Ефективни стъпки за отслабване за мъже

Тъй като промяната на хранителните ви навици в дългосрочен план е единственият начин за успешна загуба на тегло , важно е да отделите малко време за мислене за вашите цели. Има много добри причини за отслабване, но може да имате приоритет. Това може да бъде вашето здраве, вашето самочувствие или да изглеждате по-привлекателно. Имайки ясна представа за това, което искате, фокусът ще ви помогне да сте на път.

Психично се подгответе

Важно е да отделите малко време, за да се подготвите психически за промените, които ще направите, защото за да бъдете успешни, трябва да мислите за дългосрочен план. Ще трябва да направите някои промени в това, което ядете, и в моделите на хранене. Храненето на любимите ви места може да се наложи да се промени, особено в началото на деня, когато диетата е най-трудна, но след като сте установили рутина, нещата трябва да станат по-лесни.

Дръжте дневника на храните

Това трябва да е част от вашата подготовка. Напишете какво ядете, кога и къде. Обърнете внимание на вашето настроение. Цялата тази информация може да допринесе за Вашите цели и промените, които ще направите. Освен ако не разбирате връзката си с храната и хранителните си модели, няма да направите необходимите промени, които водят до успешна дългосрочна загуба на тегло.

Можете да продължите с дневник за храни толкова дълго, колкото смятате, че е полезно.

То може да ви помогне да се фокусирате, да помагате с дисциплина, да отразявате и да промените хранителните навици.

Следете вашия начин на живот

Много от храната, която ядем, е бързо хранене и толкова много от нея са пълни с прекомерни количества захар, сол и мазнини. Само чрез намаляване на обема и обръщане на повече внимание на вида на храната и преминаване към по-здравословна алтернатива ще означава, че все още можете да се храните добре, но ще отслабнете едновременно.

Бъди реалист

Цел за загуба от две lbs максимум на тегло на седмица. Въпреки че всички искаме да видим, че паундите бързо падат, това не е полезно или здравословно. Повече от това и вие просто ще изгорите мускули, а не мазнини, което ще забави метаболизма ви, което ще направи по-трудно да отслабнете в дългосрочен план. Теглото може да варира по всякакви причини. Не се обезсърчавайте, защото сте агонизирали за една седмица, но везните казват, че не сте. Придържай се към него.

Изцеждане на закуски

Закуската е прекалено лесно и по-голямата част от закуската е с високо съдържание на калории. Най-хубавото е да не се хапвате между храненията, но ако трябва да ядете нискокалорични здравословни храни като плодове.

Яжте здравословна диета

Знанието за основното хранене ще ви помогне да направите правилния избор за вида храна, която ядете. Една балансирана диета съдържа:

Ако имате здравословна балансирана диета, не трябва да приемате допълнителни витамини или минерали под формата на таблетки. Изградете някои вкусове в своя план. Искате диета, която работи по начин на живот, така че и вие имате нужда от няколко грехове.