Представяне на мускулите на Psoas

Хип Flexor и стабилизиращ мускул

Псосът мускул е ключова част от основната фитнес . Разгледайте къде е, какво прави и как да го поддържате здрави. За да отговоря на друг често срещан въпрос, той се произнася така.

Местоположение на мускулите на Psoas

Psoas major е голям мускул, който се прикрепя към дъното на гръдния кош (T12) и по дължината на лумбалния гръбначен стълб (през L4), след това преминава през тазовата купа, надолу над предната част на тазобедрената става и се прикрепя към горната част на бедрената кост ( бедрената кост ).

Това е единственият мускул, свързващ гръбначния стълб с крака.

Псосът не е като много познати повърхностни мускули. Не можете да го видите, и повечето хора не могат да го огънат или да го пуснат при поискване, тъй като може да бъде квадрат или бицепс. Той е дълбок мускул, участващ в сложни движения и комуникации през сърцевината и долната част на тялото.

Как Псосът те премества

Psoas традиционно се счита за хип flexor . Хип flexors са мускули, които приближават багажника и крака. Той също така е стабилизиращ полюс мускулите и помага за изправянето на лумбалния (долния) гръбнак. И накрая, при действия, при които едната страна се договаря, а не другата, подпомагането на psoas се прегъва. Важно е да се отбележи, че psoas мускулът действа чрез ексцентрично свиване , удължавайки се по дължината на предния гръбнак, вместо да намалява усилието.

Тъй като psoas е мускул на флексията, упражненията, които включват такива видове движения, се смятат за укрепващи.

Когато кракът е в неподвижно положение, psoas помага за огъване на торса. Пилатесът ще бъде пример за такова движение. Когато торсът е фиксиран, psoas помага за придвижването на бедрото до торса, както при упражненията на Пилатес за коляното . Въпреки това, псоас мускулите са стегнати и претоварени в много хора - ситуация, която често води до болки в гърба , особено ниска болка в гърба в района, където псоо има толкова много привързаности.

Psoas се простира

Лошите навици на позата и подравняването на мускулите, а понякога и прекаленото обучение, създават условия, при които псосът трябва да ви стабилизира постоянно. Не е в състояние да се върне в неутрално положение, от което да реагира гъвкаво на смяната на гръбначния стълб, таза и крака. Изпъкналите упражнения са най-популярните упражнения за разтягане на psoas. Необходимо е обаче изчерпателно изравняване, или издръжливостта е малко полезна по отношение на psoas.

Работа с мускулите на Psoas

Фитнес тенденциите обръщат повече внимание на сърцевината и хората се вглеждат по-дълбоко в обхвата на влиянието на psoas. Известни са някои много различни гледни точки за най-добрите начини за работа с мускулите psoas. Лиз Кох учи за псос в продължение на десетилетия. Тя описва този богат на нервите сърцевинен мускул като посланик на централната нервна система. Тя оспорва идеята, че основната функция на psoas е като хип flexor изобщо.

Кох описва многото нива на разбиране на psoas по този начин в статия в Pilates Digest :

"Това разказва история за основната линия, наречена примитивна ивица, от която се появява всичко. В тази парадигма псосът израства от човешката линия и е пратеник на централната нервна система, неразделна част от първичните рефлекси, неврологичната собственост и личната неприкосновеност . "

Кох не е сама в мисленето си. Много от пилатите и движенията по изкуствата популяризират ново уважение към чувствителността и интелигентността на psoas мускулите. Те виждат работата си като една от създаването на идеални условия за psoas да изпълнява своята работа - на която вече е сложен експерт - вместо да се опитва да тренира или да се намесва в самата psoas.

Фокусирайки се върху доброто положение и правилното привеждане в движение, както правите в Пилатес, давате на psoas възможността да бъде гъвкавият и чувствителен мост между гръбначния стълб и долната част на тялото, който може да бъде. Като първа стъпка, Лиз Кох препоръчва да нагласите позата си, така че наистина да седите на костите си.

Това е нещо, което можете да направите точно сега.

Източник:

> Кале-Жермен Б. Анатомия на движението . Сиатъл: Eastland Press; 2014 година.