Butternut Squash Carb и информация за хранителните вещества

Butternut squash, известен също като Butternut тиква в Австралия и Нова Зеландия, е един от най-популярните зимни тикви. Той има подобни хранителни вещества на тиква , въпреки че има повече нишесте и захар, отколкото тиква. Подобно на други тиква, семената могат да бъдат печени и изядени .

Най-лесният начин да приготвите тиганчето е да го изпечете, като го разделите на половина (надлъжно), извадете семената и ги изпечете на 350 F до мека (около 40 до 60 минути, в зависимост от размера).

Въглехидрати и фибри

Butternut squash може да се подготви по различни начини. Тук са съдържанието на въглехидрати и фибри за различни части и методи за приготвяне:

Гликемичен индекс

Butternut squash има гликемичен индекс от 51 за 80 грама сервиране, което е около 1/3 чаша. Едно изследване на гликемичния индекс на зимния скуош като цяло е средно 41.

Може да се окаже, че една от причините за сравнително ниския гликемичен индекс на зимните тикви е, че някои от тези, които са били категоризирани като нишесте, всъщност са вид разтворими фибри , които също могат да имат антиоксидантни ефекти.

Гликемично натоварване

Въпреки, че гликемичният индекс за тиквата на тиква е умерен за зимна тиква, гликемичното натоварване е ниско при 3 за 80 грама сервиране.

Тази цифра е за обикновен скуош без подправки или масло.

Ползи за здравето

Butternut squash е отличен нискокалоричен източник на фибри, витамин А, витамин С и всички каротини, особено бета-каротин . Също така е добър източник на калий, манган, витамин В6 и магнезий.

Избор и съхранение

Както винаги с пресни продукти, скуош, който е тежък за своя размер, ще бъде по-свеж и вкусен. Изберете скуош, който има повредена кожа. Те могат да се съхраняват цели няколко месеца, ако температурата се поддържа около 50 до 60 F. След като бъдат нарязани, те трябва да бъдат опаковани и охладени и ще останат в продължение на 3 до 5 дни.

Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008 . Diabetes Care 2008; 31 (12).

Нара К, Ямагучи А, Маеда Н, Кога, Н. Антиоксидантна активност на водоразтворим полизахарид в тиква Плодове (Cucurbita Maxima Duchesne). Биологични науки, биотехнологии и биохимия . Юни 2009; 73 (6): 1416-8.

> Правителство на Куинсланд, Министерство на земеделието и рибарството. Търговско производство на тикви и грама. Актуализирано на 12 март 2014 г.

> Министерство на земеделието на САЩ (USDA), Служба за селскостопански проучвания. Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28, 2016.