Първи през първата седмица на диета с ниско съдържание на въглехидрати

7 съвета, които да помогнат на тялото ви да се коригира

Всеки път, когато решаваме да направим голяма промяна в нещо толкова важно, колкото яденето, можем да очакваме неравномерно каране. Когато първо избирате да следвате диета с ниско съдържание на въглехидрати, може да почувствате оттегляне на въглехидратите или катастрофа с въглехидрати. Ето защо е добре да сте добре подготвени, като следвате предложения за започване на работа .

Ако решите да следвате диета, която има фаза с много ниско съдържание на въглехидрати, може да имате и други предизвикателства.

Важно е да знаете за някои от възможните клопки преди време. По този начин ще знаете какво да направите, ако срещнете тези трудности и ще разберете колко е важно да дадете на тялото си известно време, за да се приспособи към диетата.

Първата седмица на диета с ниско съдържание на въглехидрати е най-трудната част. Вашето тяло се използва за използване на въглехидрати за енергия и с тази диета, тя трябва да свикне да се разчита предимно на мазнини., Което в идеалния случай е това, което ще изгорите.

Първите три дни: Оттегляне на въглехидратите

Някои хора използват аналогията на "храна като пристрастяване" и това може да е вашият случай. Въпреки това, има някои общи характеристики между прекомерната въглехидратна диета и пристрастяването. Например, може да изпитвате глад за въглехидрати, защото диетата, за която сте свикнали, има толкова много въглехидрати, а тялото Ви се нуждае от време, за да се адаптира.

Възможно е също така да почувствате период на дискомфорт, когато за първи път намалите.

Въпреки че причината е неясна, доста често това е предимно психологическо, защото просто липсвате любимите си храни с високо съдържание на въглехидрати и може да мислите за тях още сега, когато те са изчезнали.

За да ви помогнем да преодолеете това препятствие, има няколко неща, които можете да направите през първите три дни.

1. Яжте много влакна и мазнини. Мазнините и влакната заедно създават висока степен на ситост , чувството , че са пълни.

Храните, приготвени с ленени семена, са силно препоръчителни, защото са с високо съдържание на фибри и здрави омега-3 мастни киселини. Салати с протеини (риба тон, пиле и т.н.) и много дресинг са друг добър залог. Тези храни са приемливи за всяка диета с ниски въглехидрати, включително South Beach , Atkins и Protein Power .

Има много други храни, които са с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на въглехидрати . Тези първи три дни са подходящо време за интегриране на тези хора във вашата диета.

2. Не гладувайте! Диетата с ниско съдържание на въглехидрати не е като някои други, които вероятно сте били преди. Не се очаква да сте гладни за дълги периоди от време. Някои хора смятат за полезно, особено през първите две седмици, да планират не повече от три часа между хранене.

Ако планирате трите си хранения всеки ден, отделете малко време, за да планирате и няколко закуски с ниско съдържание на въглехидрати . Това може значително да ви помогне да облекчите всякакви желания за храна между храненията и да се чувствате по-малко гладни по време на прехода.

3. Планирайте вкусни неща за ядене. Нищо няма да ви накара да се почувствате по-малко лишени, отколкото да отидете на програма за строги икономии, когато се опитвате да направите голяма промяна в хранителните си навици. Вместо това разследвайте хлябовете, които вашият план позволява.

Скоро ще откриете, че има много вкусни идеи за ниско съдържание на въглехидрати на разположение.

Някои от тях може би вече са ваши любими и просто трябва да направите няколко корекции, съобразени с въглехидратите. Диетата с ниско съдържание на въглехидрати не означава, че вашата храна ще бъде скучна, всъщност тя може да ви отвори нов свят на храна.

4. Бъди добър за себе си. Вие правите голяма промяна и заслужавате всички потупвания на гърба, които можете да получите. Важно е да се грижите за себе си, да се научите как да се справяте с апетита и да възнаграждавате малките етапи. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре за цялото преживяване.

Също така е най-добре да се опитате да избегнете колкото е възможно повече стрес. Вземете балонна баня, отидете на разходка из гората, прегърнете се в огъня с остър роман - всичко, което ви кара да се чувствате добре.

5. Получете поддръжка. Намерете хора, които са на ваша страна. Има много хора, които са преживели същите неща, които сте сега. Независимо дали сте онлайн или лично, можете да намерите подкрепа от други, които са щастливи да отговорят на въпроси и да споделят собствения си опит.

6. Изпийте много вода. Изглежда просто, но имайки много вода от ваша страна, може да направи чудеса за вашето тяло и ум през тези първи дни.

Дни 3 до 5: Внимавайте за "Сблъсък с въглеводороди"

Някои хора изпитват феномен, известен като "катастрофа с въглехидрати", след няколко дни при диета с много ниско съдържание на въглехидрати. Теорията е, че това се случва, когато глюкозните ви резерви (съхранявани в черния дроб като гликоген ) се изчерпват, но тялото ви още не се използва за работа с мазнини и протеини.

Някои от симптомите, които хората изпитват, включват чувство за тревога или тревога, чувство за раздразнение, чувство на умора или просто не се чувства "правилно". Въпреки че е временна и ще изчезне след няколко дни, в действителност няма причина да страдате от нея. Аткинс знае това и го проектира в диетата си. Лечението е невероятно лесно: просто добавете някои висококачествени въглехидрати към вашата диета.

Ако се чувствате нестабилни, уморени или по друг начин необичайно лоши, опитайте да ядете порция плодове с ниско съдържание на въглехидрати . Ако това кара чувството да изчезне, знаете, че сте в катастрофа с въглехидрати. След това можете да промените плана си за следващите няколко дни, за да включите малко повече въглехидрати и внимателно да наблюдавате реакциите си.

Това обаче не е извинение за претоварване на въглехидратите. Това просто ще победи целта на вашата диета. Опитайте се да включите само няколко допълнителни и добри въглехидрати, докато това е проблем и ще бъдете по-добре в дългосрочен план.

Мери Върнън, специалист по диетите с ниски въглехидрати, предполага, че хората често губят много количество сол с течността през първите няколко дни и това може да е причината за някои от тези симптоми. За да се бори с нея, нейната препоръка е чаша бульон няколко пъти на ден за няколко дни. Също така, уверете се, че получавате достатъчно калий през този период.

Дни 5 до 14: Време за награда!

До края на първата седмица от новия си план за хранене, трябва да започнете да се възползвате от наградите от диетата си с ниско съдържание на въглехидрати. Това е фазата, в която много хора започват да изпитват повишена енергия, по-добра умствена концентрация, по-малко натрапчиво хранене и малко или никакви въглехидрати. Някои казват, че е все едно че една мъгла, която дори не знаеше, е била там.

Разбира се, опитът на всеки е различен и отнема повече от други. Но ако сте човек, който е чувствителен към въглехидрати, вероятно ще изпитате много от предимствата на този начин на хранене. Добрата новина е, че обикновено започва около края на първата седмица. Поздравете си, че сте направили първите стъпки за положителна промяна!

Словото от

Промяната е трудна и тъй като храната е такава неразделна част от ежедневието, промяна в диетата може да бъде особено трудна. Опитайте се да не се притеснявате и да използвате някои от триковете, които сте научили тук, за да получите през първите няколко дни на рязане на въглехидрати. Преди всичко, не забравяйте, че чувството е само временно и че имате много да спечелите, като се придържате към него.