Какво е силно упражнение за интензивност?

Упражненията с интензивен интензитет са физическа активност, извършена с голямо усилие. Това е интензитетът, при който имате значително по-висок сърдечен ритъм и бързо дишане. Можете да говорите само в кратки фрази поради бързото дишане и усилия. Бихте класифицирали нивото на натоварване от трудно до изключително трудно. Дейностите, които обикновено се класифицират като с интензивна интензивност, включват бягане, колоездене и тенис на единична възраст.

Също така се нарича: упражнения с висока интензивност, твърди упражнения.

Как се измерва силното упражнение за интензивност?

Какви са типичните физически активни упражнения?

Колко силно упражнение за интензивност имате нужда?

Насоките за здравето от Центровете за контрол на заболяванията, Американската сърдечна асоциация и други здравни органи препоръчват количеството умерено-енергично упражнение за интензивност, необходимо за поддържане на здравето и намаляване на рисковете за здравето. Упражненията с интензивен интензитет се препоръчват за 25 минути на ден, три дни в седмицата или общо 1 час и 15 минути седмично (75 минути). Упражненията с интензивен интензитет могат да се редуват с упражнения с умерена интензивност, за да се постигнат цели за намаляване на здравния риск.

Упражнение умерено до силно интензивно: Повече е по-добре

Повечето дейности имат комбинация от лесен, умерен и енергичен интензитет. Смес от умерена до енергична интензивност за 40 минути всеки път, три или четири дни на седмица се препоръчва за понижаване на кръвното налягане и холестерола от American Heart Association.

Насоките за здравето често препоръчват комбинация от дейности, като повече са по-добри. Тези насоки са минимум за поддържане на добро здраве. Ако тренирате по-дълго или по-често, допълнително подобрявате годността си и намалявате риска от хронични заболявания и наддаване на тегло.

Много наблюдатели на дейности ще оценят времето, което прекарвате в умерена до енергична физическа активност, за да можете да сте сигурни, че отговаряте на минималните препоръки.

> Източници:

> Haskell WL, Лий ИМ, Пайт Р.Р., Пауъл К.Е., Блеър С.Н., Франклин Б.А., Мачера Ч., Хийт Г.Д., Томпсън П., Бауман А. Физическа активност и обществено здраве. Актуализирана препоръка за възрастни от Американския колеж по спортна медицина и Американската асоциация на сърцето . Циркулация . 2007 Aug 28; 116 (9): 1081-93. Epub 2007 авг 1.

> Бъдете активни по Ваш начин: Факт за възрастни Американското министерство на здравеопазването и човешките услуги. Актуализирано на 25 октомври 2017 г.

> Измерване на интензивността на физическата активност, центрове за контрол и превенция на заболяванията. Актуализирано на 4 юни 2015 г.

> Какво е физическа активност с умерен интензитет и силен интензитет? Световна здравна организация