Как да намерите процента на мазнините в тялото си

Използвайте различни измервания, за да откриете процента на телесните мазнини

Получавате ли по-мек или губите мускули заедно с мазнините? Процентът на телесните мазнини е по-добра мярка за успеха на диетата, отколкото теглото. Има няколко начина за измерване на телесните мазнини , плюс методи, които изискват специално оборудване. За най-добра точност е по-добре да използвате скала с дебело черво или телесна мазнина, която използва биоелектричен импеданс (BIA).

Научете повече за това как да използвате тези измервания.

Измерване на телесните мазнини от БСК

Телесна мазнина скали са широко достъпни, които използват биоелектричен импеданс анализ за измерване на телесните мазнини. С метода за биоелектричен анализ на импеданс устройството изпраща малък електрически заряд през ръцете или краката ви. Това го прави толкова лесно, колкото стъпването върху скала или поддържането на устройство за мазнини за наблюдение в ръцете ви.

Данните се използват, за да се определи колко от телесната маса е мастна и колко е водата. Мускулите и постните тъкани са предимно вода. За да направите изчислението, устройството трябва да знае вашия пол, възраст и тегло. Недостатъците са, че този метод не трябва да се използва от всеки, който има пейсмейкър.

Някои от тези скали са свързани с приложения, така че да можете да проследявате теглото и телесните мазнини с течение на времето или да ги използвате като част от система за наблюдение на активността и здравето, както при Fitbit Aria и мазнините на телесните мазнини. Това ви улеснява да проследявате и преглеждате напредъка си.

Калкулатор на телесните мазнини с помощта на измервания

Всичко, от което се нуждаете, е измервателна лента за метода за измерване на телесните мазнини, която беше разработена от американските военни за оценка на назначенията. Ще вземете измерванията на височината, шията, талията и тазобедрената става . Той получава много критика, така че може да не искате да го използвате като основен метод за оценка на телесните мазнини.

Мазнините в тялото, използвайки измерванията на капсулите

Уравненията, използвани за определяне на процента на телесната мазнина чрез измерване на талията, бедрата и врата могат да дадат разнообразни резултати. Можете да постигнете много по-голяма точност, като използвате измервания с дебел калъп . Калибър е измервателно устройство, което прилича на набор от клещи.

Притискате кожата си на различни места и я измервайте с помощта на калпарите. Следният сайт ви позволява да въведете измерванията на дебелината на кожата и да получите процент на телесните мазнини по няколко различни начина: Body Tracker: Калкулатор на телесната мастна тъкан за мъже и жени

Индекс на телесна маса

Индексът на телесната маса не е процент на телесните мазнини, но оценява дали сте нормални, наднормено тегло или затлъстяване. Всичко, от което се нуждаете, е вашата височина и тегло, което улеснява получаването на измерванията. Има много аргументи за това колко точно BMI прогнозира рисковете за здравето, но освен ако не сте много мускулест и постно лице, това дава добър показател за това дали имате наднормено тегло или затлъстяване.

Ако използвате скала, която се свързва с приложение, често той ще изчисли вашия ИТМ, ако сте го програмирали с теглото си. Това ви позволява да го проследите с течение на времето. Използвайте калкулатора за индекс на телесна маса .

Националните здравни институти изброяват тези категории:

Какво означава процентът на телесните мазнини?

Твърде малкото телесни мазнини могат да причинят проблеми, тъй като могат твърде много. Мъжете не трябва да падат под 5 процента, а жените да не падат под 12 процента. В по-високия край, най-добре е здравето на мъжете да остане на или под 25%, а жените да останат на или под 32%.

Словото от

Това може да бъде разочароващо, когато сте диети и упражнения и не виждате резултати по скалата. Измерването на телесните мазнини може да ви даде допълнителен поглед върху това, дали вашите усилия създават по-слабо тяло. Мащабната мазнина, свързана с приложение, може да ви помогне да проследите напредъка си и да видите промените с течение на времето. Знайте, че яденето на разнообразна здравословна храна и получаване на 30 минути упражнения с умерен интензитет всеки ден ще намалят рисковете за здравето ви, дори ако не виждате желаните от вас резултати по скалата.

> Източници:

> Ръководство 4 Оценката на състава на тялото (BCA), Програмата за физическа готовност на флота.

> Национален център за сърцето, белия дроб и кръвта. Оценяване на теглото и здравния риск.