Имате ли нужда от монитор на сърдечната честота, за да получите по-добра тренировка?

Монитори на сърдечната честота са широко разпространени сред всички нива на упражняващите тези дни. Ако нямате такъв, може да почувствате, че ви липсва важна информация, необходима, за да получите най-доброто от тренировката си. Въпреки това, мониторите на сърдечната честота не са необходими за всички упражнения.

Кой има нужда от монитор на сърдечната честота?

Има две групи упражнения, които според експерти трябва да използват монитор:

  1. Упражняващите, които трябва да останат в определена зона на сърдечен ритъм поради причини, свързани с безопасността, поради медицинско състояние.
  2. Конкурентни спортисти, които използват данните за ефективно обучение.

За останалата част от нас, мониторът за сърдечен ритъм е само още едно високотехнологично приспособление, което е просто удобство.

Кои ползи

При използване на монитор не е необходимо за всички, това е чудесно средство за всички упражнения. Дори и ако се използва временно, това ще ви помогне да научите как се чувствате с даден сърдечен ритъм и ще станете по-добър съдия на вашата толерантност при упражнения и всякакви ограничения. Мониторите за сърдечен ритъм са полезни и за новите упражнения, защото устройството им помага да определят граници и да следят напредъка си.

Мониторът на сърдечната честота никога не е лоша идея; все пак е полезно да обърнете внимание на тялото си и да не разчитате единствено на монитора за обратна връзка. Трябва да видите монитора като инструмент, който да ви помогне да зададете целите си и да установите целева зона.

За повечето упражнения една добра целева зона е между 65% и 85% от максималния ви пулс.

За да изчислите максималния си сърдечен ритъм, просто изваждайте възрастта си от 220. Направете няколко резултата с 0,65, за да определите ниския край на диапазона си и с 0,85, за да определите високия край на диапазона.

Монитори на сърдечната честота и спортисти

Конкурентните спортисти могат да използват информация за сърдечния ритъм, за да преценят нивата на хидратация, магазините за гликоген, възстановяването, скоростта на състезанието, умората и целите на тренировките с течение на времето.

Има дори на разположение различни книги по темата и ако възнамерявате да използвате монитор за тази цел, бихте направили добре да инвестирате в такава справка. Мониторите на сърдечната честота могат да бъдат сложни. Има различни марки и модели, които често се нуждаят от обучение, за да се използват правилно.

Как да изберете монитор на сърдечната честота

Напредъкът в технологиите направи наблюдателите на сърдечната честота по-лесни за ползване. Повечето монитори използват безжична технология, която предава данни за сърдечния ритъм от гръдната лента на монитор за китката, който носите като часовник. На гърдите лента може да вземе някои свикнали и някои нови проекти се опитват да премахнат гърдите каишка изцяло. Тази технология се явява на малко по-точни данни. Въпреки това, тази тенденция към подобряване на удобството на ползвателите ще доведе вероятно до бъдещите дизайни.

Прочетете тези съвети за закупуване на монитор за сърдечен ритъм, който е точно за вас. Има много чудесни монитори за сърдечен ритъм на пазара, а много от тях са на разположение под $ 100 .

Много хора харесват монитор за сърдечен ритъм, защото им помага да останат заинтересовани от упражнението и да наблюдават ежедневния си напредък. Но такова внимание към детайлите не е за всеки. Някои упражнения са по-добре да излизат небрежно и да слушат обратната връзка, дадена от тяхното тяло, а не от монитора.