Колко въглехидрати е подходящ за вас?

Намиране на нивото на чувствителност към захарта

Всяка диета с ниско съдържание на въглехидрати препоръчва различно намаляване на въглехидратите. За да получите ползите от намаляване на въглехидратите, кой е най-добрият подход? Това със сигурност е озадачаващо, когато се опитвате да намерите най-добрия начин да ядете.

Факт е, че няма ниско ниво на въглехидрати, което да е най-добро за всеки. Различните автори на диета с ниско съдържание на въглехидрати обсъждат метаболитната резистентност, захарната чувствителност или толеранса към въглехидратите.

Те са по същество едно и също нещо: тялото на всеки човек има различна способност да се справи с въглехидратите и трикът е да разберем какво е най-добро за вашето тяло. Повечето диети с намалено съдържание на въглехидрати се опитват да решат този проблем, като предлагат начини за по-добро индивидуално адаптиране на диетата.

Целта на диетите с ниско съдържание на въглехидрати

Целта на диетата с ниско съдържание на въглехидрати е да откриете най-високото ниво на въглехидрати, където ще загубите или поддържате теглото си и нямате глад, който ще ви накара да преяждате. Тези апетита са много важен маркер и почти всяка диета с ниско съдържание на въглехидрати говори за това. Една от най-впечатляващите характеристики на диетите с ниско съдържание на въглехидрати е, че хората вече не са се опитвали да нахлуват на случаен принцип. Да бъдеш освободен от тези призиви е толкова освободително, че да превърне хората в посветени последователи на намаляването на въглехидратите. Други положителни признаци за ядене на правилното ниво на въглехидрати са повишената енергия и умствената бдителност.

Хората, които имат диабет или предцибет, могат и трябва да наблюдават как диетата им засяга тяхната кръвна захар и да се стремят към най-добрия контрол на кръвната захар, който те могат да постигнат.

Аткинс нарича точката, в която човек може да яде най-много въглехидрати, докато все още губи тегло и получава другите предимства на диетата си "критично ниво на въглехидрати за загуба" (CCLL). Артър Агатон от " South Beach Diet " няма име за него, но препоръчва на диета във Фаза 2 от неговия план постепенно да повиши нивото си на въглехидрати, докато преживеят апетита, а след това отново надолу.

Постигане на целта

Atkins и Agatston изискват много ограничена начална фаза на диетата им. Това е фазата, която е извадила най-голяма критика. Легитимно е да се запитаме дали е необходимо да се намалят въглехидратите толкова много, дори и за кратко време. Други, особено Американската асоциация по диабет , препоръчват по-бавно да се намали въглехидратите, за да се намери най-добрата сума. Има плюсове и минуси за всеки подход.

Това изкуство зависи ли от индивидуалното персонализиране, а не от науката? Хората, които са чувствителни към въглехидратите, са в непрекъснатост. Някои от тях ще се възползват от малките намаления на въглехидратите, докато други се нуждаят от по-голямо намаление, за да изпитат ползите.

Ако всички отиват на диета с малко въглехидрати, малък процент ще извлече ползите. Ако всички отиват на много ограничена диета, те почти всички ще получат ползите от ограничаването на въглехидратите, но те може да имат и някои отрицателни ефекти от самата диета, особено през първата седмица.

Номерът е да се намери начин да се помогне на всеки човек нула в най-доброто ниво на прием на въглехидрати за тях. Намирането на най-високото ниво на въглехидрати, където могат да се постигнат ползите, е добра цел. Но отначало най-добрият начин се отстранява сериозно?

Различни инсулти

Силното понижаване на въглехидратите в начална фаза вероятно е най-добрият начин за някои хора.

Но изглежда, че повечето хора все още могат да получат ползите, като започват по-високо ниво на въглехидрати и избягват някои от проблемите.

Докато Аткинс започва 20 грама дневно въглехидрати, Майкъл и Мария Едайс от "Protein Power" казват 30 грама, Диана Шварцбейн от "Принципът Шварцбейн" казва най-малко 60, диетата на зоната казва 100 до 150 и " вероятно ще бъде около 140 до 200 грама. Всички те са значително под стандартния хранителен съвет, който обикновено е около 250 до 300 грама въглехидрати дневно (в зависимост от калориите и други фактори). Хората по всички тези планове казват по същество едно и също нещо за положителните ефекти - намалени глад, увеличена енергия и т.н.

Къде трябва да започнете?

Може да искате да започнете малко по-високо, отколкото препоръчва Аткинс. При 20 грама въглехидрати дневно значителен брой хора изпитват отрицателни ефекти . Също така е трудно да получите пълния набор от хранителни вещества на 20 грама въглехидрати на ден.

Когато увеличавате квотата за въглехидрати до 30 или, още по-добре, 40 грама на ден, става много по-лесно да се създадат напълно питателни планове за хранене. При по-високи нива на въглехидрати ще можете да ядете по-голямо разнообразие от храни и да не се отегчавате. След това можете да увеличите от този момент, както предлагат Аткинс и Агатстън.

Ако имате желание за вкарване на въглехидрати или повишаване на теглото, това е знак за връщане надолу до по-ниско ниво на въглехидрати, което ще даде максимална полза за най-малко дискомфорт. Това създава начин на хранене, че хората могат да живеят с по-скоро, отколкото с катастрофа диета.

Кои въглехидрати да добавите първо?

Когато добавяте въглехидрати, по-добре ли е да добавите парче хляб или ябълка? Както Atkins, така и Agatston имат различни препоръки за добавяне на въглехидрати. Всеки човек отговаря по различен начин на различните храни. Някои може да се справят по-добре с нишестета, например малък сладък картоф, докато плодовете работят по-добре за другите. Както винаги, нека вашите отговори на вашето тяло да бъдат вашето ръководство.

> Източник:

> Преброяване на въглехидратите. Американската асоциация по диабет. http://www.diabetes.org/food-and-fitness/food/what-can-i-eat/understanding-carbohydrates/carbohydrate-counting.html