Дали диетата с ниско съдържание на въглехидрати е точно за вас?

Кой печели от диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Нищо не трябва да изненадва никого, за да чуе, че няма диета, която да работи за всички. Въпреки че терминът " диети с ниско съдържание на въглехидрати " обхваща редица намаления на въглехидратите , все още не е за всеки. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато решите дали да опитате по-ниско съдържание на въглехидрати план за хранене.

Диета история

От изследването на диетата ви може да се съберат някои следи.

Какви диети сте били в миналото? Какъв беше опитът ви с тях? Защо не остана на тях? В частност:

Какъв е вашият опит с диети ВИСОК в въглехидратите? (Това включва повечето диети с ниско съдържание на мазнини и / или калории.) Чувствали ли сте се добре с тях, с много енергия, ясно мислене и т.н.? Или чувствате ли гладни, раздразнителни, обсебени от храна или други негативни реакции? Опитайте се да мислите след първите няколко седмици, след като тялото ви се адаптира към диетата.

Имали ли сте предишен опит с диети с ниско съдържание на въглехидрати? Освен отрицателните реакции през първата или втората седмица на диетата ( които вярвам, че може да се избегне най-вече ), как се чувствате, когато сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати, физически и психически?

Ако сте имали лоши преживявания и в двата случая, може би диета с умерено съдържание на въглехидрати е отговорът. Това, което може да е "диета за поддържане" на Atkins , Protein Power или South Beach, може просто да изпълни сметката за вас.

Храни и хранене

Извършва ли някое от следните камбани?

Това са характерни за хора, които имат чувствителност към въглехидрати или непоносимост към глюкоза.

Медицинска история

Някои указания може да се намерят в медицинската ви история. Много диабетици откриват, че диети с ниско съдържание на въглехидрати са полезни за тях при контрола както на кръвната захар, така и на теглото. По същия начин, хората с пре-диабет могат да се възползват от поддържането на кръвната захар в нормалния диапазон чрез ограничаване на въглехидратите. Една диета с ниско съдържание на въглехидрати се оказва ефективна за признаците на метаболитен синдром (високо съотношение на талията / тазобедрената става, ниския HDL холестерол и т.н.)

Значително ли сте с наднормено тегло, особено с допълнително тегло на корема ("ябълка", а не "круша")? Колкото повече сте с наднормено тегло, толкова по-вероятно е инсулиновата резистентност да е проблем за вас, това е знак, че намаляването на въглехидратите във вашата диета може да бъде от полза. Други признаци на инсулинова резистентност включват:

Семейна история

Ако има някой във вашето семейство с диабет или някой от горепосочените рискове за здравето, това е друг потенциален знак. Обикновено близкото семейство е най-значимо, но генетиката на разширеното семейство има своето влияние.

Въпреки, че родителите ми са както с нормално тегло, така и с добро здраве, аз съм оформена по-скоро като лели и чичовци, които имат или са имали диабет и други хронични здравословни проблеми.

Някои специалисти по диабет определят диабета като прогресия на симптомите на няколко етапа, като действителната диабетна диагноза се случва в средата на прогресията. Ако вие или член на семейството имате тези черти, бихте могли да сте в първите етапи на диабета и вие го дължете на себе си, за да поемете контрол над вашето здраве сега. Контролирана въглехидратна диета може да бъде положителна крачка за вас.

Най-важният фактор

Без значение каква диета сте дошли, най-важният въпрос, който можете да зададете сами са: "Колко съм готов да направя това, което е необходимо, за да направя постоянна промяна ?" Цялата информация, съвети, поддръжка, рецепти и т.н. са там, за да ви помогнат, но ако не сте готови да направите истинска промяна, няма да имате диета в света дълго.