Основният мост Упражнение за по-добър бутон

Упражнението на моста изгражда якостна стабилност

Упражнението на моста е чудесен начин да се изолират и укрепят мускулите на глутея (мускулите) и хълбоците (задната част на бедрото). Ако направите това упражнение правилно, вие също ще откриете, че това е добра якост на стабилност и сила, която е насочена към коремните мускули, както и към мускулите на долната част на гърба и тазобедрената става. Това е известно още като рейзът на хип-хоп.

Упражнението на моста се счита за основно рехабилитационно упражнение за подобряване на стабилността на сърцето и гръбначния стълб.

Смята се, че това е безопасно упражнение за тези, които имат проблеми. Ако седнете цял ден , както много хора правят със застояла работа, събуждането на задната ви верига може да помогне с позата. Това е и добро упражнение за загряване.

Мускулите работят

Целевият мускул е еректорът, който се движи по дължината на гърба ви от врата до опашката. Но това упражнение също се простира и работи на стабилизатори на задната верига, включително на хип-хищници, gluteus maximus и hamstrings. Антагонистните стабилизатори за моста са ректусите на корема и на обвивката. Дори и квадрицепсите ще бъдат включени за поддържане на стабилността.

От какво имаш нужда

Вие ще искате да направите това упражнение на мат, а не на твърда повърхност. Не е необходимо оборудване за моста, въпреки че докато напредвате, можете да добавите група за упражнения, дъмбел или упражняване топка, за да увеличите трудността.

Как да направя мост Упражнение

  1. Поставете на гърба си с ръцете си отстрани, коленете си се наведоха и краката бяха на земята.
  1. Уверете се, че краката ви са под коленете.
  2. Затегнете мускулите на корема и мускулите.
  3. Вдигнете бедрата си, за да създадете права линия от коленете до раменете.
  4. Стиснете ядрото си и опитайте да издърпате коремния бутон обратно към гръбнака си.
  5. Ако бедрата ви се изплюят или падат, спуснете се на пода.
  6. Целта е да се поддържа права линия от раменете до коленете и да се задържи от 20 до 30 секунди. Може да се наложи да започнете, като задържате моста за няколко секунди, докато изграждате силата си. По-добре е да задържите правилната позиция за по-кратко време, отколкото да продължите по-дълго в неправилно положение.
  1. Направете 10 повторения и два набора.

Съвети за моста

Прогресия и вариации

Ако откриете, че основното упражнение на моста е твърде лесно, може да се наложи да се придвижите към тези варианти: