Ползи за обучение с висок интензитет

Кратки интервали с висока интензивност Изгорете повече калории

Когато става въпрос за изгаряне на калории по време на тренировка, изследванията показват, че тренировката на HIIT (кратки тренировки с висок интензитет) изгаря повече калории, отколкото по-дълги, по-ниски интензивни аеробни тренировки. Според американския колеж по спортна медицина, не само, че са изгорени повече калории в упражнения с висока интензивност , но подобренията в сърдечно-съдовата система се случват по-бързо с нещо толкова просто, колкото 30-секунден Sprint Workouts, отколкото с продължително упражнение за издръжливост.

Например, човек от 154 килограма, който работи с темп от 8 мили в час, изгаря 320 калории за 20 минути. Същият човек, ходещ на 3 мили в час, изгаря 235 калории.

Какво представлява интервалното обучение?

Интервалното трениране съчетава кратки, високо интензивни изблици на скорост (от десет секунди до три минути) с бавни фази на възстановяване, които се повтарят по време на една тренировка. Интервалното обучение може да бъде случайно и неструктурирано или много специфично и структурирано.

Въпреки че такива по-кратки тренировки с висока интензивност създават фитнес бързо, докато изгарят много калории, те не са подходящи за всички. Те не се препоръчват за начинаещи, защото те могат да допринесат за наранявания при хора, които не са подготвени за физическите изисквания на този вид тренировка. Те също така са трудни за поддържане и трябва да се използват пестеливо. Дори и най-подходящият спортист трябва да променя тренировката си и да има дълги и бавни дни за издръжливост и възстановяване.

И накрая, ако работите с висока интензивност, шансовете са да се почувствате уморени по-рано и да сте принудени да спрете след около 20 минути. Ако продължите бавно, вероятно ще можете да продължите да упражнявате няколко часа.

Как да проектирате интервални тренировки за тренировка

Ако вече упражнявате редовно и напредвате в интензивността на упражненията, може да искате да опитате по-кратки, по-интензивни тренировки, за да подобрите изгарянето на калории.

Въпреки това, ако току-що стартирате тренировъчна програма, бавната и стабилна прогресия на по-дълго и по-малко интензивно упражнение вероятно е по-добър вариант.

Това, което сте избрали, зависи от вашата крайна цел. Ако тренирате за алпинизъм или за туризъм, по-добре планирайте дълги и стабилни дни на туризъм. Ако искате да загубите тези новопридобити ваканционни паунда , опитайте с тренировка с висока интензивност.

Имайте предвид, че ако имате конкретни цели за обучение, трябва да се придържате към принципите на кондициониране и да следвате подходяща програма за обучение за вашия спорт.

Препоръчва се да посетите Вашия лекар, преди да започнете тренировъчна програма, ако сте на възраст над 40 години и никога не сте упражнявали, пушачи, наднормено тегло или имате хронично здравословно състояние.