5 стъпки за достигане на вашите атлетични върхови постижения

Стъпка до постигане на следващото ниво на спортно представяне

Ако имаше план за подобряване на атлетичното представяне, най-вероятно ще сте навсякъде. За спортистите винаги има място да растат. Това каза, че понякога се нуждаем от шаблон, който да ни помогне да постигнем върхови постижения. По-долу ще очертаем областите на подобрение, които ще ви помогнат да достигнете атлетичния си потенциал.

Вземи си правото на мозъка - спортна психология

Състоянието на ума ви е също, ако не и повече, важно от физическата ви способност да достигате върховите си постижения.

За да достигнете до върха си, трябва да си направите ума. Много елитни спортисти разчитат на техники, умения и инструменти за спортна психология, за да постигнат умствено предимство пред конкуренцията и да се научат как да подобрят фокуса си. Разгледайте следните статии, които ви помагат да постигнете своето мислене.

Пийте добре, Яжте по-добре - Спортно хранене Хидратация

Правилното хранене може да ви помогне да превъзхождате спорта, да възстановите по-бързо, да намалите риска от нараняване и дори да намалите болезнеността на мускулите. За да постигнете най-доброто си постижение, трябва да подобрите това, което ядете. Храненето добре може също така да ви помогне да избегнете дехидратация, удряне на стената (бонусиране), обща умора от упражнения и др. Потопете си тялото правилно, за да извлечете максимума от вашите усилия. Тези публикации ще ви помогнат да разберете как трите макронутриенти създават гориво за вашето тяло.

Оценявайте цялостното си тестване за здравословно състояние Оценяване

Следващата ви стъпка е да получите оценка за физическа активност. Независимо дали сте на върха на играта си и искате да прокарате ограниченията или просто да изградите атлетичната си фондация, тестът за фитнес ще ви помогне да поставите цели и да проследите напредъка си по пътя.

Фитнес оценката е поредица от измервания, които ще ви помогнат да определите здравословното си състояние и физическата си годност. Има безброй много възможни тестове и измервания, които обучителите и треньорите могат да използват, за да определят нивото на физическа фитнес за дадено лице и да помогнат за създаването на подходяща програма за упражнения. Ето някои от най-често срещаните фитнес тестове.

Остани безопасно - безопасност | Предотвратяване на наранявания

Практикуването на спортна безопасност може да ви помогне да останете без наранявания, което е една от основните моменти за достигане на върховите си постижения - да останете здрави. Подходящо загряване, ефективно обучение, използване на подходящо оборудване за вашия спорт, като същевременно разпознавате и отстранявате ранните предупредителни признаци за нараняване, може да намали риска от общи спортни наранявания, болки и болки. Освен предотвратяването на наранявания, мониторингът на средата, в която тренирате и се конкурирате, като например при екстремни външни атмосферни условия, включително екстремни студове, топлина или надморска височина, е важен аспект на безопасността. Тези условия изискват специална подготовка и знания, за да се постигне оптимално ниво, докато се чувствате комфортно и безопасно.

Ето някои полезни връзки, за да останете в безопасност и да предотвратите наранявания, когато тренирате за вашия спорт.

Не подмазвайте краката си - обувки и крака

Много спортове изискват да сте на крака за време на изпълнение и / или спортно обучение. Това каза, че краката ви са основата на движенията, които правите с останалата част от тялото си. Позицията, позицията и техниката ви могат да бъдат ударени или пропуснати, ако краката ви не се грижат правилно. В допълнение към правилното поддържане, включително измиване, овлажняване и накисване на краката редовно, трябва също да се консултирате с Вашия лекар или със специалист, ако имате продължителна болка в краката.

Докато мускулите се възпаляват след прекалено усилие, не трябва да изпитвате редовна или последователна болка в краката си. Ако го направите, нещо може да е погрешно. Освен че се грижите за краката си, намирането на най-добрите обувки и чорапи за вашата дейност може да ви помогне да останете удобни и без наранявания.

Бонус: Почивка

Малко хора ще мислят за сън, когато помислят какво ще предприеме, за да ги привлече на следващото ниво атлетично, но сънът е неразделна част от достигането на вашия атлетичен потенциал. Тялото се нуждае от почивка, а за онези, чиито умове стигат до върха, прекаленото обучение може да бъде близка опасност. Дори ако тренирате постепенно и не прекалявате, може да страдате от лишаване от сън. Стресът, пониженият метаболизъм и умствената умора от лишаване от сън могат да повишат опитите ви да постигнете върховите си резултати, така че след като вземете тези 5 стъпки, завършете вашите дни на тренировка с лека нощ. Вие ще бъдете по-добър спортист за това.