Подобряване на здравето и ползите от диетите с ниско съдържание на въглехидрати

Рязането на въглехидратите натрупва награди

Има много потенциални ползи за диети с намалено съдържание на въглехидрати. Някои от тях са били интензивно проучени, докато други са били често съобщавани сред хората, които са намалили въглехидратите в диетата си. Не всеки ще получи всички тези предимства, разбира се. Хората, които са по-чувствителни към въглехидрати (инсулиново резистентност, метаболитен синдром, преддиабет и т.н.), вероятно ще получат най-голяма полза.

Научно демонстрирано

Въпреки че съм свързан само с едно проучване за всяка от тези твърдения, има много проучвания, които често се връщат десетилетия, които показват подобни резултати. Ето защо се чувствам сигурен, че тези резултати са доказани. Все пак, имайте предвид, че в много от тези проучвания хората не са изследвани за фактори като инсулинова резистентност. Ако се изследва групата, която най-вероятно ще се облагодетелства, а не произволна извадка, резултатите биха могли да бъдат по-силни.

Предварителни доказателства

Някои проучвания са показали тези ползи от намаляването на въглехидратите, но е необходимо повече проучване, преди да може да се направи окончателно изявление.

Често докладвани

Това са някои от най-често съобщаваните ползи в форумите с ниски въглехидрати, групите за подкрепа и неформалните проучвания.

(Някои от тях имат предварителни научни доказателства, но по-трудно се изучават по-субективни подобрения.) Първите две са най-често съобщените и тези ползи обикновено се случват до края на първата седмица, въпреки че понякога това отнема още една седмица или две. Очевидно резултатите ще бъдат променливи между индивидите.

Понякога докладвани

Те са по-променливи, частично зависещи от симптомите, които лицето е имало на първо място. Отново диета с ниско съдържание на въглехидрати по никакъв начин не може да се смята за лек за тези състояния и това не е научно изследване. Също така, бъдете сигурни, че не изброявам всички предимства, които някога съм чувал - те бяха споменати достатъчно, за да ме накарат да мисля, че за тях има валидност.