Как да не тренирате за маратон

Вдигате флаер, който обещава да ви отведе от дивана до финалната линия за маратон само за шест месеца. Или се регистрирате, за да направите маратон с програма за благотворителен маратон, само с шест месеца за двете влакове и да вдигате хиляди долари. Директорите на маратона предупреждават, че виждат цената, която хората плащат за това.

Маратон Начинаещи: Вземете 18 месеца, а не 18 седмици за влак

Ако сте непознат за редовните упражнения, първо трябва да построите базов пробег, преди да започнете маратонното обучение.

Разумно е да вземете една пълна година, за да започнете редовно ходене или бягане преди да започнете маратонова тренировъчна програма. Курсът ми за обучение по маратон е дълъг 19 седмици, но предполага, че сте ходили редовно в продължение на шест мили, преди да започнете.

Ако буквално току-що сте започнали да бягате или да се разхождате, дайте си шест месеца до една година, за да изградите базовия си пробег. Започнете програма, като моя 30-дневен план за бързо ходене .

Рисковете от обучението по маратон

Разходка или бягане над шест мили изисква както основата - месеци на изграждане - плюс предупреждения. По-дългият пробег има повече рискове от прости неща като мехури и прекарани наранявания, като синдром на идиотибилна лента, стрес фрактури и плантарен фасциит .

Директорите на маратона казват, че виждат 75% отпуск от тези, които се регистрират от програма за обучение по търговски маратон или програма за обучение за благотворителни маратони, далеч по-висока от степента на отпадане на лицата, които се регистрират за маратоните си.

Твърде много, твърде бързо

Първият проблем, който виждаме, са тези, които се опитват прекалено много, прекалено бързо - те не са обикновени бегачи или ходене, но те учат в обучение по маратон като част от благотворителна програма или като фитнес цел. Без базата те са изложени на по-голям риск от нараняване .

Не достатъчно обучение - стик с графиката

Вторият проблем са тези, които влизат в тези програми, но не спазват стриктно графика.

Програмата за обучение по здрав маратон се основава на по-тежки седмици и по-леки седмици, редуващи се. Някои хора никога не полагат достатъчно дълги сесии - обикновено се чува, че те не са тренирали повече от половин маратон. Това е настройка за нараняване. Други пропускат седмици изцяло и се опитват да прекарат разстояния твърде големи за тяхното ниво на обучение, отново с по-голям риск от нараняване.

Маратон обучение изгори

Умората също е голям фактор, когато хората влизат в маратонова тренировъчна програма без достатъчно подготовка. Ангажираността, необходима за обучение, означава, че един ден всеки уикенд трябва да бъде посветен на по-дълъг пробег и време извън семейството.

Благотворителният капан

Пътниците, участващи в програма за благотворителни маратони, могат да отпаднат, защото не могат да вдигнат необходимите минимални средства за набиране на средства, за да участват в програмата си, дори ако са обучени физически. Те биха могли да се откажат от благотворителната програма и да направят маратон на индивидуална основа, но се чувстват виновни за това, че не са изпълнили изискванията за набиране на средства.

По-опасни са онези, които са вдигнали средствата, но не и ходене или тренировка. Те се чувстват задължени от донорите си да отидат и да завършат маратон, в който не са подготвени физически.

Разумно е благотворителният маратонец да обещава само да завърши това, което може да направи безопасно, без да жертва собственото си здраве.

Маратонът на неподготвения застрашител

Всеки маратон има свои собствени ограничения във времето. Директорите на маратона от маратона на долината на Напа и маратонът Big Sur трябва да отворят отново пътя към трафика в рамките на определен брой часове и съответно да зададат необходимото време за приключване. Все пак всяка година те виждат неподготвени бегачи далеч от финала, които отказват да се качат от превозните средства. Това застрашава тяхната способност да бъде домакин на маратона през следващите години. Тя застрашава тези бегачи, защото тези пътища нямат подходящи рамене както за бегачите, така и за трафика.

Единствената възможност за директорите на състезания може да е да изискат доказателство за предварително време на маратон или полумаратон, което след това ограничава техните събития за първи път.

Изберете вместо полумаратон

Тези, които искат добра тренировъчна цел, които имат само шест месеца да започнат обучение, трябва да изберат полумаратон. 13 мили от половин маратон е предизвикателство както за ходещите, така и за бегачите, но това е по-безопасна постижима цел за начинаещи. Много благотворителни програми се пробуждат към това и добавят полумаратони към своя списък с избори.