Определяне на мускулите на квадрицепсите

Определение:

Мускулите на четири четвъртинки се състоят от четири големи мускули в предната част на бедрото: ректус-феморис, vastus intermedius, vastus lateralis и vastus medialis. "Четирите" са мощни мускули, участващи в движението и задвижването. Упражнения, които подобряват четирите мускули, са натискане на крака, клякам и удължаване на краката.

Произношение: kwad-ri-seps

Също така известни като: четириъгълни, предни мускули на бедрото, огромни мускули, ректус феморис мускул

Примери: Мускулите на квадрицепсите обикновено са добре развити в професионалните велосипедисти.

Анатомия на мускулите на квадрицепсите

Rectus femoris произхожда от илиакия гръбнак на бедрената кост. Другите четири четвъртици мускули произхождат от бедрената кост. Огромната латерална лигавица произхожда от страничната повърхност на бедрената кост, vastus intermedius на предната повърхност и vastus medialis на средната повърхност. Всичките четири четворки се вмъкват върху пателата (колена) чрез сухожилието на квадрицепса и върху тубиалната туберкулоза чрез пателата. Rectus femoris частично покрива останалите три квадрицепса. Феморалният нерв инервира квадратите и те получават кръвоснабдяване чрез страничната бедрена артерия на кръвта.

Какво правят мускулите на квадрицепса?

Квадрицепсите работят за удължаване (изправяне) на коляното. Rectus femoris също огъва бедрото, The vastus medialis адуктира бедрото и също така се простира и външно върти бедрото и стабилизира коляното.

Можете да използвате квадратите, когато изправите едно огънато коляно. В ежедневния живот те ви помагат да ставате от стол, да ходите, да се качвате на стълби и да клякате. Те се използват при ходене и бягане при появата на крачка и се използват значително при спускане. Те получават истинска тренировка с колоездене, а велосипедистите имат добре развити четириколки.

Четворките се използват в скокове и спортове като баскетбол, който изисква скокове.

Квадрицепсите са антагонисти на хълбоците и глутеалните мускули, които правят повече от тежката работа при бягане и ходене. Плътните квадрати могат да окажат въздействие върху тези антагонистични мускули .

Упражнения с квадрицепти

Спринт, колоездене и катерене по стълбите ще дадат на кадрите естествена тренировка. Комбинираните упражнения за квадрицепсите включват спринтове, клякания, подскачащи, мъртви лифтове, преса за крака и клекове на Смит Машина. Изолационните упражнения за квадрата включват разширения на крака и машини за упражнения за вътрешното бедро и външното бедро.

Квадрицепс се простира

Плътният квадрицепс може да доведе до дисбаланс с hamstring и глутеалните мускули. За бегачите и велосипедистите може да се наблюдават тесни квадрати. Загряването с леко темпо може да помогне за облекчаване на тесни квадрати, но използването на простички е често срещано.

Честота на нараняванията

Наблюдателите често развиват дисбаланс между силните мускули на мускулите и по-слабо развитите квадрицепси. Може да има изтеглени или напрегнати квадратни мускули, често при внезапно ускорение, спринт или ритник.