Как да се поберат по-бързо

8 Основи за преодоляване на платформата за обучение

Независимо дали тренирате усилено за маратон или се опитвате да извлечете максимума от тренировката си, има някои основни принципи, които могат да ви помогнат да постигнете целите си по-бързо. Въпреки че няма "тайни" сами по себе си, има много грешки, които хората правят, които могат да подкопаят дори най-добрите намерения.

Ето осем неща, които трябва да помислите, ако наистина искате да сте по-бързи:

 1. Вземете личен треньор
  Понякога, за да извлечете максимума от обучителната си програма, се нуждаете от обективен съвет от професионалист. Като личности, ние сме склонни да се ориентираме по нашите начини, което може да бъде добро нещо за последователност. Трудно е обаче да постигнете напредък, когато правите същото нещо седмица след седмица, година след година. Следвайки програма, написана от друг, може да ви предложи предизвикателства, които иначе бихте могли да избегнете и да коригирате грешки при обучението, които може да ви задържат назад.
 2. Сила на влака
  Сила обучение е един от най-бързите начини за подобряване на вашите резултати и обучение по-ефективно. Докато можете да прекарвате часове на работа, да карате колоездене или да играете спорт, малко дейности могат да изградят мускули, сила и сила, както и тренировки за теглото. Ако действително искате видими резултати бързо, трябва да вземете тежестите заедно с структурирана програма за обучение за съпротива .
 3. Почивка и възстановяване
  Това е често пренебрегвана част от ефективното обучение. Ако не почивате или не планирате дни за възстановяване , ограничавате способността на организма да изгражда мускулна маса и издръжливост. Вашето тяло всъщност става по-силно след тренировка, така че се нуждаете от време на престой за стресирани мускули, за да възстановите тъканта. За разлика от това, прекаленото обучение е врагът. Може да мислите, че се бутате до максимума, но това, което наистина правите, е максимизирането.
 1. Яжте добре
  Правилното хранене и ефективното обучение вървят ръка за ръка. Храненето в крайна сметка определя кои резерви имате под ръка, когато се занимавате с усилена дейност. Това включва гарантиране, че оставате правилно хидратирани , не пиете твърде много, нито много малко преди, по време на или след тренировка, раса или спортно събитие.
 1. Слушайте тялото си
  Ефективното обучение изисква да следвате план за игра, но имате достатъчно гъвкавост, за да промените плана въз основа на това как се чувствате. Ако сте уморени, болни, стресирани, ранени или забележите високият си сърдечен ритъм, трябва да обърнете внимание на тези признаци. Забавянето, почивката или разсрочването на дейността са подходящи отговори. Притискането, за разлика от това, може да доведе до връщане назад или получаване на ранени.
 2. Избягване на отклоняването от други
  Често е чудесно да имате подкрепа във вашето обучение с един или повече партньори за обучение. Но също така е важно да се придържате към Вашия план за обучение. Ако работите с други хора, не се вкарвайте в тренировка с тяхната интензивност или продължителност, ако е по-малко от вашето. От друга страна, ако сте планирали лесен ден, но вашият приятел реши да удари, трябва да пуснете и да следвате собствения си план. Прекалено често партньорите в обучението ще ни насърчават да се обучаваме или да тренираме извън границите. Направете това, което е необходимо, за да постигнете личните си постижения.
 3. Cross-Train
  Сменящите се стратегии за упражнения са чудесен начин да постигнете по-бързо фитнес целите си. Кръстосаното обучение не само ви помага да развиете цялостно кондициониране на мускулите, дава мускулите си възможност да се възстановите без загуба на тонус. Това също ви помага да избегнете изгарянето, като постоянно променяте плана на играта и избягвате монотонността на фиксирана рутина.
 1. Интервал влак
  Интервалното обучение включва редуване на кратки, бързи изблици на интензивно упражнение с бавна, лесна дейност. Той работи както в аеробни, така и в анаеробни системи, което води до бързо подобрение на сърдечносъдовата функция. Освен това, хората, които се движат на интервал, са склонни да избягват повтарящи се стресови наранявания, причинени от извършването на същото упражнение отново и отново.