Carb Swap: Райс, направен от карфиол

По-малко калории, по-голяма хранителна стойност

Карфиолът в момента е MVP за мен в кухнята. Кръстоцветното веге е вкусно и питателно, но истинската причина, поради която съм фен в наши дни? Веднъж смесени в бита, това е перфектен суап за ориз. Сериозно можете да използвате карфиол навсякъде, където бихте използвали ориз за част от калориите.

Защо карфиол?

Всички сме съгласни, че оризът е стандартна база за много ястия.

Има причина, че това е една от най-популярните храни в света. Но проблемът с ориз, особено белият сорт, е, че той съдържа много калории и въглехидрати без много хранителна стойност. Една чаша варен бял ориз има около 250 калории и 53 грама въглехидрати и има само около 4 грама протеин и почти никакви фибри. Може да имате 2 чаши ориз от карфиол за около 60 калории, 13 грама въглехидрати, 5 г протеин и 6 грама фибри!

Друга причина карфиолът е отличен заместител на ориза? И двете имат доста лек вкус. Те наистина поемат вкуса на други съставки в чинията. И те са достатъчно сходни в текстурата, че почти няма да можете да различите. Така че, ако се опитвате да намалите приема на калории, да намалите въглехидратите и / или да ядете повече зеленчуци, оризът от карфиол е начинът, по който да отидете.

(Друг чудесен начин да се намалят въглехидратите: tofu shirataki юфка .)

Как да направите "Райс от карфиол"

Стъпка 1: Започнете с грубо нарязан карфиол.

Средна глава карфиол ще донесе около 5 чаши. Можете също така да спестите време, като закупите предварително нарязани флора и ги нарязвате.

Стъпка 2: Работете на партиди, пулсиране на карфиол в смесител до намаляване на парчета с ориз.

Стъпка 3: Вземете огромен тигел, напръскан с неръждаем спрей, на средна температура.

Приготвяме и разбъркваме карфиола до нежно, 6-8 минути.

Направете ориз с нисък камък. Карфиолът "пържен ориз" бързо се превърна в любим и с основателна причина. Този вкус е много подобен на класическия takeout, но без всички мазнини и допълнителни калории. Опитайте с зеленчуци или пиле.