Дали правите гребени всъщност укрепвате ядрото си?

Разберете какви мускули се използват, когато правите хрускам

Счупвания или коремни хрускаци работят ректусите на коремната мускулатура в средната част на тялото ви. Кръговете на Ab могат също да ангажират външните или вътрешните наклонени мускули, особено когато ротацията е добавена към движението. Коремките на корема са ефективен начин за укрепване на предната част на тялото или сърцевината на тялото ви.

Направя ли хъркането работа?

Коремните мускули са една от първите области, в които много хора са склонни да работят, когато започнат да губят тегло.

Мазнините в корема могат да бъдат особено трудни за отстраняване и някои хора са склонни да имат повече от тях.

Също така правят хрускам работа, за да викат линията на талията? Това наистина зависи от вашата цел. Единственият начин да се отървете от мазнините в корема (или навсякъде на тялото си) е със здравословна диета и сърдечно-съдови упражнения. Намаляването на местата или опитването да отслабнете от изолирана област на тялото ви не работи.

Но упражняването на упражнения за тонизиране и укрепване на мускулите в коремната област ще помогне на стомаха ви да изглежда по-плосък, след като корема намалява мастната тъкан . Но преди да обсъдим тонизирането на корема, трябва да разгледаме по-отблизо коремните мускули.

Какви са мускулите на гърба работа?

Площта на тялото, обикновено наричана "абсцеса", е комбинация от четири мускула:

За да изгладите коремната област, трябва редовно да работите и с всичките четири мускули. Това означава, че правите хрускам или друг вариант на коремните упражнения два до три пъти седмично. И, разбира се, трябва да намалите корема мазнини с диета и аеробни упражнения, както и ако искате вашите резултати да се покаже.

Това може да звучи обезсърчително, но имайте предвид, че силните коремчета имат полза, която излиза извън плоския корем. Силното ядро ​​също така насърчава добрата поза, помага за облекчаване на болката в долната част на гърба и може да допринесе за дългосрочно здраве и благополучие.

Как да направим криза

Един от най-добрите упражнения за начинаещи е традиционната или класическа криза. Тази основна тренировка упражнява ректуса abdominus, най-изявеният от четирите коремни мускули.

За да направите класическа криза , легнете на гърба си, огънете коленете си и поставете стъпалата си на пода. Спуснете ръцете си свободно зад главата си. Отпуснете гръб към пода. Сега, бавно къдри раменете си от пода до 30-градусов ъгъл (приблизително). Уверете се, че не дърпате врата си. Задръжте за секунда и след това по-ниски. Повторете за два комплекта от 8 до 12 повторения. Докато се справяте повече, работете до три групи от по 10 повторения.

Формата е особено важна, когато правите основно упражнение. Но според експерта по Спортна медицина Елизабет Куин, повечето хора не правят кореми правилно . "Използването на добра форма, когато правите криза, прави това много по-ефективно коремно упражнение", казва тя. "Правилната техника не само влияе върху ефективността на упражнението, но и неправилно може да доведе до проблеми с гърба."

За да запазите хрускането си в най-добра форма, запомнете тези указания:

Променливи при упражнения

Разбира се, работата на вашия ABS не започва и завършва с основната криза.

Можете да добавите критични вариации, за да предизвикате мускулите си и да получите по-силен, по-стегнат абсцес .

Проучване на Американския съвет за упражнения (ACE) установи, че председателят на капитанския треньор, велосипедната маневра и топката са първите три най-ефективни упражнения. Някои варианти на кризата, като Капитанския стол, изискват фитнес оборудване . Други могат да бъдат направени у дома, като например топката , която се извършва с помощта на топка за упражнения .

Вариациите на кризата включват:

Не се притеснявайте да инвестирате в притурка от телевизията, за да получите "сбъдната мечта". Проучването ACE установи, че например Ab Roller е само малко по-ефективна от традиционната криза. Абонатът на Rocker се е доказал с до 80% по-малко ефективен от традиционната криза .

* Редактиран от Malia Frey, Отслабване Експерт