Списък на салатите без глутен

Салатите представляват колоритен, здрав щапел на диета без глутен, но очевидно се нуждаете от глутен без салата, за да отидете на върха. Да, можете да изберете да облечете салатата си с обикновен зехтин и оцет, но няма нищо лошо, ако искате нещо по-богато и (може би) по-кремообразно. Но кои от безбройните опции за хранителни магазини са безопасни?

За да Ви помогнем, съставихме този списък от марки за дресинг за салати (така че можете да избегнете грешките ), допълнени от това, което производителите трябва да кажат за състоянието на продуктите, които не съдържат глутен.

Имайте предвид, че този списък се отнася само за Съединените щати - съставките и производството се различават (понякога драстично) от страна на страна, така че ако живеете някъде другаде, ще трябва да се обадите на компанията.

Ние също така включихме информация за източника на оцета за всеки производител (повече на оцет по-долу).

Ето списъка с търговските салатни превръзки, заедно със статута им без глутен:

Annat's Naturals

Някои, но не всички санитарни превръзки на Ани се считат за "естествено без глутен", което означава, че те не съдържат глутенови съставки, но не са тествани за глутен. Ако сте доволни от това, че не консумирате продукти от глутенови съставки, не забравяйте да проверите съставките, за да сте сигурни, че вашият конкретен избор е безопасен - например популярната богиня на Annie съдържа соев сос на база пшеница. Докладите на Ани, че използва оцет, получен от царевица или цвекло.

Салатата на Бриана

Производителят на престилка Brianna's прави 15 различни салатни превръзки, 12 от които се считат за без глутен (до по-малко от 20 части на милион, правният стандарт, а по-малко глутен винаги е по-добър).

Изчезвайте от Чипотли Чheddar, Lively Tarragon и Sucy Ginger Mandarin). Някои от превръзките на Бриана включват бял оцет, който според компанията може да бъде направен от глутенови зърна.

Cardini на

Cardini's е една от няколкото марки за салати, които всъщност са направени от Marzetti's. Всички превръзки на Cardini, с изключение на печен азиатски сусам, се считат за без глутен (до по-малко от 20 части на милион.

Много от тях съдържат дестилиран оцет, който може да бъде получен от глутенови зърна, затова проверявайте внимателно съставките, ако това е проблем за вас.

Жирар е

Това е друга сестра на Марзети. Girard's прави десетина премия за салати, повечето от които се считат за без глутен (отново, до по-малко от 20 части на милион). Единствените две, които не са с глутен, са сухата домати и артишокът, а китайската пилешка салата. Много от превръзките на Girard съдържат дестилиран оцет, който може да бъде получен от глутенови зърна.

Скритата долина

Повечето продукти на Hidden Valley не съдържат глутен, съобщават от компанията. Ако даден продукт е тестван и е установено, че е без глутен (до по-малко от 20 части на милион), етикетът ще съдържа жълт и зелен кръг "без глутен". Компанията настоява купувачите винаги да проверяват етикета, тъй като съставките могат да се променят, а в Hidden Valley винаги ще се изброят всички съставки на пшеница, ечемик или ръж. Реплика на клиентите в Hidden Valley ми каза, че компанията не разкрива източника на дестилирания си оцет.

Стейк хаус на Кен

Изявлението на Кен's Foods за глутен включва списък от няколко дузина салатни превръзки, които "не съдържат глутен в рецепти". Ken's обаче не тества глутен, а тези продукти без глутенови съставки все още могат да бъдат подложени на кръстосано заразяване с глутен.

Kraft

Крафт Фуудс прави огромно разнообразие от салатни превръзки. Крафт не тества своите салатни превръзки за глутен и не ги обозначава без глутен, но компанията ще разкрива ясни съставки на глутена на етикетите си. Като се има предвид това, препаратите за салата Kraft, които не съдържат глутенови съставки, все още могат да бъдат подложени на кръстосано замърсяване с глутен в производството.

Фармс на

Много от салатните превръзки на тази специална компания се считат за без глутен (до нива под 20 паунда), търсете думите "без глутен" точно под списъка на съставките. Не всички салатни превръзки са безопасни - сусам джинджифил, например, съдържа соеви сос на база пшеница.

Много продукти на Maple Grove Farms съдържат само сайдер или балсамов оцет, а не дестилиран оцет - отново проверете етикета.

Мари

Продуктите на Мари - намиращи се в производствената секция с други охладени салатни превръзки - правят разнообразие от "класически", препарати за латиница и кисело мляко. Облиците на Мари съдържат "без пшенични глутенови съставки", според представител на обслужването на клиентите. Въпреки това, тя каза, че те все още могат да съдържат глутен от ечемик и / или ръж. Нито един от тях не е етикетиран без глутен и съдържа оцет, който може да бъде получен от глутенови зърна. Обърнете внимание, че вкусът на сусам джинджифил, който преди това съдържаше соев сос на база пшеница, вече не включва тази съставка на пшеница.

Marzetti на

Тази марка (сестра марка на Cardini's, Girard's и Pfeiffer) включва както хладилни, така и рафтоустойчиви салатни превръзки с голямо разнообразие от вкусове. Повечето (но не всички) са без глутен до по-малко от 20 ppm, така че внимателно проверете етикета си преди да купите - всички глутенови съставки ще бъдат разкрити. Марзети използва дестилиран оцет, който може да бъде произведен от глутенови зърна в много от салатните си превръзки.

Собственото на Нюман

Само два от сандаловите превръзки на Нюман съдържат глутен, според често задаваните въпроси на компанията: насочете се към семейната рецепта за италиански дресинг и дресинг за сусам джинджифил. Повечето съдържат дестилиран оцет, който може да бъде получен от глутенови зърна.

Organicville

Органиквил, който има разнообразие от салатни превръзки, е сертифициран от Глутен-свободна организация за сертифициране (GFCO), който се тества под 10 части на милион. Ако искате азиатски вкусове, компанията Miso Ginger Organic Vinaigrette е безопасна, а Organicville предлага също вегетариански и млечни продукти. Основателят на фирмата Рейчъл Крюс ми казва, че използваният оцет е органичен и идва от царевица или цвекло, а не пшеница или други глутенови зърна.

Пфайфър

Всички 14 салатни превръзки на Pfeiffer са изброени като безглутенови - както при останалите серийни марки на Marzetti, това ще бъде под 20 ppm. По-голямата част от салатните превръзки на Pfeiffer използват дестилиран оцет, който може да бъде получен от глутенови зърна.

Wish-Bone

Wish-Bone, един от най-големите производители на салатни превръзки в САЩ, е собственост на гигантския хранителен конгломерат Unilever Inc. Unilever няма списък без глутен и не прави тест за глутен, но компанията ще разкрие всички глутенови, съдържащи съставки върху етикетите му. Wish-Bone салата превръзки (и други Unilever продукти) могат да бъдат подложени на кръстосано замърсяване с глутен в производството.

Обезщетения: Оцет, сирене и масло

Ако сте особено чувствителни към следи от глутен, може да искате да се придържате към марка, която е сертифицирана без глутен , тъй като те могат да бъдат по-малко обект на кръстосано заразяване с глутен .

Освен това някои хора с чувствителност към целиакия и чувствителността към нелечилия глутен реагират на оцет, който се основава на глутенови зърна. Важно е да знаете кои оцети са без глутен .

Също така има известен спор дали синьото сирене или сиренето Roquefort може да се консумират безопасно на диета без глутен или не. Аз избягвам тези видове сирена, но други съобщават, че могат да я изядат без проблем, така че ще трябва да си направите своя ум. Научете кои сирена са без глутен .

И накрая, много от тези салатни превръзки съдържат соя (обикновено под формата на соево масло). Тъй като соята е проблем за много хора, които не могат да имат глутен, ще трябва да четете етикетите внимателно и потенциално да се придържате към по-мащабни марки (които по-рядко използват соеви съставки). Научете кои соеви продукти са без глутен .

Как да направя собствената си салата дресинг?

Лесно е да направите своя собствена салатна дресинг и тя може да представлява най-добрата ви опция, ако искате да имате специфичен вкус, но трябва да избягвате някои от съставките в търговските превръзки. Ето и извадка от рецепти без глутен:

Едно последно предупреждение: ако рецептата призовава за майонеза, не забравяйте да използвате безопасна опция от моя глутен без майонеза списък .