36 Съставки, които да накарат вашите деца да бъдат развълнувани от салатата

Ние всички бяхме там с купа, пълна със зеленина, традиционните топинги и неизбежно ... скука. Нека се изправим пред това, всички ние трябва да ядем повече зеленчуци и салатите са чудесен начин да добавим към нашата диета зеленчуци и други здравословни храни. Но често онези скучни, традиционни салати завършват на масите ни и след това седи в хладилниците само, за да умрат бавно, изневяра смърт.

И така, как можем да добавим някои пицарии към нашите салати и да ги развълнуваме и за тях? Ключът е здравословното разнообразие. Всички сме чували, че понякога нашите салати в крайна сметка са най-калорично заредената част от чинията, когато добавяме твърде много богати гарнитури. Така че, вземете молив и започнете списък с любимите си гарнитури. Ще говорим за някои съставки, които ще опаковат нашите салати с хранене вместо с мастни калории.

Листни зелени

Първо, основата на нашите салати. Един от най-добрите начини за добавяне на хранене към вашите салати е като започнете с листни зеленчуци като основа на вашата салата. Тази айсберг маруля има около толкова витамини в нея, колкото леда във водата ви. Така че се фокусирайте върху тъмните, зелени листни зеленчуци, които са пълни с витамини (предимно А, С и К), както и антиоксиданти и други фитохимикали (растителни хранителни вещества, които не се изискват в тялото, но имат положителни ползи за здравето).

Тук са първите пет листни зеленчуци, които да добавите към вашите салати:

 1. спанак
 2. зеле
 3. Ромска маруля
 4. Рукола
 5. Бели зеленчуци от цвекло

Големи зърна

Вие често не мислите за зърнени храни в салатите, но добавяйки в тези варени зърна може да опакова много хранене (главно влакна и витамини В) във вашата салата, като същевременно добавите голяма текстура и разнообразие.

Тези следващи пет съставки са модерни и здравословни допълнения към листата ви.

 1. Киноа
 2. кафяв ориз
 3. булгур
 4. ечемик
 5. Farro

Protein Punch

Не позволявайте салатата да седи настрани; го направете основното събитие! Добавянето на източник на постно протеини към вашата салата е чудесен начин да вземете тази странична чиния в центъра на чинията. Тези източници на протеини със сигурност ще направят вашата салата задоволително, здравословно преживяване.

 1. сьомга
 2. Пиле (на скара или печено, подправено)
 3. скарида
 4. Варени яйца
 5. Пилешки грах
 6. Бадеми (нарязани, нарязани или цели)
 7. Слънчогледови семки
 8. Черен боб

Веге за разнообразие

Не беше ли целта да ядете салата, за да добавите повече зеленчуци ?! Затова ги пази. Възможностите за допълнителни зеленчуци са наистина безкрайни, но тук има още няколко идеи, които се пакетират в храненето. Сурови или варени, нарязани на кубчета или нарязани на парчета, тези зеленчуци се опаковат в аромат и хранене.

 1. Авокадо
 2. домати
 3. царевица
 4. Сладки картофи
 5. Броколи
 6. Червен лук
 7. краставици
 8. Rainbow моркови
 9. Сладки пиперки
 10. гъби
 11. маслини
 12. карфиол

Забавни плодове

Не забравяйте плодовете! Плодът е чудесно допълнение към здравословна салата. Понякога добавянето на плодове изглежда като странна комбинация, но това наистина е чудесен начин да се опаковат в по-голямо разнообразие и хранене.

 1. цитрусов
 2. ябълки
 3. круши
 4. Нарове от арили
 5. Горски плодове
 6. Сушени плодове (craisins, стафиди, манго)

И какво да кажем за дресинга ?

Има много здравословни възможности там. От плодови винегретчета до пикантни варианти на масло и оцет, възможностите са също толкова безкрайни, колкото салатата. Просто се уверете, че използвате модериране. Също така, обслужването на превръзката отстрани ви позволява да контролирате колко много се захваща за всяка хапка.

Нека да прегледаме

Така че, извадете няколко от любимите си от списъка и оставете творческите си сокове да текат! Вашето небце ще ви благодари и вашите деца!