Бързина за физическа фитнес и спорт

Какво е определението за гъвкавост?

Какво представлява "Спокойствието в спорта и физическата фитнес"?

Бързината е способността да се движите и да промените посоката и позицията на тялото бързо и ефективно, докато сте под контрол. Това изисква бързи рефлекси, координация, баланс, бързина и правилен отговор на променящата се ситуация.

За да сте гъвкави, вие реагирате на това, което се случва около вас, като вземете тази информация и я трансформирате в позициониране на тялото, което ще поддържа баланс и контрол.

Вие се движите в най-добрата позиция, за да предприемете следващото действие, като например улавяне на топка или правене на борба. Вие се движите по начин, по който вашето тяло и спортно оборудване са в правилната позиция да предприемат следващите действия ефективно.

Бързината като основен компонент на спортните и физическите дейности

Бързината е един от ключовите компоненти на фитнес и е ценен в много спортни и физически дейности. Помислете за спорт, където трябва да използвате гъвкавост. В отборните спортове като футбол, футбол, баскетбол, хокей, волейбол и ръгби трябва бързо да реагирате на движенията на другите играчи и на топката.

При тенис, хандбал, скуош, тенис на маса и подобни индивидуални спортове, трябва бързо да отговорите на позицията на топката. При сърф, ски и сноуборд трябва да сте гъвкави, за да отговорите на променящите се условия на повърхността на водата и снега.

Тестове за подвижност

Транспортните курсове често се извършват като тест за гъвкавост, както и тренировка за изграждане на спортна подвижност.

Маркерите са настроени и сте спринт от един маркер на друг, направете бърз завой и спринт обратно. Американската военна академия използва тест на совалката. Националната футболна лига използва 5-10-5 совалков тест като тест за подвижност и тренировка.

Илинойсът Agility Run Test често се използва от училищата и правоприлагащите органи като тест за гъвкавост.

Той използва курс на движение и включва не само совалка, но и тъкане между четири шишарки. Тъй като е използвана от много години, съществуват норми и система за оценяване, която може да бъде приложена.

Рейтингът SPARQ комбинира тестване за скорост, мощност, гъвкавост, реакция и бързина. Той е специфичен за спорта, както и тест за общ атлетизъм. Тестовете за обща оценка включват авиационния трансфер 5-10-5 за измерване на гъвкавостта. За спортно-специфичната гъвкавост, те използват тренировка за абитуриентски ленти за баскетбол, трансфер на трансфер за хокей и тренировка за футбол. Рейтингът SPARQ се използва от много компании за спортно обучение и сертифицирани SPARQ обучители.

Бързи тренировки за спортисти

Прочетете повече за тези тренировки, които могат да се използват в различни спортове, за да развиете скорост и координация.

Източници:

Американската военна академия Admissions, Lemmink KA, Visscher C, Lambert MI, Lamberts RP. Изпитването за интермитентна совалка за периодични спортни играчи: оценка на надеждността. Journal of Strength Conditioning Conditioning. Ноември 2004 г.

Davis B. et al; Физическо възпитание и изследване на спорта; 2000