Функция на мускула на Rectus Femoris

Мускулът Rectus femoris е един от четирите мускула. Той се намира в средата на предната част на бедрото. Той е отговорен за разширение на коляното и флексия на бедрото и бедрата. Това е основният мускул, който може да огъне бедрото.

Анатомия на мускула на Rectus Femoris

Rectus femoris се прикрепя от таза точно под коляното (на пателарната сухожилие). Другите мускули на квадрицепсите включват vastus medialis, vastus intermedius и vastus lateralis.

Мускулният мускул на ректума има две глави. Правата глава е с произход от предната долна иглика на гръбнака. Отразената глава има своя произход върху илиума, над ацетабулума. Тя има своето вмъкване в пателарната сухожилия в патела на коляното. Тя се подава от низходящ клон на страничната бедрена окръжност на артериите. Той се отегчава от бедрената нерв.

Какво прави мускулите на Rectus Femoris?

В спорта, rectus femoris се използва силно, когато ритате футболна топка или футболна топка. Използва се и при колоезденето.

Смята се за една от мускулите, които съставляват бедрените флексори; група от мускули, които обединяват краката и багажника в движение на флексията.

Мускулите, които съставляват бедрените флексори включват:

Той също така разширява крака на коляното. Тя може да разшири коляното силно, когато бедрото се разшири. Но ако тазобедрената част се огъне, като например когато седите, тя е по-слаба при разширяване на коляното, а останалите квадратчета трябва да свършат работата.

Същото е вярно, ако коляното е разширено; в този случай той може само да огъне бедрената кост и другите бедрени разширители трябва да отидат на работа.

Синергистките мускули за ректума на фетуса са глутей максимуми, piriformis, obturator externus, obturator internus, и superior и inferior gemelli.

Ключалките са антагонистичните мускули на ректума на фетуса.

Те произвеждат противоположното действие.

Наранявания на Rectus Femoris

Можете да имате напрежение чрез прекомерна употреба на ректума на фетуса при спринт или ритане и може да почувствате болка в слабините. Възможно е да почувствате болка и когато ходите надолу. Остри сълзи или щамове могат да се случат при дейности като скачане, спринт или ритник, които обикновено се случват в сухожилието на пателара. Може да почувствате остра болка, която се простира до коляното или да не можете да изправите коляното напълно.

Седенето прекалено много може да затегне и да скъси бедрените флексори, както и да носят обувки с висок ток. Радвайки се на бягане и фитнес ходене, вие развивате hamstrings, антагонистичните мускули до rectus femoris и можете да имате относителен дисбаланс, ако това са вашите основни физически дейности.

Упражнения за Rectus Femoris

Клетките и лакътя, както с телесно тегло, така и с мряна или гири, ще упражняват ректума на фетуса. Машинните упражнения включват разширение на крака и изправена крака. Ако вашите главни кардио дейности се движат или се движат, добре е да включите упражнения за четирите в останалата част от вашата фитнес програма. упражнения за четирите легла в останалата част от вашата фитнес програма.