8 общи грешки при упражняване

Избягвайте тези често срещани тренировки и започнете да получавате реални резултати за фитнес

Знаехте ли, че средният служител на здравния клуб напусне след само шест месеца поради една от следните причини: недостатъчно време или не виждате резултати?

Осем общи причини вашите тренировки да не работят

За съжаление, повечето хора се разочароват и престават да упражняват, преди да видят истински резултати. Но това не е изненадващо, предвид общите грешки, които много хора правят със своите програми за обучение.

Правите ли тези грешки?

1. Всички количества, без качество

Обърнете внимание на фитнес залата (ако все още не сте се отказали) и вижте колко хора наистина получават качествена тренировка. Винаги съм удивен от това колко хора се скитат безцелно, ходейки спокойно на неблагодарна, докато чете книга, повдигайки толкова тежки тежести , че нито една коса не се движи на място или просто изглежда отегчена. Много от трениращите се отправят към фитнеса от навик и като че ли на автоматичен пилот, поставят в известно време и се връщат на работа или у дома. Ако сте един от тези хора, попитайте се: "Какво искам да изляза от това?"

Ако искате сериозни резултати, трябва да направите сериозни упражнения. Това не означава, че не можете да се насладите и да се забавлявате. Но това означава, че трябва да се съсредоточите върху това, което правите, и да увеличите качеството на всяко движение. След като започнете да тренирате с истинска цел и натискайки както аеробната ви способност, така и силата ви, ще откриете, че тренировките ви отнемат половината от времето и постигат по-добри резултати :

2. надценяване на упражнението

Повечето упражнения са прекалено щедри с оценки за интензивността на упражненията и времето, количеството на повдигнатото тегло и честотата на техните тренировки. За да избегнете надценяването, е полезно да запазите дневник за упражнения и да проследявате тези елементи.

Освен това много хора погрешно вярват, че ако упражняват умерено темпо в продължение на 30 минути, те са изгорили много калории и мазнини. За съжаление, това не е толкова просто. Докато упражнението изгаря калории с течение на времето и последователното упражнение е един от най-добрите начини да отслабнете и да го задържите, е трудно да се губят телесните мазнини само чрез физически упражнения. Това ни води до следващата грешка.

3. Подценяване на Вашето хранене

Много хора отричат ​​за храната, която ядат, и по-специално за консумираното количество. Ако искате да отслабнете, трябва да сте честни със себе си за това, което поставяте в тялото си и как това помага или възпрепятства вашите цели за отслабване . За да станете истински със себе си, напишете го. Проследяването на това, което ядете в дневника за храна, ще ви помогне да прекъснете цикъла на отказ от храна. Също така можете да опитате да използвате калориен брояч за по-усъвършенствана диета.

4. Направете грешен тип тренировка

Откъде научихте текущото си рутинно упражнение? Следейки другите в салона (който може да се упражнява неправилно)? От вашите приятели, колеги, интернет, телевизия, вестника, най-новите изследвания, или може би вашият 5-ти клас учител по фитнес? Това, което правите за упражнения, определя директно резултатите, които ще получите.

За да научите какво трябва да направите, няма по-добро място да започнете, отколкото да напишете целите си и след това да работите с професионален треньор, за да създадете подходящата тренировка, за да постигнете тези цели. Експлоатационното упражнение ще осигури случайни резултати:

5. Никога не променяйте тренировката си

Когато правите едно и също нещо ден след ден, вие се справяте много добре с него. В упражнението това се нарича принцип на адаптиране. Това означава, че ставаме много ефективни, като правим същото упражнение отново и отново. Това е чудесно за спортно представяне , но не и за страхотно отслабване , увеличаване на здравината или физическа фитнес.

Ако винаги правите една и съща тренировка за същия период от време, в крайна сметка ще ударите плато, където не виждате никаква допълнителна промяна. Един от начините за преодоляване на това плато е да променяте тренировките си на всеки няколко седмици или месеци. Можете да промените вида на упражнението, който сте направили, дължината, количеството повдигнато тегло или броя или повторенията. Ето защо професионалните спортисти променят програмите си извън сезона. За да научите повече за това как можете да промените тренировката си, разгледайте тези страхотни ресурси:

6. Използване на неправилна форма или техника

Изучаването на правилния начин за упражняване е от съществено значение за постигането на резултати. Формулярът има значение, особено когато правите тренировъчни упражнения . Неправилната форма или техника също ви подготвя за потенциални наранявания, болка и болезненост. За да научите правилната техника, няма по-добро място да започнете, отколкото с личен треньор или треньор.

7. Настройване на нереалистични цели

И така, какви са целите ви за упражнения ? Те са реалистични за вас? Ако целта ви е да бъдете следващата Ланс Армстронг и имате само 30 минути на ден за трениране или искате да загубите 25 паунда за един месец. , , Запитайте се колко реалистични са вашите цели? Отново се връща към честността към себе си за вашите способности, вашето ниво на ангажираност и начин на живот. Трябва да зададете подходящи цели, които започват от мястото, където сте, и напредвате с разумна скорост, или сте сигурни, че сте разочаровани и се откажете.

8. Измерване на неправилните резултати

Много хора смятат, че тяхната тренировка не работи, защото те не измерват правилните неща. Търсенето на доказателства в мащаб често е настроено за разочарование, защото някои нови упражнения изграждат мускули и губят мазнини, но мащабът не дава информация за състава на тялото . По-добри начини за измерване на напредъка на фитнес включват проследяване на сърдечната честота с определено темпо, измерване на разстоянието, което можете да покриете за определен период от време, проследяване на количеството тегло, което можете да вдигнете или дори записване на това как се чувствате - физически - - в края на всеки ден. Много от предимствата от тренировките са фини и не са видими, като се гледа в огледалото, но неща като нивото на холестерола, кръвното налягане и лекотата, с която можете да правите ежедневни задачи, са толкова мотивиращи - ако ги наблюдавате.

Източници:

Theresa Dwyre Young, Фактори, определящи придържането към упражнения, American Fitness, Jan-Feb, 2005

Международна асоциация по здравеопазване, ракети и спортни клубове, статистика на здравния клуб.

Джоунс Ф, Харис Р, Уолър Х, Когинс А. Придържане към схема за предписване на упражнения: ролята на очакванията, самооценката, етапа на промяната и психологическото благоденствие. 2005 Sep; 10 (Pt 3): 359-78.

Annesi JJ., Ефекти на компютърно обратна връзка и протокол за поведенческа подкрепа при отпадане от новоиндустриализираната програма за упражнения. Възприемане на Mot Skills. 2007 Aug. 105 (1): 55-66.

Belisle, M., Roskies, E. и Levesque, JM "Подобряване на придържането към физическата активност". Здравна психология 6 (1987): 159-172.

Bull, SJ привързаност в спорта и учението. Западен Съсекс, Англия: Chichester, 1999.