10 Не се тренирайте

Топ десет неща умни спортисти не правят

 1. Не го прескачай.
  Много хора се затварят в подхода "всичко или нищо" за упражнения, но дори и да не разполагате с достатъчно време, което искате или да мислите, че се нуждаете от пълна тренировка, да направите нещо бързо може да ви даде дългосрочни предимства. Дори десет или петнадесет минути упражнения могат да осигурят необходимото да ме вземат, да помогнат за намаляване на металната мъгла или стрес, да помогнат да се изгради сила, да се получи циркулацията на кръвта и да се даде сърдечно-съдов тласък. Помислете за тази супер 7-минутна тренировка, за да си направите мини-тренировка. Или просто можете да редувате лицевите оръжия, да скачате и да седнете за 5 или 10 минути.
 1. Не се впускайте в коловоза.
  Смесването на типа упражнение, което правите с кръстосаното обучение и промяната на интензивността на тренировките си през седмицата и месеците, може да ви помогне да поддържате добре закръглена фитнес и да поддържате тялото си балансирано. Ако правите едно и също нещо ден след ден, шансовете са по-високи, че ще прекалявате с някои мускули или модели на движение и пренебрегвате другите. Това не само може да ви създаде хронични наранявания, но може да доведе до умствена умора и скука. Същата тренировка седмица след седмица ще загуби своята ефективност и може да доведе до скука, нараняване или изгаряне. Упражняването на цялото тяло по различни начини може да ви помогне да постигнете физически и психически баланс.
 2. Не се отказвайте.
  Лошата техника или лошата тяло механика е по-вероятно да доведе до нараняване. Ако не сте сигурни как безопасно да правите определени упражнения, може да си струва да работите с сертифициран личен треньор за няколко сесии. Устройството за упражнения е регулируемо и е важно да го настроите, за да го настроите, преди да го използвате. Ако не знаете как, попитайте служител. Използването на слабо коригирано оборудване е настройка за нараняване.
 1. Не изтръгвайте резултатите.
  Упражнявайки се прекалено силно и твърде често и прекалявайте прекалено много, не само, че има вероятност от болка, но и води до краткотрайни фитнес резултати. Съгласуваността и постепенното развитие са важни принципи, които трябва да спазвате, за да избегнете наранявания, докато правите трайни фитнес подобрения.
 1. Не пропускайте да се затопли.
  Дори и само пет минути постепенно да се затопли, като увеличите телесната температура и сърдечната честота, е показано, че намалява риска от нараняване.
 2. Не подценявайте нуждите си от сън. Сънят е един от най-недооценените средства за обучение в инструментариума на спортиста. В съня, която е лишена от сън, много от нас не спяха, че трябва да работя оптимално, но липсата на сън в спортистите е още по-вредна за тренировката, представянето и здравето.
 3. Не бъди уикенд воин. Упражняването само през уикендите може да е по-добре от нищо, но това не е идеалната стратегия за изграждане на фитнес или поддържане на здравословен начин на живот. Запазването на цялото упражнение през уикенда може също да ви направи по-податливи на наранявания. Ако нямате време през седмицата за пълна тренировка, опитайте се да продължите да се движите повече всеки ден, като се разхождате за поръчки, стоите повече през целия си ден, правите паузи или правите някакво общо физическо натоварване преди лягане.
 4. Не прекалявайте с енергийните храни. Ако упражнявате по-малко от 90 минути и ядете редовни ястия, най-вероятно не е необходимо да увеличавате калориите си по време на работа . Ако се чувствате гладни преди или по време на тренировка, със сигурност ядете нещо, но не забравяйте колко консумирате и ако наистина се нуждаете от допълнителните висококалорични барове и напитки. Непринуденият упражняван може лесно да компенсира за средно упражнение, като мисли, че трябва да яде повече, или да яде специални "енергийни" храни. В повечето случаи това не е необходимо и може да доведе до повече калории, отколкото действително се нуждаете. Енергийните барове, геловете и напитките определено имат своето място - те са удобни и лесни за храносмилане - особено за продължителни издръжливост и бързи закуски в движение, но имайте предвид, че те лесно могат да добавят много повече калории, ,
 1. Не се притеснявайте за съвършенството
  Тревожимите твърде много за вашите времена на тренировка, резултати, форма на тялото и тренировки могат да ви създадат за нездравословна мания за упражнения . Когато пренебрегвате други аспекти на живота си и упражнението ви се превръща в цял фокус, може да се насочите към нездравословна връзка с упражненията. Прочетете повече за пристрастяването към упражненията.
 2. Не бъди груб.
  Ако упражнявате във фитнес зала или около други, има някои основни етикети за фитнес, които трябва да обърнете внимание. Някои от съветите са основен здрав разум, но ще бъдете изненадани от това колко хора в салона не успяват да споделят или просто изтриват потененото оборудване. Винаги бъдете внимателни на другите упражнения.