зеленчуци и захар. Тази фаза може да не е най-доброто време за въвеждане на измамно хранене.

Знаейки как да изневерявате на диетата на Аткинс е много популярен въпрос, особено като се имат предвид стриктните правила за всяка фаза на програмата. Другите фази на Аткинс бавно възстановяват повече ядки, зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати и малки количества плодове. Крайната фаза се счита за план за поддържане, при който храненето на здрави въглехидрати е приемливо само ако тялото ви може да ги толерира. Това все още не позволява много място за включване на измамно хранене и причината диети като това се считат за неустойчиви.

Някои потребители на "Аткинс" са работили около системата, като са използвали творчески начини за включване на измамени ястия. Най-популярните ястия с ниско съдържание на въглехидрати включват:

Cheat to Win

Планирането на измамно хранене с фокус върху въглехидратите ще бъде най-доброто повторно хранене, за да стимулира тялото да изгаря мазнините по-ефективно. Идеята за измама хранене е да ви върне в калории за поддържане, където тялото се чувства балансирано.

Трудността през седмицата за намаляване на калориите оказва влияние върху тялото. Зареждането с измамно хранене е установено като положителна полза за постигане и поддържане на вашите фитнес цели.

Източници:

Davoodi SH, Ajami H, Ayatollahi SH, Dowlatshashi К, Javedan G, Pazoki-Toroudi HR. Калория пренасочване Диета срещу диета калории ограничение: сравнително клинично проучване проучване. Int J Prev Med . 2014; 5 (4): 447-456.

Kelesidis T, Kelesidis I, Chou S, Mantzoros CS. Нарастващ преглед: Ролята на лептина в човешката физиология: Развиващи се клинични приложения. Ann Intern Med . 2010; 152 (2): 93-100.

> Tian Hu et al., Ефекти на ниско-въглехидратните диети срещу ниско съдържание на мазнини диети върху метаболитните рискови фактори: Мета-анализ на рандомизирани контролирани клинични проучвания, American Journal of Epidemiology, 2012

Здравословно хранене за здравословно тегло. Центрове за контрол на заболяванията и профилактика. www.cdc.gov/healthyweight/healthy_eating/ Достъп до 2016 година.

Яжте повече, претеглете по-малко? Центрове за контрол на заболяванията и профилактика. www.cdc.gov/healthyweight/healthy_eating/energy_density.html . Достъп до 2016 г.